Ponti (Pondi)

Πόντη Αγίου Πέτρου

A Lefkadára érkező windszörfösök legfőbb bázisát jelentő Ponti, avagy Pondi a bájos halászfalu, Vasiliki szomszédságában fekszik, az öböl másik oldalán.

Ponti Lefkada (Pondi)

Ponti információk

Koordináták: 38.632912, 20.596545

További nevei: Pondi, görög nyelven: Πόντη Αγίου Πέτρου

Ponti elhelyezkedése, megközelítés: Lefkadavárostól kb. 43 km-re délre, Vasiliki mellett

Szállások: az apartmanokhoz, studiókhoz Pontiban kattintsunk erre a linkre, ahol a szállások véleményeit és értékelését is láthatjuk.

Lefkada Ponti

Tudnivalók a lefkadai Pontiról

Ponti, avagy Pondi népszerűségét főként az öböl ezen részében megforduló speciális szélnek köszönheti, melynek köszönhetően a windszörfösök egyik fő lefkadai bázisaként is ismert. Az elsősorban apartmanházakból, kávézókból, és néhány tavernából álló kis méretű településen több szörfklub is működik, akik oktatással, tanácsadással, bérléssel foglalkoznak.

Ponti Lefkada (Pondi Vasiliki mellett)

Ponti, a lefkadai szörf fellegvár

Ponti általában kifejezetten csendes és nyugodt helynek számít, főként délelőttönként, ám délutánonként megérkezik az Eric nevű szél, és szörfösök tucatjai lepik el a partot, akik roppantul élvezik a hobbijukat. A Lefkadán szörfözők szinte pihenés nélkül cikáznak egész délután a tengeren, a Ponti és Vasiliki falu előtt elterülő tágas öbölben. Itt a windszörf jellemző, míg a sziget északi részén, Agios Ioannisnál a kiteszörfözők vannak többségben.

Apró érdekesség, hogy ez a hely közigazgatásilag nem a szomszédos Vasilikihez, hanem a kicsit fentebb, a hegyekben elterülő Agios Petros faluhoz tartozik, melyet görög neve is jelez (Πόντη Αγίου Πέτρου).

Lefkada Ponti szörf, windszörf Vasiliki

A kistelepülés saját, sóderszerű aprókavicsokkal és itt-ott durvahomokkal borított strandján (Ponti beach) nem kizárólag a szörfé a főszerep, mert sokan egyszerűen csak fürdenek egy jót a Jón-tengerben. Ponti strandja teljesen kiépített, a bérelhető napágyaktól a parti menti bárokig szinte mindent megtalálni ezen a részen.

Ponti és Vasiliki windszörf, Ponti beach

Pontit Vasilikivel a főút köti össze, mely mellett a járdán akár gyalog is át lehet sétálni egyik településről a másikra. Esténként a két település közelségét kihasználva sokan át is látogatnak Vasilikibe, mivel Ponti éjszakai életére a vélemények szerint inkább a nyugalom jellemző.

Ponti információk, vélemények, taverna

A helyi szállások – Ponti vagy Vasiliki?

Az apartmanok és studiók Ponti egyedi földrajzi elhelyezkedése miatt a tengerhez közel, sík területen éppen úgy épültek, mint a falu mögött emelkedő domboldalon. Utóbbi esetben nem egyszer látványos a kilátás is Vasiliki felé, illetve magára a méretes lefkadai tengeröbölre. Ponti szállásai általánosságban valamivel kedvezőbb árúak, mint a szomszédos Vasiliki árai, így akár itt is érdemes lehet nézelődni, ha máshol nem találunk szállást, vagy csak esetleg magasabb áron.

Ponti apartman, studió, szállás

Ha a nyüzsgősebb nyaralást kedveljük, ahol nagyobb élet zajlik esténként az utcákon, több az üzlet és étterem, akkor Vasiliki ajánlottabb, ha pedig este inkább a nyugalmat részesítjük előnyben, akkor Ponti lehet valamivel megfelelőbb.

Ponti szállásaihoz kattintsunk ide, ahol a véleményeket és értékeléseket is láthatjuk. (a link új ablakban nyílik)

Ponti, Lefkada szörf

További információkért érdemes megnyitni az aktuális Lefkada digitális útikönyvet és megkeresni benne Ponti leírását, ahol a helyi szörfről és más érdekességekről is olvashatunk, illetve az útikalauzban a tengerpartoknál külön részletezett Ponti strandját se felejtsük el.

Lefkada hol érdemes szállást foglalni apartman és studió
error: