Mylos beach

MYLOS BEACH

Milos beach, Paralia Mylos, görög nyelven: Παραλία Μύλος

Lefkada északnyugati tengerpartja a sziget egyik legfestőibb strandja, így a Mylos beach sok nyaraló titkos kedvence.

Mylos beach Lefkada

Mylos beach információk

Koordináták: 38.787373, 20.608136

Mylos beach elhelyezkedés, merre található: északnyugat, Lefkadavárostól 13 km-re, Agios Nikitas mellett

Megközelíthetőség: gyalogösvényen, hajóval (vízitaxival)

Kiépítettség: időszakosan napernyők és napágyak, főszezonban beach bár

Föveny: aprókavicsos, kavicsos

Mylos beach Lefkada

Aki a Mylos beach közelében szeretne szállást foglalni, Agios Nikitas szállásait érdemes megtekintenie, mely a legközelebbi település hozzá Lefkada nyugati oldalán.

Agios Nikitas szálláshelyeihez kattintsunk erre a linkre, ahol apartmanok, studiókat, illetve ezekről véleményeket is találunk.

Lefkada Mylos beach (Milos strand)

Mylos beach megközelítése Agios Nikitasból hajóval

A lehető legegyszerűbben az Agios Nikitasból induló kis hajókkal érhetünk el a Mylos (Milos) strandjára, melyek megfelelő időjárási körülmények esetén naponta többször is indulnak a tengerpartra. A lefkadai Mylos beachre hajóval történő érkezés megkerüli Agios Nikitas házait és a mellettük elterülő dombot, mely időben nem hosszú, mindössze pár perces hajókázást jelent.

Mylos beach hajóval Lefkada hajókirándulás, vízitaxi

Mylos beach túrázás a hegyen át

A hajóval történő megközelítés, azaz a vízitaxi mellett a Mylos beachre létezik egy kalandosabb, látványosabb, ám fárasztóbb gyalogút is, mely gyakorlatilag egy nagy dombra kapaszkodik fel, és halad át rajta. Az egyik fontos információ, hogy a gyalogösvény a városból indul, ahol tábla is jelzik a kezdetben felfelé vezető lépcsősort. A lépcsők néhány tíz méter megtétele után átváltanak erdei gyalogösvénybe, ami egyre csak kanyarog fel a hegyre.

Mylos beach gyalog, Lefkada túrázás

A túra ugyan önmagában nem lenne hosszú, ám a nyári meleg próbára teheti a nyaralókat, illetve a szintkülönbség leküzdése sem való mindenkinek.

Milyen a Mylos beach?

Lefkada egyik legszebb strandját már kora reggeltől egészen estig éri a nap, így napernyőről gondoskodni célszerű. Bár a Mylos beach (avagy Paralia Milos, Παραλία Μύλος) az év legnagyobb részében közel sincs úgy kiépítve, mint a közeli Kathisma beach, a nyári hónapokban a bérelhető napernyőkön és napágyakon túl a fánkot, frissítőket kínáló árusok is megjelenhetnek, illetve főszezonban beach bár is kinyithat.

Lefkada Mylos beach (Milos strand)

Mylos viszonylag nagy mérete miatt igazán zavaró tömeg még a legnagyobb főszezonban sem túlzottan jellemző, így legtöbbször csupán rajtunk áll, hová is telepszünk le. A tágas, aprókavicsos föveny mögött homokdűnék magasodnak, amikre felmászva a Mylos lenyűgöző látképe fogad. A strand déli részén néhány sziklába vájt lefkadai tengeri barlangot is találhatunk, azonban nagyobb hullámzáskor csak óvatosan fedezzük fel őket.

Mylos beach

Hol érdemes szállás foglalni a közelben?

A strandhoz közeli szállások a Mylos beach mögött fekvő Agios Nikitasban vannak, gyakorlatilag mindössze pár száz méterre légvonalban ettől a híres lefkadai strandtól. Agios Nikitas bájos fekvésű, népszerű kisváros Lefkada nyugati oldalán, számos bérelhető apartmannal, studióval, több tavernával és kisebb szupermarkettel.

Agios Nikitas helyi szállásait, illetve a róluk írt utazói véleményeket itt tekinthetjük meg.

Lefkada Agios Nikitas szállás

Mit érdemes tudni a Mylos strandról?

  • Hajóval vagy gyalog érdemesebb elmenni Mylosra?
  • Milyen az út hajóval a Mylos beachre, mit kell tudni a vízitaxikról?
  • Milyen a túrázás fel a dombra? Honnan indul, milyen átmászni rajta, kinek ajánlott felmennie a hegyre, mire érdemes túra közben számítani?
  • Hol érdemes leparkolni Agios Nikitasban, ha a Mylos beachre jövünk?
  • Mit érdemes még tudni a Mylosról, ami fontos vagy érdekes információ lehet az ide utazóknak?

Az elfogulatlan és kifejezetten hasznos leírást ebben az esetben is ajánlott elolvasni az aktuális Lefkada digitális útikönyv Mylos beachről szóló részletes fejezetében, melyet a sziget strandjainak bemutatásánál talál az olvasó.

Vélemények a Mylos beachről

Lefkada északnyugati oldalának egyik legtágasabb, egyben legszebb partszakaszáról a legtöbb vélemény elismeréssel szól. A Mylos beach igen megkapó szépségű, mely számos ide érkező nyaraló szerint lenyűgöző látványt nyújt, akár fentről, akár lentről tekintjük meg. Kiépítettsége alapfokú, mivel az időszakosan megjelenő néhány bérelhető napernyőn, napágyon, ill. apró beach báron kívül nincs más.

Lefkada Mylos beach (Milos) tudnivalók, információk

A Mylos strand (Paralia Milos, Παραλία Μύλος néven is megtalálható) elérése az ide közlekedők véleményi szerint vízitaxival könnyebben, míg gyalog hosszabban és kalandosabban történik. Aprókavicsos partja és közepesen gyors mélyülése van, amely ha a tenger épp nem hullámzik, még akár kisebbeknek is jó lehet.

Mylos beach Lefkada legjobb strandjai

Kellemes pihenést kívánunk a Mylos beachen, Lefkada sziget nyugati oldalának egyik legszebb strandján!

Mylos beach gyalog, hajóval, információk és tudnivalók
Mylos beach Agios Nikitas Lefkada
Apartman Lefkada
error: