Kathisma beach

KATHISMA BEACH

Paralia Kathisma, Katisma, Παραλία Κάθισμα

A Kathisma strand roppant népszerű strand Lefkadán: több száz méter hosszan húzódik, türkiz színben játszó tengervízzel és világos színű kavicsokkal – sőt ezen felül akár havonta többször is magas hullámok fokozzák az élményt.

Kathisma beach Lefkada

Ez a látványos lefkadai tengerpart a sziget legjobban kiépített fürdőhelye a nyugati oldalon. Kathisma beach a különféle vendéglátó helyiségek, bárok, éttermek széles kínálatát nyújtja a látogatóknak, parkolók sorakoznak a fehéres-szürkés kavicsokkal borított strand mögött, ám utóbbiak szerencsére nincsenek zavaró közelségben a fürdőzőkhöz.

Kathisma beach Lefkada

Kathisma beach információk

Koordináták: 38.777219, 20.600441

Elhelyezkedés, merre található: északnyugat, Lefkadavárostól 16 km-re, Agios Nikitas közelében

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló (ingyenesek és árnyékos helyet adó fizetősek egyaránt), beach bárak, tavernák, napágyak és napernyők, tusoló, vízimentő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, északon és délen sziklák

A legközelebbi szállásokat a Kathisma beach mögötti domboldalra épített apartmanok és villák jelentik, valamint az alig három kilométerre fekvő népszerű kisváros, Agios Nikitas szálláshelyei. Az Agios Nikitasban lévő apartmanokhoz és studiókhoz klikkeljünk ide.

Lefkada Agios Nikitas szállás
Kathisma strand Lefkada

Kathisma beach megközelítése, milyen az út

Kathismához lejutni roppant egyszerű, ugyanis Agios Nikitashoz közel fekszik, a város déli részétől nem messze. A főúton tábla is jelzi, merre kell lekanyarodni, ahol egy hajtűkanyar után egyből fel is kapaszkodunk a strand mögötti dombra, és onnan már csak lefelé vezet majd az út.

Lefkada Kathisma beach

Kathisma Lefkada népszerű nyugati strandja

A nyári főszezoni, főként augusztusi időszakban könnyű megközelíthetősége miatt rengetegen keresik fel a Kathisma beachet, így előfordulhat, hogy bizonyos időszakokban igencsak zsúfolttá válhat ez a gyönyörű lefkadai strand. A parton bérelhető napozóágyak és napernyők tengere sorakozik, ezek térítés ellenében vehetőek igénybe. Ha nem szeretnénk ezért fizetni, vigyünk nyugodtan napernyőt, mivel szinte bárhová leszúrhatjuk a parti fövenybe, és leheveredhetünk alá.

Lefkada Kathisma strand

Kathisma beach egész sor szórakozási lehetőséget nyújt, még strandröplabda pályát is kialakítottak a parton, és Lefkada legnépszerűbb paragliding (ejtőernyőzés) lehetősége is itt található.

Lefkada Kathisma beach információk

Bizonyos időszakokban, nagyobb hullámzáskor Kathisma strandján a tenger vize hihetetlen színekben pompázik, már-már trópusi érzés keríti hatalmába az itt strandolókat.

Lefkada Kathisma beach

Ez a különleges, kéklő szín (a ‘Lefkada kék’) annál intenzívebb, minél nagyobbak a hullámok, és minél régebb óta tart a hullámzás. Amikor az akár egészen magasra tornyosuló hullámok végigmorajlanak a parton, sokak számára nagy móka belevetni magukat a habokba, hogy azokat sikeresen áttörve csak lebegjenek a vízen, és élvezzék a Lefkadát körülvevő Jón-tenger tenger lágy simogatását.

Lefkada hullám, nyugati part Kathisma beach

Kathisma érdekességei, mit érdemes tudni róla

Mivel a Kathisma beach kivételes strand Lefkada sziget nyugati oldalán, sok a vele kapcsolatos hasznos tudnivaló.

  • Mire érdemes különösen figyelni a Kathisma beachen parkoláskor?
  • Hol ne álljunk meg, amiért szólni szoktak az arrafelé járó rendőrök?
  • Hová érdemes letelepedni Kathismán?
  • Mit kell tudni a hullámokról?
  • Hol érdemes itt enni vagy inni, azaz hova ülnek be a helyiek?
  • Hol van nudista strand a közelben?

Egyszerűen csak olvassuk el a Kathisma beach részletekbe belemenő leírását a letölthető útikalauz ‘Lefkada strandjai’ fejezetében, ugyanis aki ide is tervez ellátogatni lefkadai nyaralásán, annak ezeket az információkat is érdemes tudnia.

Lefkada Kathisma beach információk

Hol érdemes szállást nézni Kathisma beach környékén?

Kathisma Lefkada északnyugati partvidékén fekszik, alig néhány kilométerre a sziget népszerű kisvárosától, Agios Nikitastól, míg a festői halászfalu Vasiliki (27 km) és Nidri (30km) ennél jóval messzebb találhatóak. Agios Nikitasban kifejezetten sok kiadó apartman és studió várja a nyaralókat, a domboldalakon jó minőségű villák is foglalhatóak. Agios Nikitast kivételes helyzete miatt kedvelik sokan, hiszen Lefkada nyugati részének egyetlen olyan nagyobb települése, mely közvetlen tengerparti elhelyezkedéssel bír.

Az exkluzivitás és a közeli híres strandok, többek között a Mylos beach, a Pefkoulia beach és természetesen a Kathisma beach miatt a települést nyaranta meglehetősen sok egyénileg utazó nyaraló keresi fel, a régióban az egyik legkedveltebb úticélt jelenti.

Agios Nikitas szállásaihoz, illetve a helyi apartmanokról, studiókról írt utazói véleményekhez csak kattintsunk ide, vagy az alábbi képre.

Agios Nikitas Kathisma beach szállás apartman

Kathisma közelében a másik jelentősebb település a lefkadai Kalamitsi, mely hegyvidéki falucska, a strandtól kb. 6 kilométerre déli irányban. A zegzugos utcákkal ellátott Kalamitsi szálláshelyeiről a véleményeket, a hegyi falu apartmanjait, studióit és az értékeleseket róluk itt találjuk.

Szállást érintő információ még a Kathisma beachről, hogy a főút mellett, közel a strand leágazásához Lefkada nyugati részének egyetlen hivatalos kempingje, a Camping Kathisma működik.

Lefkada nagy hullámok

Kathisma beach vélemények

A vélemények népszerű és látványos nyugati partnak írják le Kathismát Lefkadán, emellett tágas és teljesen kiépített. A part látványa napsütéses időben felettébb mutatós, melyen a nagyfokú kiépítettség sem ront sokat a háttérben. Mivel a legjobban kiépített nyugati strand Lefkadán, így szinte minden van, ami egy teljesen kiépített tengerparttól elvárható. Gyorsan mélyül és havonta többször hullámzik, de hullámoktól mentes időszakban kisebb gyerekekkel sem elvetendő lefkadai strand.

Kathisma beach Lefkada strand nyugati part

Kellemes strandolást és szép nyaralási élményeket kívánunk Lefkada nyugati oldalának egyik legszebb strandján, a Kathisma beachen!

Görögország Lefkada szállások egyéni utazással
error: