Tsoukalades

A Lefkada északnyugati részén fekvő Tsoukalades a sziget fővárosa és Agios Nikitas között terül el, zöldellő dombok között.

Koordináták: 38.822081, 20.656749

Elhelyezkedés, merre található: Lefkadavárostól kb. 7 km-re délnyugatra

További nevei: Tsoukhalades, Cukaládesz, görög nyelven: Τσουκαλάδες

Tsoukalades falu helyi apartmanjaihoz, studióhoz, illetve a szállásokról írt utazói véleményekhez kattintsunk a következő linkre: Tsoukalades szállásai és a vélemények róluk

Tsoukalades Lefkada

A dimbes-dombos területen, Lefkada szigetének egyik kifejezetten zöld régiójában lévő Tsoukalades településen az egyik főbb útvonal is áthalad, mely Lefkadaváros és a népszerű Agios Nikitas között vezet. Ez nem csupán a Tsoukalades apartmanjaiban, studióiban nyaralók számára fontos, hanem mindenki számára, aki északról tart Lefkada délnyugati partvidékére, és olyan strandokhoz indulna, mint a népszerű Kathisma beach, a Pefkoulia beach, vagy éppen a látványos Mylos beach.

Tsoukalades Lefkada

Tsoukalades információk

Tsoukalades főút menti része főleg apartmanokból, tavernákból, kis üzletekből áll, és ezzel találkozik mindenki, aki áthalad ezen a lefkadai településen. Az ófalu, ahol a helybeliek zöme is él, az úttól már kissé messzebb, a tenger felőli oldalon helyezkedik el, és a központból külön le kell kanyarodni hozzá.

Tsoukalades (Cukaladesz) Lefkada

A jelentősebb nyári átmenő forgalomtól eltekintve Tsoukalades (Τσουκαλάδες) inkább csendes településnek mondható, ahol a lefkadai városka központjában néhány szupermarket, taverna, pékség és gyógyszertár is található, mellyel ellátja az itt pihenő nyaralókat és a helyieket egyaránt. A község nincs közvetlen összeköttetésben a tengerrel, mivel a házak, apartmanok, studiók a dombokra épültek, erdőségek közé.

Tsoukalades információk, vélemények

Tsoukalades strandja, a Tsoukalades beach néven is emlegetett köves tengerpart a központtól bő másfél kilométeres távolságra esik. Lefkada szigetének legközelebbi nyugati strandjai bő két kilométerre találhatóak, melyek egyike a látványos Pefkoulia beach, de a bevezetőben említett Mylos beach, illetve Kathisma beach sincsenek sokkal messzebb, mindössze 4-5 kilométerre.

Tsoukalades látnivalói között a Faneromeni kolostort (Faneromeni Monastery) találjuk, mely a városkától nagyjából két kilométerre terül el.

Vélemények a lefkadai Tsoukalades faluról

A vélemények szerint Tsoukalades szállásai azok számára lehetnek megfelelőek, akik a nyugati parthoz szeretnének viszonylag közel szállást foglalni, ám kedvezőbb áron, mint a felkapott Agios Nikitasban. A nyaralók kiemelik, hogy a falu jól megközelíthető, nyugodt hangulatú, pihenésre alkalmas hely, ahonnan autóba vagy motorra kell pattannunk a strandoláshoz. Mivel Tsoukalades Lefkadavárostól sem esik messzire, nappal vagy este érdemes belátogatni a fővárosba is, ahol Lefkada legjobb látnivalói közül bukkanhatunk néhányra.

Tsoukalades Lefkada szállás, apartman, studió

Apartmanok, studiók Tsoukaladesben

Tsoukalades (Τσουκαλάδες) Lefkada hegyi falvainak sorát gyarapítja, így a tenger több mint két kilométeres távra fekszik, míg a helyi szállások több kilométeres körzeten belül vannak elszórva. A foglalható apartmanok, studiók és éppen úgy megtalálhatóak a központ közelében, mint akár jóval nagyobb távolságra attól, utóbbiak főként villák.

Tsoukalades szállásaihoz, az árakhoz és a róluk írt véleményekhez egyszerűen kattintsunk ide: Tsoukalades szálláshelyei

Lefkada Tsoukalades

Sokak számára lehet fontos információ, hogy a Tsoukaladesben kiadó apartmanok és studiók időnként kedvezőbb áron foglalhatóak, mint a népszerűbb lefkadai nyaralótelepülések, pl. Nidri, Vasiliki vagy Agios Nikitas ugyanolyan kategóriás szállásai.

Egyénileg szállás Lefkada

Mit kell tudni Tsoukaladesről?

Ha bővebben is szeretnénk olvasni a faluról, akkor ajánlott átnézni a letölthető Lefkada útikönyv vonatkozó leírását, majd ezt követően lapozzunk oda Lefkada strandjai fejezetben a Gialou Skala beach, illetve Kaminia beach (Παραλία Καμίνια) strandok részletes leírásaihoz, hogy tisztában legyünk a helyi tengerpartokkal, illetve a falu jellegzetességeivel, előnyeivel és hátrányaival is.

error: