Pefkoulia beach

PEFKOULIA BEACH

Paralia Pefkoulia, görög nyelven: Παραλία Πευκούλια

Lefkada nyugati partjának egyik legkönnyebben elérhető strandja a Pefkoulia beach. A strand közvetlenül a nyugaton vezető főút mellett fekszik Tsoukalades és Agios Nikitas között, ráadásul igen látványos helyen.

Lefkada Pefkoulia beach

Pefkoulia beach információk

Koordináták: 38.803994, 20.631983

Elhelyezkedés, merre található: északnyugat, Lefkadavárostól 10 km-re, Agios Nikitas közelében

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, beach bár, időszakosan bérelhető napágyak és napernyők

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, néhol kövek és sziklák

Pefkoulia beach Lefkada

A Pefkoulia beach Lefkada látványos nyugati strandja

Az Agios Nikitas közelében hosszan, több száz méteres területen elterülő Pefkoulia a tengerpart mérete miatt gyakran még a főszezoni hónapokban, júliusban és augusztusban sem hat túl zsúfoltnak. A főút mellett és lent több megállóhelyet is kialakítottak, melyekről remek kilátás nyílik mind a strandra, mind Lefkada szigetének északnyugati partvidékére. A Pefkoulia beach kiépítettsége a jobb infrastruktúrával ellátott nyugati strandok között van: a DECK beach bár mellett bérelhető napernyők és napágyak szolgálják az itt fürdőzők kényelmét.

Pefkoulia beach Lefkada

Milyen a Pefkoulia beach, érdemes meglátogatni? Milyen róla a vélemények?

Ez a látványos lefkadai tengerpart sokak számára ajánlott strand: szélcsendes időben, sima víztükörnél a Pefkoulia beach akár még búvárkodásra, sznorkelezésre is kiválóan alkalmas lehet a nyugati oldalon.

Pefkoulia, Deck beach bar

Mivel a sziget nyugati részén található, a tenger színe időnként a ‘Lefkada kék’ színekben pompázik az időszakosan érkező nagyobb hullámzás miatt. Az itt pihenő nyaralók a véleményekben, visszajelzésekben többségben dicsérik Pefkoulia strandját Lefkadán, és a közelében még olyan strandok is vannak, mint a Kathisma beach vagy a Mylos beach.

Pefkoulia beach Lefkada strandjai DECK

Miért kedveli a Pefkoulia strandot sok Lefkadán nyaraló?

Mit érdemes tudni a Pefkoulia strandról, ami sokak kedvencévé teszi? Melyek a legszebb részei? Hol vannak a legfotogénebb sziklái, melyek elcsavarják a szíveket? Hol érdemes parkolni itt (és hol nem), ha el akarjuk kerülni a kellemetlen meglepetéseket?

Olvassuk el a Pefkoulia beach teljeskörű leírását a Lefkada letölthető útikalauzban – a vélemények szerint érdemes, hogy ha ki akarjuk maxolni ezt a strandot is.

Szállások Pefkoulia közelében

A legközelebbi település a Lefkada nyugati oldalán fekvő Agios Nikitas, melynek külső része a Pefkoulia beachtől alig két-három kilométerre terül el. Agios Nikitasban apartmanok és studiók, sőt villák széles választéka várja a nyaralót, melyek a nyugati part kivételes helyzete miatt árakban időnként valamivel magasabbak lehetnek, mint a sziget más részein.

Agios Nikitas apartmanjainak, studiónak és villáinak listájához, illetve a nyaralók tapasztalataihoz csak kattintsunk ide!

A másik, viszonylag közelinek mondható hely ehhez a strandhoz Tsoukalades falu, mely Lefkada nagyobb hegyi településeinek sorát gyarapítja, mindössze három kilométerre innen. Tsoukalades apartmanjaitól, studióitól a Pefkoulia beach mindössze pár perces távolságot jelent időben autóval vagy motorral, a másik irányban pedig a sziget fővárosa, Lefkadaváros sincs messze. Tsoukalades falu szálláshelyeiről a véleményeket ide kattintva találjuk.

Egyénileg szállás Lefkada

Pefkoulia beach vélemények

A Pefkoulia strand jól megközelíthető, de látványos lefkadai strand a vélemények szerint, ahol néhány kellemes óra eltöltése könnyedén kivitelezhető. Ez a tengerpart a nagy nyugati strandok pazar képviselője, mely nem csak Lefkadaváros felől, hanem délről, Agios Nikitas irányából érkezve is megdobogtatja a nyaralók szívét.

Pefkoulia strand Lefkada

Kiépítettsége teljes, szinte minden megtalálható a DECK beach bárban és környékén. Elérése sok más lefkadai stranddal ellentétben végig széles aszfaltozott úton történik, az út mentén és lent a bárnál parkolási lehetőségekkel, bár az gyakran nem egészen mindegy, hol állunk itt meg, emiatt a helyi parkolásról sok más információ mellett a mostani letölthető útikalauz külön is ír. Partja zömmel aprókavicsos, közepesen gyors mélyüléssel, ahol havonta többször is lehetnek nagyobb méretű hullámok.

Lefkada Pefkoulia beach
Lefkada Pefkoulia beach
Pefkoulia strand Lefkada sziget nyugati oldalán (Pefkoulia beach)

Kellemes pihenést kívánunk Lefkada nyugati oldalának egyik legjobb strandján, az Agios Nikitas mellett elhelyezkedő Pefkoulia tengerpartján!

Lefkada szállások
Apartmanok, studiók a szigeten
error: