Lefkada busszal

Utazás Lefkadára busszal

Lefkada busszal volt Magyarországról először szervezetten látogatható, ugyanis utazási iroda turistabuszokkal tette elérhetővé kezdetben a szigetet.

Lefkadára magyar utazási iroda az elmúlt években is indított buszjáratokat, melyek általában heti rendszerességgel érkeznek a szigetre a nyári hónapokban, júniustól szeptemberig. A busszal Lefkadára történő utazás ugyan általában a leghosszabb módja az utazásnak, de akik kedvelik a Görögországba busszal utazás élményét, azok ezzel tisztában vannak. A menetidő busszal Lefkadára szinte minden esetben a megállások számától és a határátlépések idejétől függ legjobban, mely akár 20-24 órásra is nyújthatja az utat, ám a buszok sofőrjei az utasok kényelme érdekében igyekeznek minél gyorsabban megtenni a távot.

Lefkada nyaralás busszal Görögországban

Milyen Lefkada busszal?

A szigetre induló nyaralóbuszok többsége rendszerint Röszkénél, esetleg Tompánál lépi át a magyar határt, és a klasszikus Szerbia – Észak-Macedónia – Görögország (E75) útvonalon közlekednek Evzoni határátlépéssel, amerre a Lefkadára autóval, illetve motorral utazók is járnak. Görögországban a Lefkadára érkező turistabuszok menetrendtől és a közbeiktatott célállomásoktól függően eltérően is közlekedhetnek, mint a szigetre autóval érkezők. Ennek oka, hogy előfordul Pargára induló buszjárattal összevonás, de az aktuális menetrendről és a megállóhelyekről mindig az utazási iroda tud pontos tájékoztatást nyújtani.

A Lefkadára történő buszos utazás közben a buszsofőrök hosszabb-rövidebb megállókat iktatnak be 4-6 óránként, amikor Szerbia, Észak-Macedónia és Görögország benzinkútjain és pihenőhelyein a mosdók használatára, frissítő italok, kávé, üdítő, illetve ételek vásárlására van lehetőség néhány percben.

Lefkada busszal nyaralás megállóhely menetrend pihenőhely

A legtöbb buszos nyaralót Lefkadán Nidri apartmanjaiban szállásolják el, amely a sziget egyik frekventált turistaközpontja számos üzlettel, szupermarkettel, étteremmel és ajándékbolttal, sőt a kikötőjéből hajókirándulásokra is mehetünk. Ha busszal utazunk nyaralni, természetesen akkor se felejtsük el átnézni a friss Lefkada útikönyvet, hogy jobban megismerhessük a szigetet és a legtöbbet ki tudjunk hozni a nyaralásunkból.

Utasbiztosítást feltétlenül kössünk váratlan bajok esetére, kattintsunk ide az erről szóló információkhoz.

Lefkada buszos nyaralás Nidri

Lefkada busszal történő elérése mellett az utóbbi években kedvelt utazási mód még a sziget repülővel történő megközelítése, illetve az egyénileg autóval történő megközelítés is.

Apartman Lefkada szállás
error: