Afteli beach

AFTELI BEACH

Paralia Afteli, Παραλία Αφτέλι

Az Afteli beach Lefkada egyik apró strandja a sziget keleti oldalán, melynek zöldeskék vize felettébb bájos látvány.

Afteli beach információk

Afteli elhelyezkedése, merre található: délkelet, Lefkadavárostól 35 km-re, Vasiliki közelében

Koordináták: 38.610639, 20.656428

Megközelíthetőség: változatos minőségű úton

Kiépítettség: parkoló, taverna, időszakosan néhány bérelhető napágy és napernyő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, kövek és sziklák

Afteli beach Lefkada

Afteli Lefkada gyöngyszemeinek egyike

Az Afteli beach Nidritől kb. 18, Vasilikitől 10 kilométerre fekszik, és csak autóval vagy motorral érhető el, ugyanis hajókirándulások vagy fakultatív programok ide nem érkeznek. A főútról Marantochori közelében ágazik le ide a mellékút, ami a hegyekben fekvő Evgiros falun át kanyarog egésze a tengerpartig. Az út végén parkoló várja az érkezőket, a strand mögött pedig az Afteli beach bar működik tavasztól őszig.

Afteli beach Lefkada

Zöldeskék vize és tüneményes látványa miatt a vélemények az Afteli beachet Lefkada egyik legszebb strandjaként jellemzik a keleti oldalon, mely egészen más hangulatot ad, mint a sziget nyugati része. A strand búvárkodásra, sznorkelezésre is kifejezetten alkalmas, mivel a nagyobb hullámoktól általában teljesen mentes vízben gyakori vendégek a halak is.

Afteli beach Lefkada keleti részének legszebb strandjai

Az Afteli beach (Paralia Afteli, Παραλία Αφτέλι) környékén olyan további helyek fedezhetőek fel Lefkadán, mint az Ammoussa beach, az Agiofili beach vagy az elbűvölő Sivota halászfalu.

Lefkada Afteli beach

Afteli strand látogatása előtt érdemes átnézni a letölthető útikalauz részletes leírását is, mely alaposan kivesézi ezt az aprócska, de gyakran nagyon fotogén strandot.

Görögország Lefkada szállások egyéni utazással
error: