Ligia (Lygia)

Λυγιά

A lefkadai Ligia falu a sziget keleti oldalának hosszan elnyúló nyaralóhelye, mely igen közel fekszik a fővároshoz is. A táblákon helyenként Lygia, görögül Λυγιά névű helységet több Lefkadára érkező nyaraló is szálláshelyként tekint.

Ligia Lefkada

Ligia információk

Koordináták: 38.788184, 20.719822

Ligia elhelyezkedése, merre található: Lefkadavárostól 6 kilométerre délre, a sziget keleti oldalán

Ismert nevei: Lygia, Lija, Λυγιά

Szállások: Ligia szálláshelyeit, illetve az apartmanok véleményeit és értékeléseit ide kattintva találjuk.

Mivel Ligia, avagy Lygia éppen Lefkada fővárosa és az olyan népszerű nyaralóhelyek között fekszik, mint amilyen a némileg hasonló jellegű Nikiana, a sokak által kedvelt Nidri vagy a bájos Vasiliki, az átmenőforgalma ennek köszönhetően meglehetősen nagy. A tengerpart mellett elterülő falunak saját strandja, apró kikötője és számos kisebb-nagyobb üzlete van, köztük szupermarketek, pékségek, tavernák és kávézók a főút közelségében.

A lefkadai Ligia (Lygia, Lija)

Ligia látnivalói között a település kis kikötőjét nevezik meg a vélemények, illetve olyan kuriózumok vannak a közelben, mint a régi velencei sólepárló (Αλυκές Αλεξάνδρου) a szomszédos Kariotesnél.

Ligia információk, vélemények

Ligia strandja (Ligia beach)

A ‘milyen Ligia strandja?’ kérdés sokszor elhangzik a nyaralóktól, akik itt foglalnak szállást, és kíváncsiak a helyi tengerpartra. Ez azért is fontos, mert lefkadai falu ugyan végig a tengerpart mellett fekszik, ám nem mindenhol lehet fürdeni a sziklás, nagyobb köves part miatt. Ahol Ligiában lehet strandolni, ott a viszonylag lassan mélyülő part, és a kavicsos föveny jellemző, ezeket a helyeket emlegetik Ligia beach (Paralia Ligia, Λυγιά beach) elnevezéssel is.

Ligia strand, Lygia beach Lefkada

Milyen Ligia Lefkadán?

  • Mit érdemes tudni Ligiáról, milyen a település, mire kell itt számítani?
  • Kinek érdemes ide érkezni, milyen esetben ajánlott szálláshelyként?
  • Melyek Ligia látnivalói a közelben, mit kell tudni róluk?
  • Milyenek Ligia strandjai? Hol lehet, illetve egyáltalán hol érdemes strandolni itt?
  • Mit kell tudni a közeli velencei sólepárlóról, mi a története?

Ligia részletesebb leírásáért csak lapozzunk az aktuális Lefkada útikönyvben a falu leírásához, illetve a strandoknál pedig Ligia strandjainak bemutatásához. Mielőtt szállást foglalunk, akkor is érdemes lehet elolvasni az ottani információkat.

Lefkada sziget szállások

Ligia vélemények

Ligia többeket megoszt egyedi jellemzői miatt Lefkada szigetén, a vélemények között olvasni dicsérőket és kevésbé elismerőket is. Vannak nyaralók, akik szeretnek itt és évek óta visszatérnek, míg vannak akik inkább a sziget más pontjain keresnek szállást. Akik kedvelik ezt a lefkadai falut, azok apartmanjai, studiói általában az elismertebb szállások között szerepelnek, így lehetőleg nézzünk szét a helyi szállások közül, és a jobb értékelésűek közül válasszunk.

Ligia szállásaihoz, a nyaralóhely apartmanjainak értékeléseihez és az árakhoz csak kattintsunk ide.

Lefkada Ligia látnivalók, kikötő, főutca
error: