Kavalikefta beach

KAVALIKEFTA BEACH

Kalamitsi beach, Paralia Kavalikefta, görög nyelven: Παραλία Καβαλικευτά

Hatalmas sziklák a türkiz vízben Lefkada szigetének nyugati partján: sokak egyik kedvence a roppant hangulatos, vadregényes környezetű Kavalikefta beach, mely Kalamitsi falu alatt található.

Kavalikefta beach Lefkada

Kavalikefta beach információk

Koordináták: 38.754137, 20.589176

Megközelíthetőség, hol található: aszfaltozott úton elérhető, Kalamitsi falu közelében

Kiépítettség: fizetős parkoló, beach bár, időszakosan napágyak és napernyők

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, nagy kövek és sziklák

Szállások a közelben: Kalamitsi faluban, a strandtól kb. 4 kilométerre. Kalamitsi apartmanjaihoz, studióihoz és a szállások utazói véleményeihez ide kattintsunk!

Kavalikefta beach Lefkada

A Kavalikefta beach megközelítése

Bár a keskeny út, és a szerpentines kanyarok miatt a Kavalikefta strandra a vélemények szerint nem olyan egyszerű a lejutás, mint a szigeten található más strandokra, ám sokaknak még ez is megéri a fáradtságot. A rajongói szerint a Kavalikefta beach az egyik leghangulatosabb partszakasz Lefkada sziget nyugati oldalán, melyet többen Lefkada legszebb strandjai között tartanak nyilván.

Kavalikefta strand Lefkada nyugati part

Kavalikefta kiépítettsége közepes, ahol vannak fizető parkolók és egy kis büfé is, azonban a helyi parkolók főszezonban elég hamar be is telhetnek. Ezt követően sokan már az ide vezető út szélén parkolnak, ahol egy idő után több tucatnyi autó is állhat az aszfalt mentén.

Kavalikefta, Lefkada látványos sziklastrandja

A parkolókhoz közel van egy kis vendéglátó egység, a Kavalikefta beach bar, ahol üdítőt, kávét, egyszerűbb menüket fogyaszthatunk árnyékos helyen. A strandra vezető néhány lépcső is a büféből nyílik, ezen keresztül lehet lejutni a partra. A vízben gigantikus sziklatömbök fekszenek elszórtan, az ezek mellett elterülő nyílt részeken juthatunk be a gyakran kék minden árnyalatában pompázó vízbe.

Kavalikefta beach Lefkada információk

Nagyobb hullámzáskor a sziklák közelében nem árt az óvatosság, nehogy hozzájuk csapja az embert egy méretesebb hullám. A fürdőzők ezen a lefkadai strandon inkább a bérelhető napernyős részen vannak nagyobb számban, így itt a távolabbi részeken néha még a főszezonban sem tapasztalni Kathisma beach vagy Porto Katsiki beach szintű, általánosabbnak mondható zsúfoltságot.

Kavalikefta beach

A Lefkadán nyaralók Kalamitsi faluból jöhetnek ide autóval, motorral a kanyargós úton, hajókirándulások erre a helyre nem érkeznek. Kavalikefta déli részén található a sziklaösvény, amely a Megali Petra beach nevű szomszédos tengerparti szakaszhoz visz át – a közelség miatt sokan össze is kötik a két mesésnek tartott lefkadai strand meglátogatását.

Kavalikefta beach, Lefkada legszebb strandjai

Szállások a közelben

A Lefkada nyugati oldalán fekvő Kalavalikefta strandhoz legközelebb eső település Kalamitsi, mely Lefkada nyugati hegyvidékén megbújó falu. Kalamitsi elsősorban azok számára ajánlott, akik nyugodt alvóhelyet keresnek, és nem bánják, ha nincs a szálláshelyük közelében hosszú sétálóutca, boltok tucatjai, vagy nincs hangulatos kikötő.

Ezt a hegyvidéki falut azért választják néhányan, mert több lefkadai strand is alig néhány kilométeres távolságra fekszik tőle, továbbá sok apartmanból és studióból szép kilátás nyílik a környező tájra. Kalamitsiben ugyan nagy nyüzsgés nincs, ám apró market és családi taverna természetesen itt is működik.

A véleményeket Kalamitsi apartmanjairól, illetve a studiókat, szálláshelyeket erre a linkre kattintva találhatjuk meg.

Amit tudni kell a Kavalikefta beachről

  • Szépsége ellenére miért kerüli el mégis sok nyaraló a Kavalikefta beachet, aki járt már itt?
  • Gyerekekkel mire figyeljünk oda mindennél jobban ezen a lefkadai strandon?
  • Mit kell tudni a környék tengerpartjairól, melyeket a térképen és a beszámolókban gyakran elfelejtenek megemlíteni?

A letölthető Lefkada útikönyvben érdemes elolvasnunk a Kavalikefta beach részletezését, ahol őszintén le vannak leírva a strand előnyei és hátrányai egyaránt, nem csak elfogult vélemények mentén.

Lefkada Kavalikefta beach

Kavalikefta beach vélemények

A Kalamitsi faluhoz legközelebb eső strand látványával és érdekes hangulatával sok embert levesz a lábáról, akik a Kavalikefta beachet Lefkada legszebb strandjai közé sorolják. A Kavalikefta stranddal kapcsolatos utazói vélemények nagyon megoszlóak, ugyanis rengeteg rajongója van, de olyanokat is ismerünk szép számmal, akiknek ez a strand egyszer is bőven elég volt.

Lefkada Kavalikefta

A parton sok minden van, amire szükségünk lehet, a bérelhető napernyők- és napágyaktól a frissítőkkel, italokkal, ételekkel szolgáló egyszerű kis büféig. A föveny aprókavicsos és köves, a vízben további nagy kövekkel és sziklákkal, a tenger havonta többször erősen hullámzik.

Lefkada Kavalikefta és Megali Petra strandok

Mivel a vélemények közül kevés az elfogulatlan, érdemes még elolvasni a Kavalikeftára lejutásról, a gyakran nem egyszerű helyi parkolásról és a többi fontos dolgot a digitális útikalauz ‘Lefkada strandjai’ fejezetében.

Lefkada apartmanok és studiók nyaraláshoz
error: