Vasiliki beach

VASILIKI BEACH (Vasiliki strandja)

Paralia Vasiliki, Παραλία Βασιλίκη

Vasiliki a magyar nyaralók körében is igen kedvelt tengerparti falu Lefkada szigetén, melynek tágas strandja hosszan húzódik a part mentén.

Vasiliki strandja, azaz Vasiliki beach a népszerű lefkadai nyaralóhely külső részén fekszik, mivel a település központjának legnagyobb részét a kikötő teszi ki. Innen, a kikötőből indul több hajókirándulás is Lefkada olyan híres nyugati strandjainak meglátogatására, mint az Egremni beach vagy a Porto Katsiki beach, illetve hajós fakultatív programok a környező szigetek felfedezésére.

Milyen Vasiliki strandja Lefkadán?

A tengerpart Vasiliki falu környékén több helyen viszonylag lassan mélyül, a tágas és hosszú öböl a szomszédos Ponti (Pondi) faluval is összeér. Az öbölbe a strandolókon kívül szörfösök is előszeretettel érkeznek, mivel a helyi széljárás elsőrangú windszörf helyszínné teszi ezt a lefkadai strandot. A part mögött elsősorban bárok és kávézók is találhatóak, de a jobb éttermek a falvakban működnek, Vasilikiben és Pontiban, azaz a strand két szélén.

Lefkada Vasiliki strand (Vasiliki beach)

Mivel Vasiliki fő strandja (Vasiliki beach, Παραλία Βασιλίκη) sík területen fekszik, a helyi tengerpart eléréséhez sem lépcső, sem meredek dombok vagy magaslatok megmászása nem szükséges, ellentétben több más lefkadai stranddal. Néhányan Vasiliki strandjaihoz sorolják a közeli látványos lefkadai tengerpartot, az Agiofili beachet is, ám utóbbi a település központjától jócskán távolabb, kb. három kilométerre fekszik.

Hol érdemes megszállni Vasilikiben?

Vasiliki viszonylag kis méretű település, így a központ körül nincsenek akkora távok, mint Nidriben vagy Lefkadavárosban. Sokak kedvelt lefkadai nyaralóhelyén apartmanokból, studiókból is bőséggel akad választék, és szupermarketek, ajándéküzletek, éttermek és kávézók is szép számmal várják a vendégeket. A helyi szállásokért Vasilikiben csak kattintsunk ide, ahol a nyaralók véleményeit is olvashatjuk a helyi apartmanokról, studiókról.

Mivel a halászfalu Lefkada frekventált térségének számít, érdemes időben lefoglani itt a szállásunkat, ugyanis főszezonban már érezhetően nehezebb egy-egy jó helyet megcsípni.

Lefkada Vasiliki apartman szállás

Amit tudni érdemes a Vasiliki tengerpartjáról

Vasiliki strandjáról többen hallanak és mondanak beragadt sztereotípiákat a fórumokban és csoportokban – gyakran anélkül, hogy ott jártak volna – így ha valaki csak a közösségi oldalakról tájékozódik, a helyszínen lehetséges, hogy lesz néhány meglepetés, nyaraláskor. Mivel emiatt sokak szerint néhány dolgot igazán nem árt tisztába tenni, javasolt az elfogulatlan képes leíráshoz navigálni a friss Lefkada útikalauzban, és elolvasni a Vasiliki strandjának normális bemutatását.

Vasiliki beach (Vasiliki strandja)

Helység: Vasiliki 310 82, Greece (Βασιλικη 310 82)

Görögország Lefkada szállás apartman
error: