Vasiliki

A hangulatos kistelepülés, Vasiliki Lefkada szigetének déli részén, egy tágas öbölben fekszik, zöldellő dombok előterében.

Vasiliki információk

Koordináták: 38.626991, 20.607706

Elhelyezkedése, merre található: Lefkadavárostól kb. 40 km-re délre

További ismert nevei: Vassiliki, görög nyelven: Βασιλικη

Vasiliki apartmanok, studiók: a bájos kis halászfalu szálláshelyeit ide kattintva találjuk!

Lefkada Vasiliki

Vasiliki Lefkada kellemes hangulatú halászfaluja

A bájos Vasiliki a népszerű Nidri és Lefkadaváros társaságában a legkedveltebb üdülőtelepülések közé tartozik Lefkada szigetén, ám valamivel csendesebb és nyugodtabb, mint az északi települések. Kedveltségének egyik oka, hogy a lankákkal és erdős tájakkal övezett vidéken fekvő Vasilikiben minden megtalálható, amire a nyaralók vágynak: kiváló görög ételeket felszolgáló éttermek, hangulatos kávézók és koktélbárok, szupermarketek, pékségek, ajándéküzletek sora.

Vasiliki információk, látnivalók, tudnivalók, kikötő

Viszonylag kis mérete miatt azonban itt nincsenek hajnalba nyúló bulik, és még a nyári pezsgés idején is viszonylag visszafogott mind a nappali, mind az éjszakai élet. Szállodából a környéken viszonylag kevés épült errefelé, inkább apartmanok, studiók és villák sorakoznak a település házai között.

Vasiliki Lefkada sétálóutca, főutca a kikötőnél

A kikötő, Vasiliki központja és fő sétálóutcája

Vasiliki kikötője a halászfalu központja, amely a sétány szerepét is betölti egyben. Ezen az utcán egymás mellett sorakoznak a hangulatos tavernák és bárok, mögöttük pedig csónakok és kisebb hajók ringanak a vízen – esténként ez a rész a lefkadai Vasiliki legnyüzsgőbb pontja. A fotogén kikötő Vasiliki látnivalói közé is beillik, hiszen néhol képeslapokra való látványban és hangulatban lehet itt részünk.

Vasiliki kikötője Lefkadán

Bár erre a részre nappal az autóval behajtás megengedett, kora estétől elzárják az utcát a forgalom elől, és ekkortól már a gyalogosok veszik át a főszerepet. A centrum méretére jellemző, hogy akár egy órás sétával is körüljárható, és a lefkadai városka kikötői része is viszonylag könnyen elérhető a külső utcákból.

Vasiliki kikötője és látnivalói Lefkada szigeten

Hajókirándulások, fakultatív programok Vasilikiben

Aktuális időponttól függően Vasiliki kikötőjéből több kirándulóhajó is indulhat naponta Lefkada szigetének strandjaira, sőt akár a szomszédos Jón-szigetekre, többek között Kefalónia és Ithaka szigetekre is. Ezeken a hajókirándulásokon, fakultatív programokon meglátogatható a látványos Porto Katsiki beach, az Egremni beach, vagy épp a lefkadai sziklastrandok egyik gyöngyszeme, az Agiofili beach.

A lefkadai Vasiliki látnivalói, kikötője és a hajókirándulások

Fontos tudnivaló, hogy hosszú évek után 2022 nyár közepétől ismét Vasiliki lett a Kefalonia szigetre induló kompok kiinduló- és érkezési helye, így Nidri helyett már ezt a kisvárost kell tervezzük. Ha egyéni autós nyaralás miatt Lefkada – Kefalónia kompot keresünk, már a kompmenetrendet is eszerint szükséges néznünk, és a menetidőt is így tervezzük a szigetre.

Vasiliki központja, sétálóutca, nyaralás vélemények

Milyen Vasiliki strandja? (Vasiliki beach)

Gyakran elhangzó kérdés, hogy milyen Vasiliki strandja, avagy a Vasiliki beach? A település saját strandja a külső részen, a központtól távolabb terül el, gyakorlatilag a tágas öböl hosszú és szinte egyenes partszakasza.

Vasiliki strandja (Vasiliki beach, Paralia)

A szomszédos Ponti faluval összeérő Vasiliki strandját (görög írásmódban Παραλία Βασιλίκη) a közhiedelem homokos és gyerekbarát partszakaszként ismeri, ám a helyzet ennél azért összetettebb. Kifejezetten érdemes átnézni emiatt a letölthető Lefkada útikönyv mostani frissítésében Vasiliki strandjának leírását, amely külön kitér erre, továbbá a családos nyaralók véleményei szerint ajánlott még elolvasni az útikalauz ezredik oldala után olvasható ‘Nyaralás Lefkadán gyerekekkel’ mellékletet, ahol szintén szó van erről.

Lefkada Vasiliki strandja (Vasiliki beach)

Vasiliki több helyen is kiépített strandja, azaz Vasiliki beach látványban ugyan a vélemények szerint némileg elhalványul az alig néhány kilométerre fekvő, a hajóval (vízitaxival), illetve autóval vagy motorral is elérhető Agiofili beach árnyékában, ám nyaranta itt is vannak strandolók szép számmal. Az öböl másik oldalában, mindössze bő negyed óra-húsz perces sétára található Ponti falu, ami Vasiliki mellett a szörfösök fő paradicsoma. Itt az öböl végében megforduló, ‘Eric’ nevű speciális szelet kihasználva nyárról-nyárra több ezer szörfös űzi hobbiját.

Lefkada Vasiliki vélemények, tudnivalók

Hol érdemes szállást foglalni Vasilikiben?

A Lefkadára érkező magyar utazók körében néha hosszas gondolkozás előzi meg, hogy Nidri vagy Vasiliki legyen a nyaralás helyszíne. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, illetve megvannak a saját elkötelezett rajongóik, akik gyakran kardoskodnak a kedvenc helyük mellett. Vasiliki mellett leginkább kisebb mérete, érezhetően családiasabb légköre szól, míg Nidri a nagyobb pezsgést, a még több üzletet, éttermet és hajókirándulási lehetőséget jelenti sokak számára.

Vasiliki Lefkada szállás apartman

A Nidri vagy Vasiliki kérdésben az elérhető szállásokat mindig érdemes megnézni, ugyanis mindkét helyen viszonylag sok a kiadó apartman és studió, melyek között az olcsóbb szállásoktól a magasabb árú, exkluzívabb helyekig tág skálán válogathatunk, amíg be nem telnek.

A Vasilikiben lévő szállásokról írt véleményekhez, tapasztalatokhoz csak kattintsunk ide: apartmanok, studiók Vasilikiben és az utazók értékelései róluk.

Lefkada Vasiliki információk, vélemények, tudnivalók

Ahol érdemes lehet még szállást nézni a környéken, az a szomszédos falu, Ponti. A Vasiliki faluval szinte összeértő, windszörfös életéről ismert településen szintén több kiadó apartman és studió foglalható, és szintén a sziget népszerű része. Amennyiben érdekelnének bennünket Ponti (Pondi) szálláshelyei is, klikkeljünk a következő linkre, és nézzük meg az ottani apartmanokat, szállásokat, illetve a róluk írt véleményeket is: Ponti kiadó szállásait itt találjuk.

Lefkada Vasiliki hajókirándulás, komp, fakultatív program

Mit érdemes tudni Vasilikiről?

  • Melyek Vasiliki legjobb látnivalói, és mit kell róluk tudni?
  • Mit érdemes tudni a falu parkolásáról?
  • Mire figyeljünk oda, ha itt foglalnánk szállást?
  • Milyenek a település strandjai részletesen?
  • Milyen Vasiliki gyerekekkel?

Érdemes megismerni Vasilikit részletesebben is, hiszen a faluról sok az olyan tudnivaló, melyekről nincs szó az utazói fórumokban, illetve sajnos a térképekről, utcaképekről, beszámolókból sem tudhatunk meg mindent. Ezért lapozzunk oda a mostani letölthető Lefkada útikalauzban Vasiliki részletes képes bemutatásához, és olvassuk el a leírást a faluról szóló tudnivalókért. A falu strandjairól a ‘Lefkada strandjai’ fejezetben olvashatunk, így természetesen azt sem érdemes kihagyni. Ha Vasilikibe gyerekekkel terveznénk a nyaralást, a ‘Lefkada nyaralás gyerekekkel’ fejezetről se felejtkezzünk el, mely gyerekszempontból elemzi a sziget településeit, strandjait, és ad mankót a tervezéshez.

Lefkada Vasiliki tudnivalók, infók és vélemények

Kellemes nyaralást kívánunk Lefkada egyik legkedveltebb halászfalujában, a bájos Vasilikiben!

Lefkada sziget szállások
Lefkada szállások
Apartmanok, studiók a szigeten
error: