Barion Pixel

Kalamitsi információk

Καλαμίτσι

Kalamitsi Lefkada szigetének egyik legősibb, és egyben a nyugati part egyik legnagyobb méretű településének számít.

Koordináták: 38.756203, 20.603172

Kalamitsi elhelyezkedése, merre található: Lefkadától kb. 20 km-re délnyugatra, Agios Nikitas közelében

További nevei: Kalamici, görög nyelven Καλαμίτσι

Szállások: az apartmanokhoz és a studiókhoz Kalamitsiben, illetve a nyaralók véleményeihez a szálláhelyekről kattintsunk ide… (a link új lapon nyílik)

Kalamitsi Lefkada

Kalamitsi Lefkada hegyvidéki faluja

Kalamitsi egész évben zöldellő, rendkívül dús növényzettel büszkélkedő környékéről híres, a falunak is otthont adó környező dombokon erdői még a legszárazabb nyári hónapokban is zöldek. A napjainkban kb. háromszáz fős lakossággal bíró Kalamitsi (Καλαμίτσι) népe a 17-18. században errefelé gyakran előforduló kalózok és tengeri fosztogatók támadásai miatt költözött a tengerpartról a hegyekbe, ahol így már viszonylagos védettséget élvezett.

Kalamitsi Lefkada sziget

Fontos információ és érdemes tudni, hogy a négyszáz méteres magasságba épült településen bőven akad szintkülönbség, a lakóházak és apartmanok között meglehetősen szűk utcák kanyarognak. Bár Kalamitsi összességében igen nyugodt településnek mondható, nyaranta meglehetősen sokan átutaznak rajta, mivel Agios Nikitas irányából, illetve Lefkada déli részéről is vezet errefelé út.

Lefkada Kalamitsi információk, vélemények

Kalamitsi strandjai

A közelben található a több vélemény szerint a Lefkada legszebb strandjai közé tartozó Kavalikefta beach és Megali Petra beach, ahol főként a kalandvágyók élvezik a zavartalan napsütést és a Jón-tenger hullámait. Ezeket néha Kalamitsi strandjai (Kalamitsi beach) néven is emlegetik, de a falutól több kilométeres távolságban fekszenek.

Kalamitsi (Καλαμίτσι) az itt élőket és a nyaralókat egyaránt kiszolgálja kis szupermarketeivel és több hagyományos, zömében családi vezetésű tavernájával, melyek finom falatokkal örvendeztetik meg az ide látogatókat. Apró érdekesség, hogy ha szemfülesek vagyunk, a település közelében több régi templomot, és 13 régi szélmalom maradványát is megpillanthatjuk, melyek Kalamitsi látnivalói közé tartoznak.

Kalamitsi strandjai Lefkada szigetén

Mit érdemes tudni a lefkadai Kalamitsiről?

A falu az egyik leginkább megosztó település Lefkadán, melynek rajongói éppen úgy számmal vannak, mint olyanok, akik a világ minden kincséért sem jönnének ide.

  • Kinek ajánlott Kalamitsi szállásként, és kinek érdemes inkább messzire kerülnie a települést?
  • Ha szállást foglalunk itt, mire figyeljünk oda kifejezetten?
  • Milyen a közlekedés Kalamitsiben, és miért nevezik sokan közlekedési horrornak a helyi forgalmat?
  • Milyen előnyei, hátrányai vannak a településnek, amelyekkel érdemes tisztában lenni?

Csak lapozzunk a mostani letölthető útikalauzban Kalamitsihez, és olvassuk el a falu bemutatását, ugyanis kendőzetlenül is leírásra kerülnek fontos dolgok, a helyi előnyökkel és hátrányokkal egyaránt.

Lefkada Kalamitsi szállás, nyaralás, vélemények

Kalamitsi szállásai

Kalamitsi Lefkadán elsősorban azoknak ajánlott, akiknek fontos a nyugati strandok közelsége, és hegyvidék környezetben szeretnének pihenni, távol a nyaralóvárosok zajától. Néhány kilométerre a Kalamitsi strandjaihoz sorolt lefkadai tengerpartok találhatóak (Kavalikefta beach, Megali Petra beach, Avali beach, stb), melyek látványukkal sokak nyaralót levesznek a lábukról, és a Kalamitsiről szóló véleményeknél sokat nyomnak a latba.

A helyi apartmanok, studiók véleményeihez és a szálláshelyekhez nézzük meg a következő linket, ahol a tapasztalatok is jól jöhetnek itteni szállásfoglalásnál. Kalamitsi szállásai és a róluk írt vélemények, értékelések. (kattinthatunk nyugodtan, új ablakban nyílik)

error: