Lefkadaváros (Lefkada fővárosa)

LEFKADAVÁROS (Lefkada town, Λευκάδα)

Lefkada bájos és kellemes hangulatú fővárosa, egyben legnagyobb települése a sziget bejáratánál fogadja a látogatóit. Lefkadaváros nem csupán az egyik legnyüzsgőbb hely a szigeten, amit kifejezetten érdemes meglátogatni egy városlátogatás keretében, de számos rejtett gyöngyszemnek és látnivalónak is otthont ad.

Lefkadaváros információk, tudnivalók

Koordináták: 38.835528, 20.710188

Lefkadaváros elhelyezkedése, hol található: Lefkada északkeleti pontján, a pontonhíd közelében

Egyéb nevek: Λευκάδα, Lefkada town, Lefkas

Helység: Λευκάδα 311 00

Lefkadaváros szálláshelyei: a főváros helyi apartmanjaihoz és studióihoz klikkeljünk ide.

Lefkada fővárosa, Lefkadaváros információk

Lefkada fővárosa kb. 9000 fős lakossággal rendelkezik, mellyel messze a legnépesebb település az egész szigeten, sőt a hozzá tartozó agglomerációval már több mint 13.000 ember él a közvetlen környéken. Lefkadavárosban a sziget más pontjaitól eltérően nem csupán a turizmus a meghatározó, hanem saját ipara, mezőgazdasága, és emellett tágas és modern kikötője is van.

Mit kell Lefkadavárosról, Lefkada fővárosáról?

Mivel Lefkada legnagyobb városa, így az élet errefelé szinte sosem áll meg, főleg nyáron, amikor a helyieken felül rengeteg nyaraló is megjelenik a fővárosban. Népszerűsége ellenére Lefkadaváros, avagy görögül Λευκάδα sokak szerint az egyik legélhetőbb görög kisváros, mely még az olyan Jón-szigeteki települések között is figyelemre érdemes, mint Kefalonia, Zakynthos vagy Korfu kedvelt városai. Nagyon kellemes atmoszférájú, könnyen megközelíthető és sokak számára gyorsan elérhető hely, hiszen a sziget szárazföldi bejáratához is közel fekszik.

Lefkadaváros információk, látnivalók, éjszakai élet

Lefkadaváros épületeit kevés kivétellel nagyrészt az elmúlt évtizedekben építették, mivel az elmúlt évszázadok földrengései a régi házakat folyamatosan gyengítették és rombolták. Az újjáépített házakat már az új irányelvek szerint földrengésbiztosra építették, így a már azóta bekövetkezett földmozgások kevés kárt tudtak tenni bennük.

Lefkadaváros Lefkada fővárosa tudnivalók

Lefkadaváros látnivalói, mit érdemes megnézni?

A városközpont szűk utcáin a fő sétálóutca mellett több kisebb-nagyobb sétálóutca is található, melyekben tavernák, bárok, kisebb-nagyobb üzletek tucatjai foglalnak helyet. A Lefkadaváros szűk utcáit aprócska és tágasabb terek egyaránt megszakítják, többet közülük pálmafák, szobrok, helyi ismert személyiségek emlékművei dobnak fel.

Lefkadaváros legjobb látnivalói, mit érdemes megnézni

Lefkada óvárosa önmagában is rendkívül fotogén és hangulatos látvány, melynek sikátorszerű utcáin mintha visszamennénk az időben is. A régies épületek alagsorában működő üzletek berendezése, kialakítása is sokszor érdekes, többségük jól kiegészíti az óvárosias hangulatot.

Lefkadaváros látnivalók, Lefkada óváros

A gyakran velencei eredetű templomok, kápolnák, műemlékjellegű épületek csak hozzátesznek a központ kellemes hangulatához, így egy városnézés Lefkadavárosban igazi élmény is lehet sokaknak. A főváros éjszakai élete is figyelemre méltó nyári napokon, ugyanis ilyenkor a legnyüzsgőbb: főszezoni estéken szinte tömeg hömpölyög a főbb utcákon, hasonlóan a népszerű Nidri sétálóutcájához és kikötőjéhez.

Lefkada város sétálóutca, főutca, üzletek

A településen nyaranta olyan fesztiválok kerülnek megrendezésre, mint pl. a Lefkadai Nemzetközi Folklór Fesztivál (Lefkas International Folklore Festival, avagy LIFF), a művészeti fesztivál, a számos kisebb táncos-zenés program és rendezvény mellett. Ezek időpontja évről-évre változhat, érdemes figyelni miattuk a városban fellelhető póznákat és hirdetőoszlopokat.

Lefkadaváros, Lefkada főváros sétálóutca

Lefkadaváros látnivalói közé tartozik a Régészeti Múzeum (Archeological Museum of Lefkada) is, ahol Lefkada régmúltjából tekinthetőek meg különféle ereklyék és régészeti leletek, de emellett további kisebb múzeumok is meglátogathatóak településszerte.

Mit érdemes megnézni Lefkadavárosban Lefkada fővárosában, látnivalók

A méretes kikötő a város keleti oldalán, a szárazföld felőli oldalon található: szinte mindig tele van yachtokkal, katamaránokkal, vitorlásokkal, időről időre igazán pompás darabok is felbukkannak. A Lefkadavároshoz eső legközelebbi strandok közé tartozik az Agios Ioannis beach és a Gira beach, amelyek alig két-három kilométerre fekszenek a várostól, és akár kerékpárral is könnyedén megközelíthetőek.

Lefkadaváros kikötő (Lefkada town port)

Lefkada fővárosának titkai, hasznos tanácsok, tippek és ötletek

  • Melyek Lefkadaváros látnivalói, mit érdemes megnézni?
  • Melyek a legszebb templomok és terek, mit kell tudni a legjobb látnivalókról?
  • Hol érdemes parkolni a városban, és mi az, amit feltétlenül ismernünk kell a helyi parkolási rendről?
  • Miért érdekesek Lefkada fővárosának házai, miért különleges a helyi építészet?
  • Milyenek Lefkadaváros múzeumai?
  • Milyen volt az élet Lefkada ókori fővárosában, Lefkasban (Leukas)?
  • Milyen információkat kell tudjunk Lefkadaváros kikötőjéről és annak környékéről?
  • Hol érdemes vásárolni a városban, és miért?
  • Milyenek a település sétálóutcái, és milyen érdekességeket rejtenek a róluk leágazó sikátorok?
  • Miért különleges a közeli elforgatható pontonhíd, mit kell róla tudni?

Lefkadaváros a sziget legnagyobb településeként érdekes látnivalókat, rejtett gyöngyszemeket, sokak számára igazi kincseket rejt, melyeket minden ide utazónak ismernie érdemes. A főváros részletekbe menő képes leírásához keressük fel a számos hasznos információ és érdekesség miatt a mostani letölthető Lefkada digitális útikönyvet, mert több mint 50 oldalon keresztül olvashatunk Lefkada fővárosának titkairól! Érdemes elmerülni a tudnivalók olvasása közben a település szépségeiben és érdekességeiben.

Szállásinformáció Lefkadavárosról

A sziget fővárosa Lefkada északkeleti csücskében helyezkedik el, rendkívül közel a szárazföldi bejáratot jelentő pontonhídhoz (Floating Bridge „Agia Mavra”, avagy Πλωτή Γέφυρα Αγίας Μαύρας). A görög kisvárosban rengeteg üzlet, taverna, bár és különféle szolgáltató működik, aminek köszönhetően meglehetősen nyüzsgő település, különösen a nyári hónapokban. Akik szeretik az esti nyüzsgést, nézelődést, az óvárosias hangulatú kellemes sétákat, azok számára Lefkadaváros (Λευκάδα) az egyik legjobb úticél a szigeten, és nem csak Nidri környékén, de itt érdemes lehet nézelődni.

Lefkadaváros látnivalók, tudnivalók

A település elhelyezkedése miatt kiindulópontnak is jó lehet sokak számára, mivel a keleti és a nyugati oldal egyaránt könnyen elérhető. Lefkadaváros apartmanjaihoz, studióihoz és szállodáihoz csak kattintsunk a következő linkre, ahol a szállásokról véleményeket is olvashatunk: szállások Lefkadavárosban és környékén, árak és utazói értékelések.

Lefkadaváros vélemények, tudnivalók

Lefkadavároshoz közeli szálláshelyként a szomszédos Agios Ioannis falu is szóba jöhet, ami egy csendes pihenőövezet a fővárostól mindössze két-három kilométerre. Szállásai gyakran jó ár / értéket biztosítanak, ráadásként a közeli strand, az Agios Ioannis beach gyakran rendkívül mutatós, karibi színeiről is híres. A lefkadai faluban legalább két-három tucatnyi apartman és studió várja a vendégeket, így kínálat is elég szélesnek mondható.

A közeli partszakaszokra gyakran szörfösök is kilátogatnak, amellyel saját maguknak és a nézelődőknek okoznak kellemes perceket. A szállásportálok gyakran összevonják Lefkada fővárosának és Agios Ioannisnak szálláshelyeit, így ha Agios Ioannis a kinézett úticél, a térképen is nézzük meg az apartmanokat és studiókat, hogy merre helyezkednek el.

Lefkada város éjszakai élet
Lefkada főváros információk

Milyenek a vélemények Lefkada fővárosáról?

A tapasztaltabb nyaralók véleményei szerint Lefkada fővárosát igazán nem érdemes kihagyni, ha a szigeten nyaralunk. Aki nem sétál Lefkadavárosban legalább néhány órát, vagy csak felszínesen járja körbe, a sziget számos szempontból legfontosabb városának szép látnivalóiról és hangulatos utcaképeiről marad le. A vélemények szerint Lefkadaváros, avagy Λευκάδα szépségei felett leginkább azok szoktak elsiklani, akik messzebb laknak a fővárostól, pl. Vasilikiben vagy Athaniban, ugyanis sokuk a távolságok miatt csak kis időt tölt el itt, és azt sem a leghangulatosabbnak számító esti órákban.

Lefkada naplemente

Kellemes felfedezést és hangulatos sétákat kívánunk Lefkada szigetének fővárosában!

Görögország Lefkada szállás apartman
error: