Lygia beach

LYGIA BEACH (Ligia strandja)

Lygiá Beach, Paralia Lygia, görög nyelven: Λυγιά Beach

Ligia Lefkada egyik fővároshoz közeli települése, amelynek egyik előnye éppen ebből, azaz a Lefkadavároshoz való kis távolságból fakad.

Lygia Lefkadavárostól alig kilométerre, Nidritől kb. 10 kilométerre, Vasilikitől pedig kb. 30 kilométerre fekszik a keleti parton, a sziget északi részén. Az apartmanok, tavernák és szupermarketek hosszú sorából álló Ligiának strandja is van Lygia beach (Λυγιά Beach) néven, melyet szinte a főút mellett találhatunk. A Lefkada keleti oldalának egyik városi strandjaként elhíresült tengerpart lassú mélyülést, csendes és hullámoktól mentes tengervizet jelent az itt fürdők számára.

Ligia strandja (Lygia beach) Lefkada

A zöldeskék tengervízzel rendelkező Ligia fő strandja ugyan nem túl nagy méretű, de a központhoz, illetve a kikötőhöz is közeli tengerpart a helyi apartmanokban megszálló nyaralók igényeit kielégíti. A Lygia beach egyik oldala a Hotel Porto Ligia szállodához (Ξενοδοχείο Πόρτο Λυγιά) tartozik, ahová napernyőket is telepítettek a szállóvendégeknek.

Ligia szállásokkal meglehetősen jól ellátott település Lefkadán: a helyi apartmanokról, studiókról véleményeket, illetve szálláslistát ide kattintva találunk.

Mit kell, mit érdemes tudni Ligia strandjáról Lefkadán?

Akit Ligia strandja (azaz strandjai) részletesebben is érdekelnek, mint a térképeken látott dolgok, nézzük át a letölthető útikalauzban a Lygia beach leírását, és olvassuk el a hasznos információkat róla. Tipp: ha már ott járunk, ne felejtsük el szomszédos Kariotes tengerpartjának (Kariotes Beach, görög nyelven Παραλία Καριωτών) bemutatását sem átböngészni az útikönyvben, illetve a látnivalóknál a közeli, velencei eredetű sólepárlót és annak érdekes történetét se felejtsük el elolvasni!

Ligia strand (Lygia beach) Kariotes

A strandok leírásán felül természetesen érdemes még magát Lygia települést, annak előnyeit és hátrányait is átnézni Lefkada városainak leírásánál, ha ide szeretnénk jönni a szigeten.

Amennyiben ez a környék is szóba jöhet szállásfoglalásnál Lefkadán, akkor a falu apartmanjairól, studióiról érdemes elolvasni a véleményeket és tapasztalatokat, illetve böngészni Ligia szállásai között ide kattintva.

Lefkada apartmanok és studiók nyaraláshoz
error: