Tranzitszállások útban Görögország felé

Hol érdemes tranzitszállást foglalni Szerbiában vagy Észak-Macedóniában, ha Görögországban nyaralunk – 2024

Ajánlott, bevált szálláshelyek Görögországba autóval utazóknak, út közben Szerbia és Észak-Macedónia országokban

Ha Görögországba egyénileg autóval vagy motorral indulunk nyaralni, és nem szeretnénk az egész napot vezetéssel tölteni, akkor út közben is megállhatunk aludni vagy pihenni. Szerbiában és Észak-Macedóniában ehhez több ajánlott, tranzitszállásként szóba jöhető hely is útba esik, melyek alkalmasak a félúton történő pihenésre.

Sokan családdal, gyerekekkel indulnak autóval nyaralni Görögországba, vezetnek le kiindulási helytől és úticéltól függően akár ezer – ezerhatszáz kilométert, amely bizonyos esetekben 20-30 órás utazással is járhat. Sok nyaraló számára a hosszú út miatt különösen fontos lehet, hogy útban Görögország felé, vagy a visszafelé tartó úton megálljanak út közben aludni egyet, és szállást foglaljanak egy éjszakára Szerbiában, Észak-Macedóniában vagy valahol Görögországban.

Tranzitszállás autóval Görögország felé Szerbia Észak Macedónia alvás

Hol érdemes aludni, szállást foglalni Szerbiában, Észak-Macedóniában útban Görögország felé?

Mielőtt tranzitszállást foglalnánk, kifejezetten érdemes előzetesen a térképre pillantva nagyjából megtervezni, hogy hány órás utazást követően, hány kilométer levezetése után legyen esedékes a pihenő, az alvás. A legtöbbek számára, akik autóval indulnak Görögországba Magyarországról, ez a pont általában a féltáv és háromnegyed táv között változik, mely gyakran Szerbiában vagy Észak-Macedóniában van.

Érdemes tekintettel lenni rá, hogy kifejezetten nagy különbségek is lehetnek a Magyarország különböző pontjairől Görögországba autóval indulók között, mely a vezetéskor órákban mérhető! Attól függően, hogy valaki a szerb határ közeléből, vagy Magyarország valamely távolabbi, északon fekvő pontjáról indul nyaralni, az távolságban akár több száz kilométeres, és órákkal hosszabb vezetési időt is jelenthet.

Akik megállnak egy nagyobbat pihenni egy Görögország és Magyarország közötti egyéni autós utazásnál, az alvásra ajánlott megállóhelyet leggyakrabban a Szerbia déli részétől Észak-Macedónián át Thesszaloniki környékéig tartó 200-300 kilométeres sávba tervezik be, főként amennyiben Lefkada, Kefalónia, Parga vagy esetleg Korfu az úticél.

Szállások, apartmanok autóval Görögországba utazásnál Szerbia és Észak Macedónia országokban

Hogyan foglaljunk szállást Szerbiában vagy Észak-Macedóniában, mire érdemes figyelni?

Görögország felé menet mind Szerbiában, mind Észak-Macedóniában tudunk válogatni az alvásra is alkalmas tranzitszállások közül az autópályák környékén, de foglalás előtt célszerű néhány dolgot figyelembe venni. Mind a szerb, mind az észak-macedóniai szállásoknál érdemes előzetesen jól megnézni a szállások képeit, a vendégek által írt értékeléseket és véleményeket a lenti linkeken, mert hasznunkra válhatnak. Ugyanis egy tranzitszállásnál útban Görögország felé kiemelt fontosságú lehet a földrajzi helyzet, hogy hány kilométerre van tőle az autópálya lehajtó, illetve mennyire könnyű az autópályáról elnavigálni a szálláshelyre.

Szerbiában a közvetlenül az autópálya mellé épült szállások, motelek, hostelek zömét – ahol egyáltalán nem kell lehajtani az autópályáról – nyári időszakban főleg a török vendégmunkások foglalják el igen nagy számban, családostól. Emiatt amennyiben szeretnénk pihenni egyet az út során, mindig foglaljunk előre tranzitszállást! A tapasztalatok és vélemények szerint az autópályáról akár csak néhány kilométert is letérve már egészen normális és tiszta szállásokat is ki lehet fogni, amelyek árban is megfelelőek.

Mind Szerbiában és Észak-Macedóniában nagyon ajánlott előre kinézni és lefoglalni a tranzitszállást, ehhez segítség az alábbi, települések szerint kattintható lista is. Ha ezen országok helyett inkább már Görögországban aludnánk egyet út közben, akkor ide kattintsunk és nézzük át a szóba jöhető helyeket.

Alvásra alkalmas tranzit szálláshelyek Szerbiában 2024-ben

Újvidék (Novi Sad) szállásai

Újvidék (Novi Sad) szállás apartman

Belgrád (Beograd) szállásai

Belgrád szállás apartman szálloda

Nis szállásai Szerbiában

Nis Szerbia szállás

Leskovac szállásai Szerbiában

Leskovac apartman szállás

Vranje szállásai Szerbiában

Vranje szállás apartman

Alvásra alkalmas tranzitszállások Észak-Macedóniában 2024-ben

Szkopje (Skopje) szállásai Észak-Macedóniában

Skopje szállás Macedóniában

Tranzitszállások Gevgelijában, Észak-Macedóniában (Evzoni határátkelő felé menve)

Macedónia apartman szállás Görögország felé

Szállások az Ohridi-tó környékén (Bitola felé menve)

Ohrid tó Bitola szállás

Kisokos Szerbia és Észak-Macedónia tranzitszállásaihoz, ha 2024-ben Görögországba egyénileg utazunk autóval

Ha Görögországba indulunk autóval és meg szeretnénk állni út közben aludni egy tranzitszálláson Szerbiában vagy Észak-Macedóniában, a szállást mindig ajánlott előre kinézni és lefoglalni Bookingon, hogy nyugodtan induljunk útnak.

Szerbiában és Észak-Macedóniában a tranzitszállások, a kiadó apartmanok között érdemes a minimum 8.5, de leginkább a 9-es vagy az ennél nagyobbra értékelt pontszámúakból válogatni. Gyakran sokatmondóak a vendégek értékelései, véleményei, és inkább legyen egy kicsit drágább, de jobb minősítésű.

A megadott utcanevek és házszámok nem minden GPS- és térképadatbázisban pontosak Szerbia és Észak-Macedónia területén, így ha a szállásadó külön is adott meg koordinátákat, gyakran érdemesebb azt beütni.

A szerb / észak-macedón városokban érdemes olyan szállást választani, amely saját, lehetőség szerint a forgalomtól elzárt parkolóval rendelkezik.

Nem árt otthon kinyomtatni vagy okostelefonra lementeni a foglalásról szóló visszaigazolást vagy dokumentumot, melyen a pontos összeg és a szállásadó elérhetősége is szerepel, hiszen mindkét információ jól jöhet.

Görögországból Magyarországra autóval visszatérve hol érdemes szállást foglalni?

Van aki csak útban Görögország felé, van aki inkább csak hazatérőben, és olyan is van, aki oda és vissza egyaránt meg szeretne állni aludni egyet, ha autós nyaralást tervez. Visszafelé a tervezett indulásra és az egyéb nyaralási tervekre tekintettel érdemes kinézni a tranzitszállást, mely akár olyan hely is lehet, mint Görögországban Parga, a Meteorák, vagy Thesszaloniki. Ebben az esetben klikkeljünk ide és nézzük át a szóba jöhető helyeket ötletekért.

Ha valaki útban hazafelé nem szeretne már Görögországban megállni aludni, akkor hazaindulási helytől és időtől függően a közelebbi úticélok esetében (pl. Lefkada, Parga, Korfu, Thassos, Olimposzi-riviéra, Pelion-félsziget, stb) általában a szerbiai, míg a messzebb lévő helyeknél (Kefalonia, Zakynthos, Evia, Athén, stb) az észak-macedóniai megállás a javasoltabb.

Apartman Lefkada
Lefkada szállások
Apartmanok, studiók a szigeten
error: