Agia Mavra

Agia Mavra erőd (Agia Mavra Castle)

Κάστρο Αγίας Μαύρας

A Lefkada látnivalói közé tartozó Agia Mavra erőd a sziget legészakibb pontján, a fővárostól északra fekszik. A masszív kőfalakkal körülvett vár nem csak a Görögország történelmi látnivalói iránt érdeklődők számára lehet érdekes, hanem mindazok számára, akik nem csak Lefkada strandjai iránt érdeklődnek.

Agia Mavra információk

Egyéb nevek, elnevezések: Santa Maura, Κάστρο Αγίας Μαύρας, Castle of Agia Mavra

Koordináták: 38.844202, 20.719224

Elhelyezkedés, merre található: északnyugat, Lefkadavárostól 2 km-re
Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Belépő: kb. 3 Euro

Nyitva tartás: 8:00 – 20:00, keddenként zárva

Lefkada Agia Mavra (Agia Mavra Castle, Santa Maura)

Agia Mavra (Santa Maura) masszív falai pontosan a sziget bejáratát jelentő fém pontonhíd előtt emelkednek, így minden nyaraló, aki a görög szárazföld felől érkezik Lefkadára, találkozik az építménnyel.

Agia Mavra Lefkada belépő, nyitva tartás, információk

A vélemények szerint az erőd Lefkada szigetének egyik legjobb történelmi látnivalója, melyet több írásmóddal is jegyeznek. A térképeken és a táblákon egyaránt találkozhatunk az Agia Mavra Castle, Santa Maura, illetve görög nyelven Κάστρο Αγίας Μαύρας elnevezésekkel, de természetesen mindegyik ugyanarra a lefkadai várra utal.

Agia Mavra információk (Santa Maura) Lefkada látnivalói

Az Agia Mavra erőd első falait még az 1300-as években emelték, majd fennállása óta többször cserélt gazdát: volt hogy a törökök, volt hogy a velenceiek foglalták el. A katonák hadakozásain túl földrengések, tűzvészek okoztak benne károkat az évszázadok folyamán, azonban bár többször is átépítették és kibővítették, a fő falai még ma is állnak.

Agia Mavra, Santa Maura Lefkada látnivalói

Lefkada sziget fővárosából könnyen és gyorsan megközelíthető ez a látnivaló, melynek a bejáratát a lefkadai pontonhíd szárazföld felé eső oldalán találjuk. Itt szedik a belépődíjat is, melynek kifizetése után már szabadon be is barangolhatjuk Agia Mavra területének egy részét. A lefkadai várban az érdekes világítótoronyhoz is felsétálhatunk, majd a vastag falak között kialakított sétányról, a magasból még jobban is szétnézhetünk.

Lefkada Agia Mavra (Agia Mavra Castle)

Mit érdemes tudni az Agia Mavra erődről?

Az Agia Mavra várat (Agia Mavra Castle, Κάστρο Αγίας Μαύρας) érdemes megismerni részletesen is, hiszen egy olyan fontos lefkadai látnivalóról van szó, mely a sziget szempontjából meghatározó történelemmel bír.

  • Milyen titkokat, érdekességeket rejt Agia Mavra a lefkadai látnivalók között?
  • Miért tartják Lefkada egyik legfontosabb helyének, mi a története?
  • Hogyan lehet bejárni, mit lehet benne megnézni, és mit érdemes?
  • Mit kell tudni a névadó kápolnáról?

Agia Mavra erőd részletes bemutatásához, történelmének leírásához, a vár titkainak felfedezéséhez egyszerűen csak nyissuk meg az aktuális letölthető Lefkada útikalauzt és navigáljunk a látnivalóknál Agia Mavrához. Ezt a leírást abban az esetben is kifejezetten érdemes elolvasni, ha Lefkada történelme érdekel bennünket, ugyanis nem csupán a várról kapunk érdekes információkat, hanem a sziget múltjáról is, és onnantól lehet hogy egészen más szemmel tekintünk majd Lefkada eme látnivalójára, mely mellett sokan csak elautóznak.

Lefkada látnivalói, Agia Mavra

Szállások a közelben

Agia Mavra a sziget bejáratánál fekszik, gyakorlatilag Lefkada fővárosának, Lefkadavárosnak szomszédságában. A fővárosban és környékén, pl. Agios Ioannisban számos kiadó lefkadai apartman, studió, szálloda és villa található. A sziget fővárosa határozottan fotogén település látnivalókkal, múzeumokkal, továbbá rengeteg tavernával, ruházati- és szuvenírüzletekkel, hosszú sétálóutcával, pezsgő esti élettel rendelkezik. Szállások és a róluk írt vélemények Lefkadavárosban és közelében… (új lapon nyílik)

Ha Lefkada többi településeinek szállásai is érdekelnek bennünket, egyszerűen kattintsunk a következő linkre, ahol a nyaralók értékeléseit, véleményeit is elolvashatjuk a sziget apartmanjairól, studióiról, szállodáiról: Lefkada sziget szállásai, az utazók véleményeivel és értékeléseivel. (új lapon nyílik)

Agia Mavra Castle Lefkada
Agia Mavra (Santa Maura Castle) Lefkada látnivaló
error: