Lefkada autóbérlés

Autóbérlés, autókölcsönzés Lefkadán (Lefkada rent a car)

A szigetet legjobban ismerők véleménye szerint Lefkada akkor élvezhető és fedezhető fel legjobban, ha megvan a felfedezés szabadsága, ugyanis meglehetősen sok téren speciális görög sziget. Lefkada az autóbérlés, motorbérlés terén több lehetőséget is ad a nyaralóknak, ugyanis kölcsönzőkből több is működik a városokban, továbbá a prevezai repülőtéren is vannak autókölcsönzéssel foglalkozó cégek.

Mivel a helyi buszközlekedés Lefkadán a sziget dimbes-dombos természeti adottságai, és a nyugati oldalon közlekedő kevés buszjárat miatt nem ad túl sok lehetőséget a sziget legszebb strandjainak és a legjobb látnivalók mélyebb felfedezésére, ezért itt kifejezetten megfontolandó az autó- vagy motorbérlés akár hosszabb távra is.

Lefkada autóbérlés

Autókölcsönzők Lefkadán

Lefkada autóbérlő cégei közül a legtöbb az olyan nyaralók körében népszerű látogatott településeken működik, mint Nidri, Lefkada fővárosa, Vasiliki, Agios Nikitas, vagy Nikiana. Mindazok számára akik repülővel érkeznek Lefkadára, hasznos információ lehet, hogy a prevezai repülőtéren is vannak kölcsönzők, illetve vannak olyan helyi kölcsönzők, ahol a repülőtéri átvétel és leadás lehetőségét is biztosítják.

Érdemes tudni, hogy sok helyi autóbérlő cég a szigeten a jelentősen megnövekedett forgalom és a rengeteg foglalás következtében a nyári hónapok legerősebb forgalmú hetei alatt miatt nem minden esetben tud autót biztosítani, így bérautót előre foglalni kifejezetten ajánlott. Sokakat meglephet, hogy az elmúlt években meglehetősen sokat emelkedtek a lefkadai autókölcsönzés árak, kölcsönzőtől függően akár a másfél-kétszeresére is – ez Görögország más térségeire és szigeteire is általánosan jellemző,

Nidri Vasiliki Lefkada autó bérlés motor kölcsönzés

A következő linken megnézhetőek az aktuális lefkadai autóbérlés árak, díjat kalkulálni dátum megadásával tudunk: autóbérlés kalkulátor Lefkadán és a prevezai repülőtéren (új lapon nyílik, Lefkadát kell megadni a keresőben, vagy a repülőtéren landolás esetében )

A kalkulátorban lévő autóbérlő cégeknek a prevezai repülőtéren, Nidriben, Lefkadavárosban vagy Agios Nikitasban van irodája.

Preveza repülőtér autóbérlés

Egyéni utazás keretében a repülővel érkezők a prevezai repülőtérre (PVK) érkeznek a fapados Ryanair járattal. A prevezai repülőtéren van lehetőség van autókölcsönzésre, nagyobb cégek irodái működnek itt, viszont itt is érdemes biztosra menni – az előre foglalás a nyári időszakra a reptérre érkezés esetén szintén javasolt, hogy nehogy helyben ne tudjanak kiadni nekünk szabad autót.

A következő linken megnézhetjük az autóbérlés árakat és bérautót is foglalhatunk a prevezai repülőtéren: kalkulátor és magyar nyelvű online foglalórendszer autóbérléshez a prevezai repülőtéren (a keresőbe írjuk be Prevezát, és egyből felhozza a prevezai repülőteret, amit válasszunk ki).

Többen az egyénileg Lefkadára repülővel utazók közül már a repülőtér és a sziget közötti transzfert is úgy oldják meg, hogy a landolást követően a repülőtéren felveszik a bérautót, elmennek vele a szigetre, használják a teljes nyaralás alatt, majd hazarepüléskor leadják a bérelt autót a prevezai repülőtéren.

Lefkada autóbérlés szabályok, tudnivalók

A helyi autókölcsönzők érvényes magyar jogosítványt és minimum betöltött 21. életkort kérnek. Néhány kölcsönző ennél is feljebb teszi a korhatárt, és több helyen betöltött 23. évet szabnak meg, így ezt mindig érdemes megnézni bérlés előtt, vagy a feltételekben online bérlés esetén, ha mi is ebbe a korcsoportba tartozunk!

A bérautóknál az üzemanyag szabály cégtől függően változik, ezt a bérlésnél mindig elmondják! Általában vagy teli tankkal kapjuk meg az autót, és ugyanígy kell visszavinni, vagy a kapott üzemanyagszintre kell visszatölteni, pl. negyed tankkal kapott autót ugyanígy kell leadni.

Előzetes kérésre gyerekülést is biztosítanak, ugyanis 12 éves korig / 135 cm magasságig Görögországban ez kötelező. A gyerekülés autóbérlő cégtől függően napjainkban legtöbbször feláras és 3-5 Euro közötti díjat kérnek érte naponta, viszonylag kevés a díjmentes lehetőség.

Csak teljeskörű biztosítással, lehetőleg önrész nullázóval béreljünk autót (full insurance, zero excess néven hirdetik).

Ha nem a prevezai repülőtéren bérelünk autót, hanem Nidriben, Vasilikiben, Agios Nikitasban, Lefkadavárosban vagy más lefkadai településen, és ki szeretnénk vinni a szigetről a járművet, előzetesen érdemes megkérdezni erről a kölcsönzőt, hogy a biztosítás Lefkadán kívül is érvényes-e.

Nidri autóbérlés, motobérlés, Preveza repülőtér autókölcsönzés
error: