NIDRI

(Nydri, Νυδρί)

A nyári hónapok forgatagában Nidri Lefkada szigetének egyik legnyüzsgőbb, legszínesebb városa. A Lefkada keleti oldalán, közvetlenül a tengerparton fekvő település több mint ezer állandó lakossal rendelkezik, de ez a szám sokszorosára duzzad a nyári hónapokban. Júniustól szeptemberig az elsősorban olasz, görög, és kelet-közép-európai turisták teljesen benépesítik a várost, így Nidri hangulata nyári időszakban gyakran szinte nagyvárosias nyüzsgésre emlékeztet.

Nidri Lefkada

Nidri információk

Koordináták: 38.705872, 20.708949

További nevei: Nydri, görög nyelven: Νυδρί

Nidri elhelyezkedése, merre található: Lefkadavárostól kb. 16 km-re délre, a sziget keleti oldalán

Szálláshelyek: a Nidriben 2024-ben foglalható apartmanokért, studiókért, illetve a nyaralók által írt értékelésekért kattintsunk ide!

Lefkada Nidri

Mit kell tudnunk Nidriről, ha Lefkada szigetén nyaralunk?

Nidri megközelítése igen egyszerű Lefkadán, ugyanis a főút is útba ejti, mely a sziget keleti oldalán kanyarog Lefkadaváros és Vasiliki között. A központba autóval Nidri megújult sétálóutcája miatt ugyan már nem lehet behajtani, de több parkoló is segíti a közlekedőket. Aki csak átutazóban van, az sem fog autóval bemenni a településre, ugyanis az elkerülő főút mindössze két-három perces utazás során gyorsan kikerüli a város központját.

Lefkada nyaralás Nidri

Nidri (Νυδρί) és környéke nyaranta meglehetősen forgalmas vidék Lefkadán, ugyanis a sziget idegenforgalomnak, a helyi turizmusnak kiemelkedő központja, ahová sokan foglalnak szállást, illetve amelyet rengetegen látogatnak meg kirándulások során. A Magyarországról Lefkadára repülővel, illetve busszal nyaralást kínáló utazási irodák legtöbbször Nidriben biztosítanak szállást a hazai nyaralóknak, így magyar szót is gyakran lehet hallani itt.

Lefkada Nidri

Ha egyéni utazáshoz Nidriben szeretnénk szállást foglalni, abban az esetben ne felejtsünk el szétnézni a helyi apartmanok és szállások között, olvassuk el az értékeléseket és a valós véleményeket, amelyeket gyorsan és egyszerűen erre linkre kattintással érünk el.

Nidri központja, a kikötő és a sétálóutca

A népszerű lefkadai településnek viszonylag nagy méretű, látványos kialakítású kikötője van, mely közvetlenül Nidri virágokkal díszített parti sétánya mellett található.

Nidri látnivalói, a főutca, a kikötő, a sétálóutca

Innen, a kikötőből indulnak rendszeresen a kompjáratok a szomszédos Meganisi szigetre, illetve évekig ez volt a bázisa a Kefalónia szigetére tartó kompoknak is, melyet Vasiliki faluból tettek át ideiglenesen.

Lefkada Nidri kikötő port kompkikötő

A Nidri látnivalói közé is beillő kikötő a hajókirándulásoknak, fakultatív programoknak is állandó helyszíne, hiszen Lefkada hajókirándulásainak többsége Nidriből fut ki a sziget legszebb strandjai közé tartozó tengerpartoknak, illetve a környező szigetvilágnak felfedezésére. Ennek köszönhetően olyan látványos tengerpartokat lehet meglátogatni innen, mint a híres Porto Katsiki beach, az Egremni beach, illetve akár Kefalónia, Ithaka, Meganisi szigeteket is megtekinthetjük.

Érdekes látnivaló és egyben túrázási lehetőség a közelben Nidri vízesése, a Dimosari-vízesés, mely a központtól távolabb, az elkerülő útról közelíthető meg.

Nidri látnivalói, a kikötő

A nyaralók számára Nidriben a megújult sétálóutca fontos még kiemelten, mely egyben a főutca is. Ez a sétálóutca nemrégiben esett át egy jelentős felújításon, melynek köszönhetően egészen más hangulata és látványa van, mint néhány évvel korábban, és egy Nidri látnivalói közé tartozó templom is itt látogatható meg.

Nidri látnivalói, sétálóutca

Egy igazi lefkadai nyaralóközpont

A nyaralók számára fontos Nidrit érintő információ, hogy éttermekkel, tavernákkal, kávézókkal és szupermarketekkel egyaránt bőségesen találhatunk a városban, mely így teljeskörű kiszolgálást nyújt a nyaralók számára. Apró érdekesség, hogy mivel számos Nidri városába látogató nyaraló Olaszországból érkezik, így a helyi éttermek egy része az ő kiszolgálásukra állt rá tésztákkal, pizzákkal, olaszos ételekkel, de természetesen a hagyományos, helyi görög ételeket felszolgáló tavernákból is széles a választék.

Nidri étterem, sétálóutca

Az üzletek többsége Nidriben 9-10 között nyit, és a legtöbb egészen késő estig nem is zár be – a pékségek általában ennél hamarabb nyitnak.

Ha nem saját autóval érkezünk, Nidriben több autó- és motorkölcsönző közül is választhatunk. Nidri autóbérléséről azonban nem árt tudni, hogy a nyári hónapokban könnyen megeshet, hogy elfogynak a bérelhető autók, kiadják őket a nyaralóknak, így érdemes lehet előre foglalni.

Nidri Lefkada információk, tudnivalók, vélemények

Milyen Nidri környéke?

A zöldellő dombok lábánál fekvő lefkadai városkával szemben több kisebb-nagyobb sziget is található, melyek igazán festői külsőt kölcsönöznek a környéknek.

A híres Skorpios sziget, ami az Onasszisz család tulajdona volt, igen közel van a településhez – ennek emlékére Arisztotelész Onasszisznak, a hajómágnásnak Nidri kikötőjében életnagyságú szobrot is emeltek, mely a kikötői sétányon tekinthető meg, és Nidri látnivalói közé tartozik.

Nidrit északon Perigiali (Περιγιάλι), délebben Vlicho (Βλυχό) falvak fogják keretbe, melyek jóval kevésbé nyüzsgő kistelepülések.

Nidri látnivalói, a kikötő, sétálóutca

Milyen Nidri strandja?

Nidri strandja (Nidri beach) és a környék tengerpartjai az öböl védett jellege miatt a nagyobb szelektől mentesek, így komolyabb hullámzásra nem kell számítani. Az általában tiszta vizű, viszonylag lassan mélyülő, ám néhol szűkre szabott, aprókavicsos part megfelelő lehet akár családoknak is, ha kisebb gyerekkel érkeznek.

Nidri strand (Nidri beach), milyen Nidri strandja, tengerpartja?

Helyenként Nidri strandján vízisportokra is lehetőségünk van, sőt a kikötőben akár motorcsónakot is bérelhetünk, melyekkel bejárható a partvonal, és néhány szomszédos sziget is.

Amit feltétlenül tudni érdemes Nidriről 2024-ben

  • Milyen lényeges információkat kell tudni Nidriről, melyek fontosak lehetnek egy 2024-es nyaraláskor?
  • Mit érdemes tudnunk a kikötőről, a megújult sétálóutcáról, az elkerülő útról?
  • Milyen Nidri parkolása, hol állhatunk meg, és hová ne parkoljunk semmi esetre sem?
  • Milyenek Nidri strandjai részletesen? Melyik környék az, amit kerüljünk el, ha fürdeni akarunk, és miért?
  • Melyek Nidri látnivalói, mit érdemes megnézni, és milyen információkat kell tudni róluk?
  • Milyen hajókirándulások vannak Nidriben, kinek milyen hajót érdemes választania?
  • Ismerjük meg a milliárdos Arisztotelész Onasszisz és Wilhelm Dörpfeld régész kalandos életét részletekbe menően, és miért megkerülhetetlenül fontos személyei ők Lefkadának, illetve Nidrinek?
  • Milyen Nidri gyerekekkel?
  • Melyek a város előnyei, és melyek lehetnek a hátulütői, amiről kevés szó esik a fórumokban?

Ha a legtöbbet akarjuk megtudni Nidriről, keressük meg a letölthető Lefkada útikalauzban Nidri részletes leírását, és mindenképpen olvassuk át a róla készült képes leírásokat, hiszen fontos tudnivalókat tartalmaz! Ezt követően Nidri strandjának (pontosabban strandjainak) mélyebb bemutatásához is érdemes elnavigálni, amit már nem a városoknál, hanem Lefkada strandjainak részletezésénél találunk.

Nidri szállás 2024 – a helyi apartmanok és studiók

Nidri Lefkada egyik, ha nem a legfelkapottabb nyaralóhelye, így a nyári hónapokban igen nagy nyüzsgés fogadhatja az ide utazókat. A várost a Lefkadára repülővel, és az egyénileg autóval érkezők egyaránt gyakran választják szálláshelyként köszönhetően a sok apartmanak és studiónak, sőt szálloda is működik itt.

Nidri hajókirándulás, fakultatív program

Nidri és környéke leginkább azoknak ajánlott, akik kedvelik a nyüzsgést, a bárok, tavernák, ajándéküzletek hosszú sorát, és az estéket is aktívan töltik. A nagyobb méretű települések közé tartozik, így a szinte teljesen sík központ mellett több apartmant és studiót már a környező dombokra húztak fel.

A centrum, illetve a kikötő közelében elhelyezkedő utcák esténként jóval zajosabbak, mint a külváros, így akinek a pihenés is fontos, a központtól távolabb elhelyezkedő szállást érdemes választania. Nidri szinte egybeépült az északról és délről szegélyező kis falvakkal, amelyek 3-5 kilométerre fekszenek a nyaralóváros központjától.

Nidri Lefkada nyaralás, utazás

Nidri 2024-ben foglalható apartmanjaihoz és studióihoz, illetve a nyaralók véleményéhez kattintsunk a következő linkre, ahol láthatjuk a szállások értékelését is: a helyi szállások, árak és nyaralók visszajelzések róluk.

Lefkada Nidri szállás apartman

Milyenek a vélemények Nidriről?

A nyaralók véleményei, a tapasztalatok többsége alapján Nidri (Νυδρί) nagyon kedvelt lefkadai város, melyet sok ide utazó megkedvel pihenése során. A nyaralóhely kiemelkedő népszerűségének egyik fő oka abban rejlik a magyar nyaralók körében, hogy a Lefkadára repülővel, busszal nyaralást szervező utazási irodák a legtöbb utasukat itt szállásolják el, így Magyarországról érezhetően többen érkeznek ide, mint a sziget más településeire.

Az utasok egybehangzó véleményei előnyként emelik ki az innen elérhető hajókirándulásokat, az éttermek, tavernák, üzletek széles választékát, és a pezsgő esti életet. Hogy a települést milyen sztereotípiák övezik sokak részéről, és milyen esetleges hátrányai merülhetnek fel, azokról az aktuális digitális útikönyv Nidri fejezete nyújt érdekes és korrekt olvasnivalót.

Lefkada Nidri vélemények

Kellemes utazást, élményekben teli hajókirándulásokat és fakultatív programokat, finom falatokat kívánunk mindenkinek, aki Nidriben tölti nyaralását 2024-ben Lefkadán!

Lefkada apartmanok és studiók nyaraláshoz
error: