Porto Katsiki beach

PORTO KATSIKI BEACH

Paralia Porto Katsiki, görög nyelven: Παραλία Πόρτο Κατσίκι

Lefkada legszebb strandjainak egyike, a Porto Katsiki beach évről-évre az utazási magazinok egyik kedvenc fotótémája. Ez a lenyűgöző szépségű tengerpart hatalmas, függőlegesen emelkedő sziklafalak árnyékában bújik meg, és a legtöbb szavazáson nem csupán Lefkada, de Görögország legszebb strandjai közé is rendszeresen beválasztják az utazók.

Porto Katsiki beach Lefkada

Porto Katsiki beach információk

Koordináták: 38.602709, 20.550083

Porto Katsiki elhelyezkedése, merre található: délnyugat, Lefkadavárostól 42 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, beach bárak, időszakosan bérelhető napágyak és napernyők

Föveny: kavicsos

Porto Katsiki strand Lefkada egyik legszebb strandja

A Porto Katsikihez közeli szállások a legközelebbi faluban, a kb. tíz kilométerre fekvő Athaniban és annak környékén vannak. Athani szálláshelyeihez, az apartmanok véleményeihez klikkeljünk ide. Említésre méltóak még ezen felül a kb. 15 kilométerre fekvő Vasiliki kiadó apartmanjai és studiói is, mely egy bájos kis halászfalu fotogén kikötővel. Vasilikiben a helyi apartmanokat és studiókat ide kattintva találjuk.

Görögország Lefkada szállások apartmanok foglalás

Porto Katsiki megközelítése autóval

Amennyiben autóval vagy motorral vágunk neki felkeresni Porto Katsikit Lefkada szigetén, akkor meglehetősen kanyargós, de festői szépségű út vezet a strandhoz. A nyugati főúttól kezdve több helyen is táblák is jelzik a megfelelő irányt a tengerpart felé, így eltévedni nemigen lehet. A Porto Katsiki beach felé induló aszfaltozott út sok helyen keskeny, változó minőségű, egy-egy kátyú adhat néhol figyelemre okot.

Porto Katsiki beach Lefkada sziget

Porto Katsiki Nidriből indulva autóval vagy motorral dél felé indulva közelíthető meg, mely kb. 35 kilométeres távolságot jelent, míg Vasilikiből ennek fele, kb. 15 kilométeres szakasz. Mivel kétirányú a forgalom a Lefkada déli részén kanyargó, szűkre szabott aszfaltcsíkon a nyugati hegyekben, helyenként nem árt az óvatosság, és mind autóval, mind motorral sok helyen indokolt a lassabb tempó.

A zöldellő mediterrán fenyvesek között vezető útszakaszon a fákon élő kabócák hangját is gyakran hallani, mely megszokott zenei aláfestése a lefkadai erdőségeknek. A híres lefkadai strandhoz leérve fizető parkolók várják az autósokat, de ezek a nyári főszezonban, július közepétől augusztus végéig már akár a délelőtti órákban is betelhetnek – jól teszi, aki a Lefkada egyik legszebb strandjának számító Porto Katsikire időben érkezik.

A Porto Katsiki beach hajóval, hajókirándulással, fakultatív programmal

Az autóval, motorral történő megközelítés mellett több hajós fakultatív program részét is képezi a Porto Katsiki beach megtekintése, melyek a sziget keleti kisvárosainak kikötőiből indulnak a délelőtti órákban.

Porto Katsiki hajókirándulással megközelítve is nagy élmény Lefkadán, ám érdemes tudni, hogy az aktuális hullámzástól és egyéb okoktól függően nem minden hajó köt ki a parton.

A hajókirándulások és a fakultatív programok résztvevői útban a strand felé Lefkada legdélebbi pontját, a Cape Doukatót is megkerülik, rajta a híres világítótoronnyal, majd innen vagy továbbhajóznak az Egremni beach felé, vagy indulnak visszafelé az olyan délebbi Jón-szigetek irányába, mint Kefalonia vagy Ithaka.

Porto Katsiki beach, Lefkada

Tudnivalók Porto Katsiki strandjáról

A parkolóktól nem messze épült faházakban, még a Porto Katsiki partjára lejutás előtt adódik lehetőség üdítő, kávé, egyszerűbb desszertek fogyasztására, illetve itt található mellékhelyiség is.

Porto Katsiki beach bár, étterem, taverna

Mivel egy 6.4-es erősségű földrengés hatására néhány éve a függőleges sziklafalról nagyobb kövek hullottak le, így ezen a lefkadai strandon „itt tartózkodás csak saját felelősségre” tábla több helyen is kint van. A Porto Katsiki beach tengerparti részéhez még kb. 80 lépcsőn kell lejutni, hogy a magasból a tengerhez érjünk, és ott elindulhassunk kiválasztani a helyünket.

Porto Katsiki beach információk, lépcső

Séta közben ritkán látni ennyi mosolygós arcot, mint a lépcsőkön lefelé induló, illetve lent a fövenyen ballagók között: senkit nem hagy érintetlenül Porto Katsiki monumentalitása és szépsége Lefkada szigetén.

Lefkada Porto Katsiki beach

Fontos információ lehet, hogy 11-12 órától a sziklafalak sok helyen már nem árnyékolnak, és könnyen le lehet égni a sziklák és a tenger fényvisszaverő hatása miatt. A Porto Katsiki beach partja színű, kerek kövekkel és aprókavicsokkal borított, a tenger helyenként elég hirtelen mélyül – felügyelet nélkül főleg a jobb úszóknak ajánlott beljebb merészkedni.

Porto Katsiki strand Lefkada nyugati tengerpart

Ezen a lefkadai strandon előfordulhat, hogy egyik nap még szinte teljesen sima a víztükör, majd néhány nappal később már akár egy-két méteres hullámok verik a partot, ami különleges élmény és látvány: sokan emiatt is kedvelik annyira Lefkada szigetét.

Minden, amit Porto Katsiki beachről tudni érdemes

  • Milyen titkai, különlegességei vannak Porto Katsikinek?
  • Miért lepődnek meg sokan, akik ide érkeznek?
  • Min nem szabad itt spórolni?
  • Mit kell tudni most a szomszédos kis félszigetről, melyet lépcsőn lehetett megközelíteni?
  • Mit érdemes tudnunk a hajós fakultatív programokról, és mi az amit nem árulnak el a szépen csengő prospektusok?
  • Mire érdemes odafigyelni, kinek milyen hajót célszerű választani?
  • Autóval vagy hajóval lehet érdemesebb Porto Katsikire jönni, mik ezek előnyei és a hátrányai?

A Porto Katsiki beach Lefkada szigetének egyik kiemelt látogatottságú tengerpartja, így aki alaposan fel akar készülni ebből a csodastrandból, nyissa meg a letölthető Lefkada útikönyvben a strand részletes leírását, és nézze végig az információkat róla. Főleg azért érdemes, mert szerintünk gyakorlatilag mindenről korrekten olvasni lehet, amelyek a beszámolókból, térképekről, véleményekből kimaradnak.

Porto Katsiki beach Lefkada

Porto Katsiki vélemény, összefoglaló

Lefkada szigetén járva a Porto Katsiki beach kihagyhatatlan élmény, a nyaralók véleménye szerint semmi esetre sem szabad elmulasztani: nem véletlenül Görögország, és egyben a világ egyik legszebb strandja. Viszonylag jól kiépített lefkadai strand, de a beach bárok távolabb a parttól üzemelnek.

Lefkada Porto Katsiki strand

Elérése ugyan végig aszfaltozott úton történik, de sok településtől viszonylag messze esik, az út kanyargós és helyenként keskeny. Partja kavicsos viszonylag gyors mélyüléssel, és a nyugati elhelyezkedésből adódóan elfordulhat hullámzás is, ám ilyenkor a híres ‘Lefkada kék’ szín is remekül látható.

A lefkadai Porto Katsiki beach

Szép élményeket kívánunk Lefkada Porto Katsiki strandján, amelynek meglátogatásával Görögország egyik legszebb partvidékét csodálhatjuk meg!

Görögország Lefkada szállás apartman
error: