Lefkada helyi buszok, buszjáratok

Információ Lefkada helyi buszjáratairól

Mit kell tudni Lefkada helyi buszközlekedéséről?

Lefkada főbb városait és nagyobb falvait helyi buszközledés is összeköti, ám érdemes ezzel kapcsolatban néhány dologgal tisztában lennünk. A sziget keleti oldalán ugyanis több és gyakoribb buszjárat van, mint a nyugat részen, és a sziget földrajzi adottságai, és a gyakran szűk utak miatt busszal Lefkadán nem mindenhová lehet eljutni.

Lefkada buszpályaudvara

Lefkada fő buszpályaudvara a sziget fővárosában, Lefkadavárosban található, ahonnan a járatok is kiindulnak a sziget településeihez. A prevezai repülőtérről is Lefkadavárosba visz a helyi busz, illetve Lefkadavárosból indul a repülőtérre. A KTEL Lefkadas – Central Bus Station (ΚΤΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Α.Ε.) névre hallgató buszpályaudvar a főváros déli részén található, a kikötő és több parkoló közelében, büfével és váróteremmel.

Lefkada buszpályaudvar, buszmegálló, helyi buszok

A pályaudvarról elérhető többek között Ligia, Nikiana, Nidri, Vasiliki, Agios Nikitas, Karia, Sivota, Kalamitsi, Syvros, Egklouvi települések, de innen indul busz Athén, Thesszaloniki, Patra vagy Igoumenitsa városokba is.

Lefkada aktuális helyi buszmenetrend 2024

A buszmenetrend Lefkada szigetén periódusonként változó, nyári hónapokban más menetrend van érvényben, mint télen! A buszokat a helyi KTEL Lefkada társaság üzemelteti, mely saját buszparkkal rendelkezik.

Az aktuális lefkadai buszmenetrendet itt lehet megnézni: Lefkada helyi buszmenetrend (új lapon nyílik)

Ha az eredeti görög weboldal nem nyílik meg korlátozás miatt, akkor ide kattintva lehet megnézni.

A magyar nyaralók által kedvelt Nidriből, Vasilikiből, Nikianából a nyugati oldal azon kevés településére, ahová megy helyi busz (pl. Agios Nikitasba vagy épp a Kathisma beachre) úgy lehet busszal átmenni, hogy Lefkadavárosban át kell szállni a nyugati oldalra tartó járatra.

Lefkada helyi buszjáratai klímásak, kényelmesek, a jegyek ára nem magas, pl. a prevezai repülőtér és Lefkadaváros között 2024-ben kb. 3 Euro a viteldíj egy irányba fejenként, de szigeten belül a legtávolabbi úticél esetében is kb. 4-5 Euro / fő / irány.

A prevezai repülőtér és a lefkadai pályaudvar között a buszjárat menetideje kb. 30 perc.

Lefkada helyi buszközlekedés vélemények

Az utazók véleményei alapján a lefkadai helyi buszjáratok jóval inkább a városok látogatásához megfelelőek, mintsem a strandok látogatásához. A sziget legszebb nyugati és keleti strandjaira kíváncsiak számára vagy hajókirándulás, vagy autóbérlés, motorbérlés ajánlott, mivel viszonylag kevés a helyi buszjárattal elérhető hely.

A tapasztaltabb, helyi buszokat igénybe vevő nyaralók visszajelzései szerint Lefkada helyi buszközledése viszonylag pontossá és megbízhatóvá vált az utóbbi időben, de az esetleges menetrend változásokat mindig érdemes figyelni a KTEL honlapján, illetve a buszmegállókban kirakott menetrenden! Helyi buszközlekedéssel leginkább a keleti oldalon érdemes tervezni, és mindig fontos előre bekalkulálni az átszállások időpontját.

Hol vannak buszmegállók?

A helyi buszjáratokat keresők körében állandó kérdés, hogy merre, hol találni Nidri, Nikiana, Lygia, Vasiliki vagy Agios Nikitas településeken buszmegállót. Fontos tudni, hogy Lefkada szigetén a buszmegállókat döntően a főút mentén alakították ki, aprócska méretűek, és viszonylag kevés van a településeken. A buszmegállók kis számából és a főúton való elhelyezkedéséből adódik, hogy a szállások elhelyezkedésétől függően is előfordulhat, hogy a megállótól még több kilométert is gyalogolni kell az apartmanig.

Buszmegálló Vasiliki kinti részén található, ahol elkanyarodik a településre betérő főút Ponti felé, Nidriben pedig a város északi részén, a főút menti templommal szemben, amely a Nidri Town Hall állomás nevet kapta a menetrendeken.

Lefkada apartmanok és studiók nyaraláshoz

Ha Lefkadán szállást keresünk, illetve kíváncsiak vagyunk az apartmanokról és a különféle szálláshelyekről írt véleményekre, értékelésekre és az árakra, a szállásokhoz egyszerűen csak kattintsunk ide. (új lapon nyílik)

Lefkada szállások
Apartmanok, studiók a szigeten
error: