Karya (Karia)

Καρυά

A sziget legnagyobb hegyvidéki települése, Karya Lefkada szigetének szívében, zöldellő hegyek között fekszik.

Koordináták: 38.759080, 20.650669

Karya elhelyezkedése, merre található: Lefkadavárostól kb. 15 km-re délnyugatra

További nevei: Karia, görög nyelven: Καρυά

Karya Lefkada információk

Karya Lefkada hangulatos hegyi faluja

A kb. 500 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő méretes falu a sziget fővárosától, Lefkadavárostól sincs túl messze, attól nagyjából fél órás autózásra terül el. Karya, avagy Karia házai a környező hegyek lankáira épültek, szűk és kanyargós utcáit több helyen is magas platánfák keretezik. A központján a települést kettészelő főút is áthalad, ahol a hagyományos görög kőházak aljában takaros boltok, családi üzemeltetésű tavernák várják az erre kirándulókat.

Karya Lefkada (Karia)

Nyári estéken Karyában megélénkül az élet, néha akár meglepő forgatag is kialakulhat főtér tavernái körül. Az asztalok és székek közül sokat egyenesen az utcára visznek ki a hűs árnyat adó fák alá, így teremtve igazán egyedi és utánozhatatlan légkört a falunak. Karya (Καρυά) látnivalói közé tartozik a főtérhez közeli templom is, melyet egy perces séta választ el csupán a tértől.

Karia látnivalói Lefkada szigeten

Karya vidékének népművészete, a csipke

A lefkadai Karyát távolabbi vidékeken is ismerik a csipke és a szőttesek készítéséről, melyet a hegyi falu üzleteiben akár meg is vásárolhatunk. Az érdekes, gyakran még kézzel készített csipkéket és kézműves termékeket a helyi üzletek többségében be lehet szerezni, ahol az eladók gyakran már az ajtókból invitálják be a látogatókat boltjaikba.

Karia (Karya) népművészet Lefkada

Karyában a néphagyományoknak különleges szerepe van, így a falu határában egy magánkézben lévő Néprajzi Múzeum (Folklore Museum Karia) is meglátogatható.

Lefkada apartmanok és studiók nyaraláshoz

Karya (Karia) érdekességei, tudnivalók a faluról

  • Mit kell tudni a helyi hímzésről, miért olyan különleges ez Lefkada szigetén, illetve Görögországban?
  • Ki volt Maria Koutsohero, akiről a helyi múzeum a nevét kapta, és milyen élete volt?
  • Mit érdemes tudni a Karya látnivalói közé tartozó múzeumról?
  • Milyen hasznos információkat és érdekességeket kell megismernünk Karyáról, ha ide látogatunk?
  • Milyen különleges látnivalók vannak Karya környékén?

Aki érdekel Lefkada hegyvidéki része is, ezúttal is érdemes megnyitni a mostani letölthető Lefkada útikalauzt és elolvasni a kapcsolódó leírásokat, továbbá az útikönyvben nem szabad elfelejteni átnézni a sziget látnivalóinak a fejezetét sem, hiszen ez a környék több szempontból is izgalmas felfedeznivalókat tartogat a szigeten.

Lefkada Karya (Karia)
Karia (Karya) Lefkada hegyi falu

Karya szállásai

A Lefkada hegyvidéki települései közé tartozó Karya (Καρυά) azok számára alkalmas leginkább szálláshelynek, akik nem bánják, hogy a sziget legközelebbi strandjai bő fél órás autózásra, motozásra vannak. A falu kiadó apartmanjait, studióit, villáit a következő linken találjuk, ahol az utazói véleményeket is elolvashatjuk a szállásokról: Karia szállásai

A lefkadai Karia faluról vélemények
error: