Agios Ioannis beach

AGIOS IOANNIS BEACH

Paralia Agios Ioannis, Ai Giannis, Παραλία Άγιος Ιωάννης

Viszonylag lassan mélyülő, gyakran trópusi színekben játszó strand Lefkada északnyugati oldalán, ahol az Agios Ioannis beach a sziget fővárosához az egyik legközelebb eső fürdőhely.

Agios Ioannis strandja (Agios Ioannis beach)

Hol található Agios Ioannis strandja: Lefkadaváros nyugati oldalán, a fővárostól kb. két kilométerre

Koordináták: 38.832643, 20.676266

Megközelíthető: végig aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló (az út mentén), beach bárak, tavernák, időszakosan napágyak és napernyők, életmentő

Föveny: aprókavics, kavics, néhol kövek és sziklák

Egyéb: Kék Zászlós (Blue Flag) strand

Agios Ioannis Lefkada
Agios Ioannis strandja Lefkada legszebb tengerpartjai közé tartozik, még ha nem is annyira felkapott, mint mások

Amennyiben itt Agios Ioannisban, vagy Lefkadaváros környéken szeretnénk szállást foglalni Lefkadán, nézzük meg a helyi apartmanokat, és olvassuk el a róluk szóló utazói véleményeket.

Kattintsunk ide az Agios Ioannisban és a közeli Lefkadavárosban lévő apartmanokhoz, studiókhoz, illetve a szállásvéleményekhez!

Miért érdemes meglátogatni Agios Ioannis strandját Lefkadán?

Agios Ioannis strandja (Agios Ioannis beach, Paralia Agios Ioannis) ugyan egy csipettel talán kevéssé népszerű a nyaralók körében, mint más lefkadai strandok, ám csodás tengerszíneinek és nyugodt hangulatának köszönhetően sok ide látogatót elvarázsol.

A szikrázó napsütéses időben trópusi színekben játszó, egzotikus tengerpartokhoz hasonlatos Agios Ioannis tengerpartja több száz méter hosszan nyúlik, helyekből így legtöbbször nincs hiány. Az aprókavicsos fövennyel rendelkező strandot a vízben itt-ott előforduló kövek és sziklapadok teszik változatossá, melyek körül csendes víztükörnél kisebb halak úszkálnak.

Agios Ioannis beach

Az Agios Ioannis beach déli része a jobban kiépített, az északi oldalon egy idő után megszűnnek a bárok és a napernyők. A szörfösök utóbbit, az északi oldalt kedvelik jobban, mivel az itt sűrűn előforduló, speciális szél segítségével sokan hódolhatnak szenvedélyüknek itt. Agios Ioannis Lefkadán a nyugati fekvés miatt a tenger egyaránt lehet csendes és hullámos is, ez főként az aktuális tengeráramlatoktól és a széljárástól függ.

Lefkada Agios Ioannis strand milyen, vélemények, tudnivalók

Agios Ioannis beach, a szörfösök és a szélmalmok birodalma Lefkadán

A tengerpart északi vidékén elhagyatott szélmalmok állnak, régóta nem használják már őket. Ez a környék délelőtt leginkább a magányra vágyó strandolóké, délután pedig a szörfösök veszik birtokba. A kiteszörfösök, azaz paplanernyősök első számú találkozópontja ez, ám mivel a szörfösök magától Agios Ioannis kiépített fő strandjától távolabb helyezkednek el, a fürdőzők biztonságban és zavartalanul strandolhatnak.

Agios Ioannis strand, Lefkada legszebb strandjai

Mit érdemes tudni Agios Ioannisról és a strandjáról?

Sokan nem is sejtik, hogy a térképeken semmi extrának tűnő Agios Ioannis beach és a falu milyen érdekességet rejt Lefkada szigetén, emiatt érdemes odalapozni a letölthető Lefkada útikönyvben az Agios Ioannis strand részletekbe menő leírásához, valamint ezt követően magának a falunak képes bemutatásához a fontos és hasznos tudnivalókhoz a környékről.

  • Érdemes megismerni Agios Ioannis lefkadai szélmalmainak történetét, a kevéssé közismert információkat és érdekességeket ezekről az épületekről;
  • nézzük meg a képes segédletet, hogy hogyan lehet elsétálni az Agios Ioannis beach melletti aprócska rejtett partra, Lefkada egyik rejtett gyöngyszemére, és ne tévedjünk el véletlenül se;
  • az Agios Ioannis melletti sziklatemplom, az Agios Ioannis Antzousis bemutatása, mely Lefkada egyik legrégebbi temploma;
  • Agios Ioannis falu legrészletesebb leírása, tudnivalók az egyre inkább felkapott lefkadai nyaralóhelyről a térképeken látott információkon túl, fontos gyakorlati tapasztalatokkal;
  • Melyek Agios Ioannis legjobb bárjai és tavernái, hova kell beüljünk és mit kell rendeljünk, ha valaki megunná a hagyományos görög ételeket, és Lefkada sziget egyik legjobb hamburgerét kóstolnánk meg?
  • Agios Ioannis falu és a strand fontos tudnivalói

Hol érdemes szállást foglalni Lefkadán Agios Ioannis strandjának közelében?

Az Agios Ioannis strand (Agios Ioannis beach, Παραλία Άγιος Ιωάννης) környékén, a tengerparttól néhány száz méteres távolságon, azaz 5-15 perces sétán belül több jó minősítésű apartman és studió is található. Mivel ez a nyaralóhely Lefkada északnyugati részén fekszik, mindössze néhány perces autózásra található a sziget hangulatos fővárosától, ahol esténként nyüzsgő hangulat és üzletek sokasága várja az utazókat.

Agios Ioannis Lefkada nyugati strandjai

Agios Ioannis szálláshelyei a vélemények szerint általában jó ár / érték arányt biztosítanak a családok, párok, illetve akár a szörfösök számára is. Mivel Agios Ioannis Lefkada telepései közül nagyon közel található a fővároshoz, gyakran a nyaralófalucska szálláshelyeit is hozzá sorolják, de a térképen láthatóak és könnyen kiválaszthatóak a helyi szállások.

A helyi apartmanokhoz, studiókhoz, a szállások véleményeihez Agios Ioannisban és a szomszédos Lefkadavárosban kattintsunk ide! (a link új ablakban nyílik)

Lefkada kiteszörf, Agios Ioannis

A híres lefkadai nyugati strandok közül innen kiindulva több is viszonylag hamar elérhető: a Pefkoulia beach, Kathisma beach, Mylos beach fekszenek a legközelebb hozzá. Agios Ioannis Lefkada szigetén meglehetősen nyugodtnak számító régió, mivel elsősorban apartmanok és studiók találhatóak a környéken, a tavernák és bárok a part közelében üzemelnek, hangos szórakozóhelyek pedig nincsenek, békés hangulatát beszámolók is dicsérik.

Agios Ioannis képek, fotók Lefkada

Az Agios Ioannis beach sok szempontból Lefkada legjobb strandjai közé tartozik

A főváros közelében fekvő nyugati part kellemes kikapcsolódást ígér Lefkadán, mely könnyű megközelíthetőséggel párosul, Lefkadavárostól autóval vagy motorral mindössze két-három percre.

Lefkada Agios Ioannis

Kellemes kikapcsolódást kívánunk Agios Ioannisban Lefkadán!

Lefkada hol érdemes szállást foglalni apartman és studió
error: