Görögország szállások

Hol érdemes tranzitszállást foglalni Görögországban 2024-ben?

Nyaralóhelyek és érdekes városok, amelyek tranzitszálláshoz is ajánlottak Görögországban, illetve amiket érdemes lehet meglátogatnunk, ha Lefkadára, Kefalóniára, Pargára utazunk egyénileg autóval

Ha Görögország nyugati oldalára utazunk nyaralni, tehát Lefkada, Kefalonia, Korfu, Zakynthos vagy Parga felé, út közben több érdekes helyre is eljuthatunk, illetve akár aludhatunk is. Akad olyan, ami szinte útba esik, míg mások hosszabb-rövidebb kitérőt jelenthetnek, de ha van elegendő időnk rá, a legszebb görög szigetek és nyaralóhelyek mellett további érdekességeket, legendás vagy épp kifejezetten látványos helyeket fedezhetünk fel. Görögország tranzitszállásai között az alábbiak érdemesek a figyelemre, ahol érdemes szállást foglalni, illetve ezeket a helyeket érdemes lehet meglátogatni a nyaralók véleményei szerint.

Thesszaloniki Görögország északkeleti részén

A szállásokhoz, apartmanokhoz Thesszalonikiben kattintsunk ide…

A nagyváros Görögország északkeleti felén, az E75-ös úthoz közel található, így akár görög tranzitszállásként is szóba jöhet, ha valaki Evzoni határátkelő felé közlekedik. Thesszaloniki Görögország második legnagyobb méretű városa, mely saját repülőtérrel és hatalmas kikötővel rendelkezik. A sokak által egyszerűen csak Szalonikiként is emlegetett legendás város alapítását i. e. 300-as évekre datálják. A római, majd a bizánci birodalmakban is fontos központnak számított, majd a középkorban török uralom alá került.

Thesszaloniki szállás

A nagyváros leghíresebb látnivalói is ezekből az időkből származnak, pl. a Fehér Torony, a több száz éves bizánci templomok, vagy a régi városfal. Fontos tudni, hogy Thesszalonoki meglehetősen forgalmas, igen nagy méretű, nyüzsgő település, autóval bejárása leginkább tapasztaltabb sofőröknek ajánlott. Tovább Thesszaloniki apartmanjaihoz, studióihoz, a szállások véleményeihez… (új lapon nyílik)

Szállás a legendás Meteoráknál

A szállásokhoz, apartmanokhoz a Meteora-kolostoroknál kattintsunk ide…

A függőleges sziklamagaslatokra épített Meteora kolostorok Görögország leghíresebb látnivalói közé tartoznak, melyeket évről-évre tízezrek tekintenek meg. A Meteora kolostorok környéke a Görögország nyugati részén, így a Lefkadán, Korfun, Pargán, Kefalónián, Zakynthoson autóval nyaralók számára akár tranzitszállásként is szóba jöhet, mivel az Egnatia Odos (A2) autópályáról is le lehet kanyarodni hozzá, ahonnan kb. másfél órás autós utazás.

Kalambaka Meteora szállás apartman

A Meteorákhoz legközelebb eső települést Kalambaka városnak hívják, ami egyben a legjobb kiindulópontot is jelenti a legendás hírű, levegőben lebegő kolostorok felfedezéséhez. Mivel a Meteora kolostorok Görögország középső részén helyezkednek el, így nem csak az Egnatia Odos autópályáról, hanem néhány órás utazással mind az ország keleti, mind a nyugati részéről elérhetőek. A több száz éves épületek közül többet ma is szerzetesek laknak, ezeknek egy részét akár belülről is meg lehet tekinteni nyitva tartási időben.

Tovább a szállásokhoz a Meteora-kolostorokhoz közel, Kalambaka kisvárosban… (új lapon nyílik)

Szállás Pargán

Kattintsunk ide az apartmanokhoz, studiókhoz Pargán…

Útban Korfu, Lefkada, Kefalonia vagy Zakynthos szigetek felé, vagy a visszaút során meglátogathatjuk Görögország nyugati részének egyik legszebbnek tartott kisvárosát, melynek hangulata szigeteket idéz. Parga az elmúlt években roppant népszerűvé vált a nyaralók körében, hiszen egyedi látványa és nyüzsgő utcái sokak számára jelentenek csábító erőt nyaranta.

Parga szállásai apartmanjai

A település környékén olyan érdekes látnivalók is találhatóak, mint az alvilág mitikus folyója, az Acheron, illetve középkori várak a velencei és török időkből, így ezen a vidéken akár több napot eltöltve sem unatkozik az ide látogató nyaraló.

Kattintsunk ide az apartmanokhoz, studiókhoz Pargán… (új lapon nyílik)

Ioannina szállásai

Ide kattintva tudjuk megnézni a szállásokat Ioanninában…

Ioannina Görögország nyugati részének legnagyobb méretű városa, mely múzeumokat, várat, tavat és további érdekes látnivalókat kínál. Mivel az Egnatia Odos autópálya, mely Parga, Lefkada, Korfu, Kefalonia felé vezet, Ioannina mellett halad el, így a város akár tranzitszállásként is érdekes lehet sok Görögországban nyaraló számára, vagy egy kis városnézés is kivitelezhető.

Ioannina Görögország

Ioannina szállásaihoz egyszerűen csak klikkeljünk ide… (új lapon nyílik)

Szállások, ha Görögország keleti részeit is megnéznénk

Míg Lefkada, Korfu, Kefalónia, Zakynthos és Parga Görögország nyugati felén, a Jón-tengernél helyezkedik el, vannak akik nyaralásuk során a másik oldalt, az Égei-tengert is szeretnék megtekinteni keleten. Aki több idővel rendelkezik, vagy rászán plusz napokat a nyaralásából erre, olyan helyeket is megtekinthet, mint a népszerű Chalkidiki-félsziget, a Pelion-félsziget (Pilio), az Olimpic beach, vagy akár Thassos szigete.

Szállások a Chalkidiki félszigeten

Kattintsunk ide a Chalkidiki-félsziget apartmanjaihoz, studióihoz…

A Chalkidiki-félsziget és déli nyúlványai, Sithonia és Kassandra Északkelet-Görögország egyik legkedveltebb üdülőterületének számítanak.

A Poseidon szigonyaként is ismert félszigeten minden hely más miatt érdekes. Kassandrán több nyaralófalu szinte egybeépült, és itt több kilométer hosszú, sík partok sorakoznak egymás után. Sithonia hegyesebb-völgyesebb karakterű, kevesebb településsel, ám itt található a magyar nyaralók kedvencei közé sorolható Sarti, Voruvourou és Neos Marmaras is.

Sarti, Neos Marmaras szállás

Ezen a vidéken főként aprókavicsos, smaragd partszakaszok és öblök sorakoznak egymás mellett. Az Athos különleges része a félszigetnek: kizárólag engedéllyel látogatható, és csak férfiak léphetnek erre a földre. Athoszon a világtól elzártan szerzetek élnek, a hegyekben méretes kolostorok emelkednek.

Szállások a Chalkidiki-félszigeten…

A Pelion-félsziget szállásai (Pilio)

Apartmanok, studiók a Pelion-félszigeten…

Az egyik legkevésbé felkapott, főként görög nyaralók által látogatott félsziget kifejezetten érdekes és látványos úticél Görögországban. A Pelion-félsziget, avagy Pilio Görögország keleti felén autóval is viszonylag könnyen elérhető, és felettébb látványos természeti adottságokkal rendelkezik.

Pelion Pilio apartman szállás

Hangulatos hegyi falvai, kristálytiszta vizű tengerpartjai felfedezésért kiáltanak, melyeket még addig érdemes meglátogatni, amíg a klasszikus tömegturizmus fel nem fedezi magának.

Szállásokhoz a Pelion-félszigeten kattintsunk ide…

Az Olympic beach szállásai, Paralia-Katerini és Nei Pori környéke

A legendás Olümposz hegy árnyékában fekvő nyaralóhelyek Thesszalonikitől sem fekszenek messzire, így nem csak egy teljes nyaraláshoz, de akár tranzitszállásként, vagy néhány itt eltöltött strandolós napként is érdekesek sokak számára. Paralia-Katerini, Nei Pori, Leptokarya nyaralófalvakban szállások széles köre várja az érkezőket, legyen szó egy éjszakás vagy egy hetet felölelő tartózkodásról.

Szállások Paralia-Kateriniben…

Apartmanok, studiók Nei Poriban…

Leptokarya szállásai…

Thassos szállás

Thassos sziget szállásaihoz klikkeljünk ide…

A legészakabbi görög szigetként is ismert Thassos smaragd partjairól, zöldellő lankáiról ismert. Thassosnak saját repülőtere ugyan nincs, de autóval viszonylag könnyen elérhető Görögországban, mivel egy órás kompozásra fekszik a szárazföldtől. A sziget könnyen körbejárható, és több kellemes stranddal rendelkezik, emiatt az utóbbi években jóval felkapottabbá vált.

Thassos szállás, apartman

Apartmanok, studiók, szálláshelyek Thassos szigeten… (új lapon nyílik)

error: