Agiofili beach

AGIOFILI BEACH

Paralia Agiofili, Aghiofilli beach, Agiofylli, görög nyelven: Παραλία Αγιοφύλλι

A bájos Vasiliki halászfalu környékének egyik leglátványosabb sziklastrandjaként az Agiofili beach nyaranta évről-évre nagyon kedvelt Lefkada szigetére látogatók körében.

Lefkada Agiofili beach Vasiliki

Agiofili beach információk

Koordináták: 38.605383, 20.612737

Agiofili elhelyezkedése, merre található: délkelet, Lefkadavárostól 49 km-re, Vasiliki közelében

Megközelíthetőség: változatos minőségű úton, hajóval (vízitaxival) Vasiliki kikötőjéből, hajókirándulással, fakultatív programmal

Kiépítettség: parkoló, beach bár, időszakosan néhány bérelhető napágy és napernyő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, néhol kövek és sziklák

Agiofili beach Lefkada

Agiofili, a Vasilikihez közeli strand

Az Agiofili beach megközelítése történhet autóval, motorral, kishajóval vagy fakultatív programként akár hajókirándulással is, így akár több lehetőségünk is akad megtekinteni ezt a Vasiliki falutól alig néhány kilométerre elterülő lefkadai strandot. Az utóbbi években néhány téren valamelyest modernizálódott a part környéke, mivel lebetonozott (fizető) parkoló került kiépítésre Agiofili mögött, illetve az út minősége is javult valamelyest, mely Vasiliki déli részétől vezet idáig.

Agiofili beach Lefkada hajóval

Milyen az Agiofili beach Lefkadán?

Agiofili strand sziklás, kavicsos partja búvárkodásra is kifejezetten alkalmas, sőt ajánlott, amennyiben a tenger nem hullámzik. Földrajzi okokból ez a strand általában kevésbé hullámos, mint a legtöbb nyugati part Lefkada szigetén, így a sznorkelezésre ajánlott helyi partok közé tartozik. A helyi beach bár felettébb aprócska, előtte bérelhető napernyőkkel és napágyakkal, de saját napernyő használatára is van lehetőség.

Agiofili beach Vasiliki

Mivel az Agiofili beach, avagy görögül Παραλία Αγιοφύλλι viszonylag kis méretű, ám meglehetősen sokak által látogatott tengerpart, így itt a népsűrűség bizonyos júliusi, augusztusi időszakokban, azaz főszezonban nagyobbra is nőhet.

Agiofili beach Lefkada Vasiliki információk

Mit érdemes tudni Agiofili strandjáról?

  • Milyen a hajóút Agiofili beachre?
  • Hogyan érdemes meglátogatni a strandot, hajóval vagy autóval érdemesebb inkább elmenni?
  • Mik ennek a tengerpartnak a jellegzetességei?
  • Melyek Agiofili előnyei és hátrányai?
  • Mi az, amit ide látogatás előtt érdemes tudni róla?

Hogy a strandról teljesebb képet kapjunk, elegendő odalapozni az Agiofili beach részletes képes leírásához a frissített letölthető útikalauzban, amit a több száz oldalas ‘Lefkada strandjai’ fejezetben találunk.

Lefkada Agiofili beach

Szállások Agiofili beach közelében

A strand közelének szállásaiként egyértelműen a mindössze 3 kilométerre fekvő Vasiliki ajánlott. A Lefkada déli részén fekvő faluban az apartmanokon, studiókon kívül kemping is működik, és sok különféle üzlet, pékség, étterem és kávézó is megtalálható.

A Vasiliki szállásairól írt véleményekhez, illetve a helyi apartmanokhoz, studiókhoz csak kattintsunk ide: szálláshelyek Vasilikiben, szállások értékelései…

Agiofili Lefkada

Amennyiben ezen a környéken szeretnénk szállást foglalni és máshol is néznénk apartmanokat vagy studiókat, érdemes lehet még a Vasilikivel szomszédos, vele szinte összenőtt Ponti falut is megnézni. Ponti, avagy Pondi szálláshelyeit, illetve a róluk írt véleményeket itt találjuk, ezek megtekintéséhez csak klikkeljünk ide.

Agiofili beach vélemények, összefoglaló

Ez a lefkadai strand Vasiliki térségének egyik legszebb partszakasza, melyet látványának köszönhetően rengetegen látogatnak. Az Agiofili beach báját a vélemények szerint éppen ez, az időnként nagy számú látogató nyaraló árnyalhatja, de némi szerencsével ki lehet fogni csendesebb periódusokat is. Kiépítettségére jellemző, hogy mindenből csak egy csipet van: néhány bérelhető napernyő és napágy, apró beach bár.

Agiofili beach Vasiliki Lefkada

Agiofili strandjának elérése a Vasilikiből induló vízitaxival könnyen és gyorsan történik, sőt fakultatív hajókirándulással is elérhető akár lefkadai nyaralók által kedvelt Nidriből is. Közúton az egyes részek újraaszfaltozásának köszönhetően jobban elérhető lett ez a part, melyet az út végén fizetős parkoló egészít ki. Zömmel kavicsos partja és gyors mélyülése van, mely sokszor búvárkodásra is alkalmassá teszi.

Aghiofili információk Lefkada strandjai
Agiofili beach Vasiliki Lefkada hajóval

Akár hajóval, akár autóval, motorral vagy quaddal látogatjuk meg Agiofili strandját Lefkada szigetén Vasiliki mellett, kellemes itt töltött perceket kívánunk!

Egyénileg szállás Lefkada
error: