Lefkada legszebb strandjai

Lefkada legszebb strandjai és legjobb tengerpartjai

Azúrkék tenger, világos kavicsok: Lefkada bővelkedik szebbnél-szebb strandokban.

Lefkada szigete egyike Görögország azon nyaralóhelyeinek, melyek lenyűgöző látványvilágú strandjaikról messze földön híressé váltak az utóbbi években.

Lefkada legszebb strandjai közül számos tengerpart vált fogalommá az utazók körében, melyek hírnevüket a gyakran páratlanul kék színekben pompázó víznek, és a bámulatos természeti környezetnek köszönhetik.

Lefkada legszebb strandjai, legjobb tengerpartjai

Hol vannak Lefkada legszebb strandjai?

A sziget egyedi földrajzi adottságai miatt egészen más látványt nyújtó partokkal találkozhatunk Lefkada különböző pontjain, így nem csak a strandok szépsége, de változatossága is lenyűgözheti az nyaralókat. A meredekebb nyugati part, ahol a legkékebb vizű strandok fekszenek, egészen más karakterű vidék, mint a keleti oldal, ahol a zöldeskék színvilágú tengerpartok lankás dombokkal találkoznak.

Melyek és hol vannak Lefkada legjobb strandjai?

Lefkada legszebb strandjai sok nyaralónak a nyugati oldal monumentális tengerpartjait jelentik, ahol a meredek, főként mészkőből álló sziklafalak miatt fantasztikus élményt és látnivalót nyújtó, fehér és türkiz színekben pompázó öblök és partok váltják egymást.

A ‘Lefkada kék’ szín és a hullámok

A jellegzetes világoskék színt, avagy a ‘Lefkada kék’ színvilágot a nagyobb hullámzáskor a tengerbe mosódó mészkő adja, mely miatt a sziget szinte páratlan unikum Európa-szerte. Minél erősebb a hullámzás, annál intenzívebb a tenger színe, annál világoskékebb a tenger, annál káprázatosabb a látvány. A Lefkada legszebb strandjai közül többnek is otthont adó nyugati parton a tenger hullámainak nagysága hétről-hétre, sőt napról napra változhat. Könnyen előfordul, hogy egyik nap még csendes a tenger, a következő napon azonban már magas hullámok ostromolják a partot, teszik egyedivé és kalandossá az ottani partszakaszokat.

Lefkada sziget legszebb strandjai és tengerpartjai a nyugati oldalon

Lefkada legjobb tengerpartjai a keleti és a nyugati oldalon

A nyugati oldal tengerpartjai Lefkadán elsősorban kis és közepes méretű, szürkés-fehéres kavicsokkal borítottak, emiatt fürdőcipő viselete néhol ajánlott. Lefkada ezen oldalának strandjai nagyobbrészt jól kiépítettek, csakúgy, mint a legtöbb keleti part. A sziget keleti oldalán található a nagy és ismert üdülőközpontok többsége, többek között Lefkada fővárosa, a népszerű nyaralóhely Nidri, Ligia, Nikiana, Vasiliki is – ezeknek a strandjai teljesen mások, mint a nyugati oldal tengerpartjai.

A legjobb keleti strandok Lefkadán

Mivel a keleti részen Lefkada legjobb strandjai a szelesebb Vasiliki és Ponti kivételével a széltől viszonylag jól védettek, továbbá a tengeri áramlatok sem befolyásolják annyira őket, ezért hullámzás keleten kevésbé tapasztalható. A tengervíz Lefkada keleti oldalán fekvő strandjainak többségénél is tiszta, és akár könnyűbúvárkodásra, sznorkelezésre is alkalmas, sőt sok helyen kifejezetten ajánlott is.

Lefkada egyik legszebb strandja – Porto Katsiki beach

Ha Lefkada leglátványosabb tengerparti részeire vagyunk kíváncsiak, akkor irány a Porto Katsiki beach! A hatalmas sziklafallal övezett part vitathatlanul Lefkada legszebb strandjainak egyike, mely a sziget délnyugati részén található. A vélemények szerint Porto Katsiki strandja a természeti szépség és monumentalitás lefkadai nagykövete, melynek semmivel össze nem téveszthető látványa fogalom a szigetet kedvelők körében.

Lefkada legszebb strandjai Porto Katsiki beach

Görögország legszebb strandjainak egyike ráadásul sokféleképpen megközelíthető, ugyanis autóval, motorral, quaddal és a népszerű Nidriből, illetve a bájos Vasilikiből induló kirándulóhajókkal egyaránt meglátogathatjuk. Ha Lefkada legszebb tengerpartjai érdekelnek bennünket, a Porto Katsiki beach meglátogatását érdemes beterveznünk a nyaralásunkon, ugyanis kevés hozzá fogható szépségű strandot találunk még a vonzó tengerpartjairól híres Görögországban is.

Az impozáns lefkadai strand bensőséges titkaihoz és a hasznos információkhoz nagyon érdemes odalapozni a letölthető Lefkada útikalauzban a Porto Katsiki strand részletes leírásához, hogy mindent megtudhassunk erről a természeti csodáról.

A sziklastrandok lefkadai királyai: Megali Petra beach és Kavalikefta beach

Amennyiben Lefkada legszebb strandjai közül azokat keressük, ahol méretes sziklák társaságában strandolhatunk, sok vélemény szerint kevés szebb partot találunk az egymással szomszédos Kavalikefta és Megali Petra strandoknál. A szintén a sziget nyugati oldalán, Kalamitsi falu közelében megtalálható strandok rendkívül fotogén tengerpartok, melyek igen nagy népszerűségre és látogatottságra tettek szert az elmúlt években.

A legjobb nyugati strandok Kavalikefta beach, Megali Petra beach

Azt érdemes tudni, hogy képeslapokra illő Kavalikefta beach és a Megali Petra beach nem csupán látványban, de megközelítésben is kivételes, bár nem éppen pozitív előjellel – hogy mire is érdemes itt számítanunk, arról bizony szókimondó írásban külön is olvashatunk az aktuális letölthető Lefkada útikönyvben, elég ha odalapozunk Kavalikefta részletes leírásához.

Mylos beach, Agios Nikitas csodája

Agios Nikitas különleges település Lefkadán, mivel igencsak kiemelt helyen, olyan remek strandokhoz közel fekszik, mint amilyen a Mylos beach. A nyaralók véleményei alapján a Lefkada legszebb strandjaihoz sorolt Mylos kishajóval (vízitaxival)vagy túrázással is elérhető, és igazán pazar tengerpart: a hosszú, zöldellő dombbal körülvett fövenyt igézően kék tenger mossa.

Mylos beach Lefkada sziget legszebb strandjainak egyike

Az ide vezető séta és a vízitaxi egészen más élményt nyújtanak megközelítésben, de abban szinte mindenki egyetért, hogy bármelyiket is válasszuk, Lefkada legjobb strandjainak egyikét tekinthetjük meg. Ha a túrára és a vízitaxira egyaránt kíváncsiak vagyunk, a letölthető útikönyvben az összehasonlítást és a további tudnivalókat is olvassuk el.

Egremni beach, a sztár

Kevés olyan nyaraló érkezik a szigetre, aki ne hallott volna már az Egremni beachről, melyet az utazói vélemények a legszebb lefkadai tengerpartok között tartanak nyilván a szigeten. A méretes sziklafalak által határolt strand mind hullámzáskor, mind sík víztükörnél sokak számára jelent élményt, mely már a megközelítésnél megkezdődik, hiszen a sokak által Lefkada legszebb strandjai közé sorolt Egremni beach vagy hajókirándulással, vagy a sziget belsejéből hosszas és meredek esésű lépcsőzéssel érhető el.

Lefkada Egremni strand, a sziget egyik legjobb strandja

A látványban sem utolsó nyugati partról elfogulatlan vélemény kevés van, és néhányan akár egészen kis gyerekekkel is meglátogatják – de ha mi is gyerekekkel jönnénk ide, akkor előtte azért nem árt elolvasni a ‘Lefkada gyerekekkel’ fejezet őszinte leírását, hogy mire érdemes itt gyerekekkel számítani.

A keleti smaragd öblök

A sziget keleti részének egy-egy gyöngyszemét hagyományosan kevésbé emelik ki a vélemények Lefkada legszebb strandjai között, pedig ezen az oldalon is találni igen látványos strandokat, melyek méltóak lehetnek a legjobbak sorába. Az Afteli beach, az Ammousa beach (Amouso), az Agiofili beach a keleti rész igencsak látványos öblei, melyek sokak számára igazi lefkadai gyöngyszemeket jelentenek – a smarad, zöldeskék színvilágukkal egészen máshogyan lenyűgözőek, mint a nyugati partvidék híres partjai. Ha tehetjük, lefkadai nyaralásunkon látogassunk meg ezek közül is egyet-kettőt, ugyanis kis méretük ellenére a látványos tengerpartok közé tartoznak.

Mika legszebb strandok Lefkada keleti oldalán? Afteli beach
Mik Lefkada legszebb strandjai és legjobb tengerpartjai?

Lefkadának a fentieken kívül rengeteg csodálatos strandja van még, így nem csoda, hogy szinte mindenkinek más kedvence. Lefkada legszebb strandjai közé sok nyaraló gyakran beválaszt rejtett gyöngyszemeket, kevésbé ismert tengerpartokat, vagy akár olyan hírességeket, mint a népszerű Kathisma beach vagy a szemet gyönyörködtető Pefkoulia beach. Egyet biztosan állíthatunk: ismerjünk meg minél többet Lefkada kivételes szépségű strandjai közül, hogy nyugodt szívvel dönthessük el, számunkra melyek a legszebb tengerpartok ezen a nagyszerű szigeten!

Egyénileg szállás Lefkada

Titkos tippekért, praktikus tudnivalókért, sokak által nem ismert információkért egyszerűen csak olvassuk el az aktuális digitális útikalauz részletes strand leírásait a több száz oldalas ‘Lefkada strandjai’ fejezetben, mely a térképek nyújtotta ismereteken és a gyakran ilyen-olyan irányban elfogult utazói véleményeken túl nyújt őszinte leírásokat és hasznos ismereteket.

error: