Nikiana

Νικιάνα

Nikiana Lefkada szigetének északkeleti részén fekvő kisváros, melynek saját kikötője, és több tucat apartmanja és studiója van.

Nikiana információk

Koordináták: 38.761175, 20.719188

Egyéb nevei: görög nyelven Νικιάνα

Nikiana megközelítése, elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 10 km-re délre, a sziget keleti oldalán

Szállások a településen: Nikiana apartmanjaihoz, studióihoz, illetve a szállásokról írt véleményeiért, az értékelésekért csak kattintsunk ide: Nikiana apartmanjai, studiói

Nikiana Lefkada

Mit kell tudni Nikiana faluról Lefkada szigetén?

Nikiana közepes méretűnek számít a lefkadai települések között, mely nagyjából félúton található Lefkada fővárosa és a népszerű nyaralóhely, Nidri között. Mivel a keleti főút is áthalad rajta, viszonylag forgalmas falunak mondható: ennek az útnak köszönhetően a közlekedés mind északi, mind déli irányban viszonylag gyors.

Lefkada Nikiana

A Nikiana látnivalói közé is beillő lankás dombokon olajfák és mediterrán fenyőerdők zöldellnek állandó jelleggel, így a települést körülölelő természeti környezetet a vélemények a szebbek közé közé sorolják a keleti partvidéken.

Nikiana Lefkada sziget

A lefkadai kisváros az átmenőforgalma ellenére a nyugodtabb hangulatú üdülőtelepülések közé sorolható, rendszerint még a nyári hónapokban sincs zavaró tömeg. Néhány taverna, bár, és kisebb méretű szupermarket található Nikianában, így aki itt nyaral, nem sok mindenben szenvedhet hiányt. Az éttermek, tavernák közül több egyből a főút mellett működik, de a tenger felől, azaz a keleti oldalon is van néhány, mint ahogyan Nikiana viszonylag kis méretű kikötőjében is.

Nikiana

Nikianának ugyan nincs sok saját látnivalója, de aki autóval vagy motorral járja körbe a környéket, igazi rejtett gyöngyszemekre is bukkanhat, szerintünk ehhez itt is érdemes elolvasni az aktuális letölthető útikönyvben a Lefkada látnivalói fejezetet.

Nikiana strandja (Nikiana beach)

A falu saját tengerpartja kis és közepes méretű kavicsokkal, kővel borított, néhol homokos, sóderes részek is felbukkannak alattuk. A lassan mélyülő tenger vize általában tiszta és hullámoktól mentes, aminek hőmérsékletére sincs panasz. A Nikiana fő strandja (avagy Nikiana beach, Παραλία Λιμνί) kevéssé van kiépítve, csakúgy mint a többi itteni tengerpart, melyekhez néhol közvetlenül a főút mellett is vannak lejáratok.

Nikiana beach, strand Lefkada keleti oldalán

A szomszédos Episkopos (Επίσκοπος) strandjait néhányan Nikiana strandjaihoz sorolják Episkopos Beach of Nikiana (Παραλία Επισκόπου Νικιάνας) néven, de külön lejáratokon közelíthetőek meg, és valamivel távolabb vannak a helyi központot jelentő kikötőtől.

Nikiana szállásai

Mivel Nikiana több nyaraló számára is jó kompromisszumot jelentő kiindulópont, ugyanis megközelítése gyors, és helyben is szinte minden megtalálható, akár még autóbérlő cég is. Szállásfoglaláskor természetesen a visszajelzéseket, tapasztalatokat, értékeléseket érdemes elolvasni, hiszen fontos információk derülhetnek ki belőlük.

A véleményekért Nikiana apartmanjairól, studióiról, illetve az itteni szálláshelyekhez csak kattintsunk erre a linkre. (új lapon nyílik)

Nikiana információk, vélemények Lefkada

Vélemények Nikiana faluról

Ezt a lefkadai falut érezhetően kevesebben látogatják, mint a repülővel, busszal és autóval utazó magyar nyaralók körében legnépszerűbbnek számító Nidri, Vasiliki, Agios Nikitas vagy Lefkadaváros településeket. Több utazó véleménye szerint ettől függetlenül Nikiana szálláshelyként is érdekes lehet, ugyanis megvannak azon előnyei, melyeket ha ismerünk, kellemes napokat tölthetünk itt. Érdekes tapasztalat, hogy akik nem itt, hanem máshol foglalnak Lefkadán szálláshelyet, azok közül viszonylag kevesen veszik a fáradtságot, hogy megálljanak itt, a legtöbben egyszerűen csak áthajtanak rajta.

Milyen hasznos tudnivalókat érdemes ismerni Nikianáról?

  • Kinek lehet jó szálláshelyként?
  • Mi találunk itt és mire számítsunk, ha ide jönnénk nyaralni?
  • Milyenek Nikiana strandjai, kinek ajánlottak?
  • Milyen érdekesebb látnivalók vannak a közelben, és mit kell róluk tudni?

Nikianáról további információkért tekintsük át a letölthető Lefkada útikalauz erről a városról szóló fejezét, illetve a strandok fejezetben a település tengerpartjainak részletezését se felejtsük el elolvasni.

Egyénileg szállás Lefkada
error: