Barion Pixel

LYGIA BEACH (Ligia strandja)

Lygiá Beach, Paralia Lygia, görög nyelven: Λυγιά Beach

Ligia Lefkada egyik fővároshoz közeli települése, amelynek egyik előnye éppen ebből, azaz a Lefkadavároshoz való kis távolságból fakad.

Lygia Lefkadavárostól alig kilométerre, Nidritől kb. 10 kilométerre, Vasilikitől pedig kb. 30 kilométerre fekszik a keleti parton, a sziget északi részén. Az apartmanok, tavernák és szupermarketek hosszú sorából álló Ligiának strandja is van Lygia beach (Λυγιά Beach) néven, melyet szinte a főút mellett találhatunk. A Lefkada keleti oldalának egyik városi strandjaként elhíresült tengerpart lassú mélyülést, csendes és hullámoktól mentes tengervizet jelent az itt fürdők számára.

Ligia strandja (Lygia beach) Lefkada

A zöldeskék tengervízzel rendelkező Ligia fő strandja ugyan nem túl nagy méretű, de a központhoz, illetve a kikötőhöz is közeli tengerpart a helyi apartmanokban megszálló nyaralók igényeit kielégíti. A Lygia beach egyik oldala a Hotel Porto Ligia szállodához (Ξενοδοχείο Πόρτο Λυγιά) tartozik, ahová napernyőket is telepítettek a szállóvendégeknek.

Ligia szállásokkal meglehetősen jól ellátott település Lefkadán: a helyi apartmanokról, studiókról véleményeket, illetve szálláslistát ide kattintva találunk (új lapon nyílik).

Mit kell, mit érdemes tudni Ligia strandjáról Lefkadán?

Akit Ligia strandja (azaz strandjai) részletesebben is érdekelnek, egyszerűen csak nézzük át a letölthető útikalauzban a Lygia beach korrekt leírását, és olvassuk el a hasznos információkat róla. Ha már ott járunk, ne felejtsük el szomszédos Kariotes tengerpartjának (Kariotes Beach, görög nyelven Παραλία Καριωτών) bemutatását sem átböngészni az útikönyvben, illetve a látnivalóknál a közeli, velencei eredetű sólepárlót és annak érdekes történetét se felejtsük el elolvasni.

A strandok leírásán felül természetesen érdemes még magát Lygia települést, annak előnyeit és hátrányait is átnézni Lefkada városainak leírásánál, hogy aki itt száll meg, ne csak a térképekről és utcaképekről, hanem részletesebben, elfogult véleményektől mentesen is tisztában lehessen ezzel a településsel.

Ligia strand (Lygia beach) Kariotes

Ha ez a környék is szóba jöhet szállásfoglalásnál Lefkadán, akkor Ligia falu apartmanjairól, studióiról érdemes elolvasni a véleményeket, tapasztalatokat a következő linken, illetve megnézni magukat a szállásokat ide kattintva (új lapon nyílik).

error: