Mikros Gialos beach

MIKROS GIALOS BEACH

Paralia Mikros Gialos, görög nyelven: Παραλία Μικρός Γιαλός

A lefkadai Poros településhez közel eső, hegyek által védett Mikros Gialos beach smaragd színben pompázó vize szinte egész évben nyugodt.

Mikros Gialos beach Lefkada

Mikros Gialos információk

Koordináták: 38.639872, 20.695581

Merre található a Mikros Gialos beach, elhelyezkedése: délkelet, Lefkadavárostól 28 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló (ha elfogytak a helyek, akkor az út mentén), beach bárak, tavernák, napágyak és napernyők, öltözőkabin, tusoló, kemping

Föveny: aprókavicsos, kavicsos

Mikros Gialos beach Lefkada

A Lefkada szigetének keleti oldalán található Mikros Gialos beach (Παραλία Μικρός Γιαλός) víztükre általában olyannyira háborítatlan, hogy amikor a szigeten máshol méteres hullámok ostromolják a partot, itt ebből semmit sem venni észre. A strandot lankás dombok fogják közre, melynek fő megközelítése Poros településen keresztül, kanyargós utakon történik.

Mikros Gialos beach Lefkada keleti part

Milyen a Mikros Gialos beach?

A Mikros Gialos beach tágas öblében a tengervíz a nyugati strandoktól eltérően egészen zöldes, smaragd színű árnyalatokat vesz fel, így teljesen más karakterű, mint kéklő nyugati testvérei. A part fövenyének legnagyobb részét közepes méretű, néhány centiméteres fehér kövek és kavicsok alkotják, mely a víz közelében keveredhet kisebb szemcsés, aprókavicsos területekkel – fürdőcipő emiatt az érzékenyebb talpúaknak Mikros Gialos strandján ajánlott lehet.

Lefkada Mikros Gialos beach

A Mikros Gialos beach teljesen van kiépítve Lefkada keleti oldalán, a parton bérelhető napágy és napernyő sorok mögött, az út túloldalán több tavernát és beach bárat is találni. A vízben a tengeri élővilág is jelen van, ám felszín alatt sok helyen élő tengerifű miatt helyenként búvárkodáskor néha egy árnyalattal kevésbé látszhat tisztának a tenger, mint más lefkadai strandokon.

Mikros Gialos beach Lefkada

A tengerparttól alig száz méterre található a Poros beach kemping (Poros Beach Camping Bungalows), ami Görögország egyik legrégebben alapított kempingje – több mint 40 éves múltra tekint vissza. A Mikros Gialos beach mögött működő cég szolgáltatásait tükrözi, hogy többször is Görögország egyik legjobb kempingjének választották.

Lefkada Mikros Gialos beach

Mikros Gialos vélemények, értékelés

A Mikros Gialos beach teljesen kiépített smaragd vizű part Lefkada keleti partján, mely mindenki számára bátran ajánlható néhány kellemes itt eltöltött órára. Látványát a zöldes, smaragd színű víz, a hófehér kavicsok és zöldellő dombok határozzák meg, összességében a vélemények szerint a legszebb keleti strandok közé tartozik, és méltán emlegetik olyan partok mellett, mint az Afteli beach vagy az Agiofili beach.

Mikros Gialos strand
Lefkada Mikros Gialos beach tudnivalók, információk

Mivel Lefkada keleti oldalának strandjai közül az egyik leginkább kiépített és legtágasabb öböl, népszerűsége miatt néha már zsúfolt is lehet. Elérése, megközelítése a főútról letérve végig aszfaltozott úton történik, mely sokat kanyarog a hegyekben, szélessége pedig változó. A kavicsos fövenyét a hullámzás nagyon ritkán éri, melyhez közepesen gyors mélyülés társul, a part mögötti rész pedig teljesen kiépített.

A Mikros Gialos beachről és környékéről további érdekes olvasnivalót és részletes leírást az aktuális Lefkada digitális útikalauzban találunk, melynek szintén ajánlott megtekinteni és végigolvasni a strandról szóló ismertetőjét.

Apartman Lefkada szállás
error: