Megali Petra beach

MEGALI PETRA BEACH

Paralia Megali Petra, görög nyelven: Παραλία Μεγάλη Πέτρα

Látványos, ám ennek ellenére nyugodt és hangulatos lefkadai strand a sziget nyugati részén, melyet mindössze alig pár tucat méteres gyalogösvény választ el a közeli Kavalikeftától.

Megali Petra beach Lefkada legszebb strandjai

Megali Petra strand információk

Koordináták: 38.751690, 20.588242

A Megali Petra beach elhelyezkedése, hol található: Lefkadavárostól 22 km-re délnyugatra, Kalamitsi falu közelében

Megközelíthetőség: aszfaltozott út + gyalogösvényen keresztül

Kiépítettség: időszakosan néhány bérelhető napágy és napernyő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, kövek és sziklák

Apartmanok, studiók Megali Petra közelében: kattintsunk ide Kalamitsi falu szállásaihoz, a helyi apartmanok véleményeihez… (új ablakban nyílik)

Megali Petra beach Lefkada

Mit érdemes tudni a Megali Petra beachről?

A több mint kétszáz méter hosszú Megali Petra beach fövenye világos aprókavicsos, a két szélén pedig a strand nevéhez híven (a Megali Petra jelentése ‘nagy kő’) kisebb-nagyobb sziklák tarkítják a látképet. A tengerpart nem csupán hosszú, de aránylag széles is, viszont természetes árnyék délutánra már csak alig néhány helyen akad. A strand egyik bejárata a Kavalikefta beach déli végénél található, ahol néhány méteres kis ösvényt követően szűkös átjáró jelenti az egyik belépést.

Lefkada Megali Petra

Megali Petra beach Lefkada azon strandjai közé tartozik, melyek nincsenek túl jól kiépítve, a bérelhető napernyők és napágyak is csupán az utóbbi években kerültek ki főszezoni hónapokban a tengerpart egy kisebb részére. A többi lefkadai strandhoz képest némileg körülményesebb megközelíthetősége, illetve viszonylagos ismeretlensége miatt nagyobb zsúfoltság inkább csak főszezonban fordul elő időnként, döntően a béke és nyugodt nyaralás érzete uralkodik.

Megali Petra szépsége miatt azonban szinte mindig van néhány Lefkadán nyaraló, aki ezen a remek hangulatú helyen élvezi fürdőzést és a tenger morajlását, így még elő- vagy utószezonban sem szokott teljesen üres lenni. A népszerű Agios Nikitas ettől a strandtról kb. 10 kilométerre helyezkedik el, a népszerű Kathisma beach pedig 9 kilométeres táv.

Lefkada Megali Petra strand információk, lejutás, parkolás

Megali Petra beach vélemények

Ez a lefkadai tengerpart a legtöbb vélemény szerint szemnek és léleknek is igazán kellemes partszakasz, mely egyelőre megőrizte viszonylagos érintetlenségét. A színek, a formák, az összkép a Megali Petra strandot Lefkada legszebb tengerpartjai közé sorolják látványban, melyet időszakosan leginkább csak néhány bérelhető napágy és napernyő egészítenek ki. A part elérése gyalogösvényen történik, mely kövek és sziklák között kanyarog. Mivel nehézkesebb a megközelítése, a kisebb gyerekekkel rendelkezők számára családbarátnak kevéssé mondható, és fekvése miatt a tenger havonta többször is hullámzik.

A lejutás és parkolás nem mindig egyszerű, mivel Megali Petra a parkoláson, a megállóhelyeken a szomszédos Kavalikefta stranddal osztozik – mivel a térképről nem jön át, hogy mire érdemes itt készülni nyáron, arról erősen ajánlott elolvasni a letölthető útikönyv leírását.

Megali Petra beach Lefkada sziget Görögország

Szállások Megali Petra közelében

A Megali Petra beach távolabb esik a lakott területektől, a legközelebbi település hozzá Kalamitsi. A hegyi falu néhány kilométerre fekszik tőle, azonban ott több kiadó apartman és studió, sőt akár villa is elérhető. Kalamitsi előnye, hogy Megali Petra és a Kavalikefta beach mellett több más lefkadai strand is fél órás autózáson belül helyezkedik el a sziget nyugati partján.

Szállások véleményeit Kalamitsiben, illetve a falu apartmanjait és studióit itt találjuk.

Megali Petra beach Lefkada Kalamitsi
Apartman Lefkada szállás
error: