Gira beach

GIRA BEACH (GYRA)

Paralia Gira, Gyra beach, Παραλία Γύρας

A sziget fővárosához, Lefkadavároshoz viszonylag közel eső, és nagyon könnyen megközelíthető Gira beach Lefkada sziget egyik legészakibb strandja.

Gira elhelyezkedése, merre található: észak, Lefkadavárostól 2 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: helyenként parkoló, beach bár, időszakosan napágyak és napernyők

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, sok helyen kövek és sziklák

Gira beach Lefkada (Gyra)

A Gira beach (avagy Gyra) Agios Ioannis strandjának északi folytatása, mely a régi szélmalmok sorát elhagyva kezdődik, és a keskeny földnyelv északkeleti részén ér véget. A tenger vize a többi lefkadai strandhoz képest valamelyest lassabban mélyül, a föveny világos színű aprókavicsokkal borított.

Gira beach (Gyra) megközelítése

Gira megközelítése nagyon egyszerű, mivel az Agios Ioannist is útba ejtő aszfaltcsík mellett található közvetlenül, ahol a központi részeket a Blue Sea beach bar és Kantina Gyra da Varka foglalják el, ezeket táblával is jelzik időnként. A Gira beach (Gyra) nem tartozik a legnépszerűbb lefkadai tengerpartok közé, így zsúfoltság itt szinte sosem fordul elő: főként a fővárosből, és annak környékéről jönnek ide a helyiek és a nyugodt kikapcsolódásra vágyók. Kiépítve Gira csupán a beach bároknál van, ahol napernyőket és napágyakat is lehet bérelni.

Gira beach információk (Gyra)

Gira vélemény

A sziget kevésbé látogatott partszakaszai közé tartozó Gira beach a családias környezetet kedvelő, tömegtől elhatárolódó nyaralók számára lehet érdekes úticél. Lefkada szigetének más strandjai mellett ugyan elhalványulhat látványa, de önmagában több ide látogató is kellemesnek minősíti. A beach bároknál és környékén a part teljesen kiépített, de a partszakasz zöme másfelé nagyjából érintetlen.

Gyra strand (Gira beach) Lefkada sziget

Elérése, megközelítése végig széles aszfaltozott úton történik, parkolási lehetőségekkel, Lefkadavároshoz igen közel. Közepesen családbarát, mivel zömmel aprókavicsos és sziklás a partja, helyenként lassú mélyüléssel. A sziklapadokra érdemes figyelni, mert azok csúszósak lehetnek, a szél pedig délutánonként megerősödhet, csakúgy mint Agios Ioannis környékén.

Gira beach Lefkada

A digitális útikönyvben ne felejtsük el átnézni Lefkada strandjainál a Gira strand részletes tudnivalóit, illetve a látványos Ammoglossa beach (Αμμόγλωσσα) és Kastro beach (Παραλία Γύρας (Κάστρο) leírásait és az itteni tudnivalókat sem, mert azokról is sok az olyan információ, melyek a térképekről vagy fórumokról hiányoznak.

Amoglossa beach Gira strand mellett Lefkadán

Szállások a Gira beach közelében

Gira, avagy Gyra beach Lefkada legészakabbi fekvő pontján fekszik, gyakorlatilag Lefkadaváros szomszédságában. A strandhoz legközelebbi szállások a sziget fővárosában, illetve a szintén igen közeli Agios Ioannis faluban vannak. A sziget fővárosa, Lefkadaváros Girától mindössze bő két kilométerre helyezkedik el, melynek központi része rendkívül bájos és fotogén kisváros: számos tavernával, üzlettel, sétálóutcával, pezsgő esti élettel.

Szállások és azok véleményei Agios Ioannisban és Lefkadavárosban… (a link új ablakban nyílik)

Agios Ioannis környéke a Gira strandtól kb. 3-4 kilométerre meglehetősen nyugodt, mivel az apartmanok és studiók szellősen, gyakran egymástól nagyobb távolságra épültek Lefkada ezen részén. A tavernák és bárok a part közelében üzemelnek, fentebb pedig szupermarket várja az ide érkezőket. Apartmanokat, studiókat, és azok utazói véleményeit Agios Ioannisban szintén Lefkadaváros szállásai között találunk, ugyanis sok helyen összevonják a falut és a fővárost ilyen téren.

Görögország Lefkada szállás apartman
error: