Lefkada TOP 10

Lefkada TOP 10, avagy mik a legjobb dolgok a szigeten?

Lefkadán nem tudunk unatkozni, hiszen a sziget legjobb strandjai, a történelmi és természeti látnivalókon kívül hangulatos városokban és látványos tájakon van lehetőségünk emlékezetesen eltölteni a nyaralásunkat. Válogatásunk csak a jéghegy csúcsa, hogy milyen remek dolgokkal lehet Lefkada szigetén foglalkozni 2024-ben, és hogy mik szerepelnek számos nyaraló véleménye szerint a legjobb lefkadai dolgok között!

Fürdőzés Porto Katsikin

A világ legszebb strandjai között is számontartott Porti Katsiki beach Lefkada első számú strandja, szépsége és monumentalitása évről évre látogatók ezreit vonzza. Ha nem jártunk még Porto Katsikin, nem is voltunk igazán Lefkadán – ne hagyjuk ki 2024-ben sem a top 10 egyik legszebb tagját!

Porto Katsiki beach Lefkada

Búvárkodás a sziget partvidékén

Ahol érdemes búvárkodni Lefkadán, ott a legjobb búvárvizek gyakran egészen más karakterűek, mint a nyugati oldalon fekvő híres strandok, mégis pazar élményeket nyújthatnak. A frissítő zöldeskék víz és a vadregényes természeti környezet igazán hangulatosabb lefkadai strandokká emeli az olyan sznorkelezésre ajánlott partokat, mint amilyen az Agiofili beach, az Afteli beach, az Ammoussa beach, a Mikros Gialos beach és a többi part a keleti oldalon.

Lefkada búvárkodás, sznorkelezés

Lefkada gasztro, avagy ebéd vagy vacsora a halászfalvakban

Lefkada olyan halászfalvai, mint Syvota vagy Vasiliki hamisítatlan görög tengerparti élménnyel kényeztetnek. A hegyek lábánál fekvő elhelyezkedésük, hangulatos kikötőik, jobbnál-jobb tavernáik egy igazán kellemes vacsora elköltésére hívnak.

Naplemente a Cape Doukatonál

Lefkada legdélebbi pontja, a Cape Doukato a hatalmas függőleges szikláival, és klasszikus világítótornyával csábítja a látogatókat, melyből már Görögországban is kevés van. Tiszta időben nem csupán a sziget partvidékét, de a másik irányba tekintve még Kefalónia és Ithaka szigetek zöldellő sziluettjeit is megtekinthetjük.

Egy kis túrázás Lefkadán

Lefkada erdőségei, hegyes-völgyes vidékei adják magukat a szuper túrákhoz, melyek nyaranta leginkább a délelőtti órákban vagy késő délután ajánlottak. Ha szeretnénk egy bájos kis vízeséshez Nidri mellett ellátogatni, melynél a természeti környezet és az odavezető út is dekoratív, vagy másfelé is túráznánk, Lefkada igazán megfelelő úticél.

Nidri vízesés Lefkada látnivalói

Kapjuk el a szelet, irány a szörf Lefkadán!

Kalandvágyóak figyelem! Lefkadán igazi görög szörf-mekka vár, ahová Európa számos országából érkeznek a látogatók. A délutánonként megélénkülő Eric nevű szél jó mókát ígér júniustól szeptemberig, ha a vízen szeretnénk siklani, élvezni a szél és hullámok erejét a windszörf vagy a kiteszörf alkalmával.

Fedezzük fel a helyi kulturát és történelmet!

Lefkada természeti szépségei mellett a kultúra és a régészet iránt érdeklődők számára sem lehet közömbös, hiszen több múzeum, ókori és középkori történelmi emlék, és óvárosi csendéletek várják az érdeklődőket. A sokszor kifejezetten eldugott helyen lévő templomok, kolostorok felfedezése lefkadai top 10-be illő program azoknak, akiket nem csak a strandok érdekelnek.

Lefkada látnivalói, túraútvonalak

Szállj tengerre hajókiránduláson vagy motorcsónak bérléssel!

Egyedülállóan gazdag szigetvilág vár Lefkada körül bebarangolásra, melyeket motorcsónak, illetve kis hajó bérlésével vagy fakultatív hajókirándulásokon fedezhetünk fel. Ha Lefkadán töltjük nyaralásunkat, nem érdemes kihagyni a hajókázást – szálljunk partra akár Meganisi, Ithaka, Kefalónia, Kastos, Kalamos szigeteken, vagy a csak tenger felől megközelíthető helyeken.

És ezeken felül rengeteg remek dolog vár még ránk!

Hogy kimaxolhassuk lefkadai nyaralásunkat, a titkos tippekért, hasznos tudnivalókért és információkért a lefkadai útikönyvet se felejtsük el letölteni és elolvasni, mely sok utazó véleménye szerint ajánlott olvasnivaló a témában.

Kellemes időtöltést kívánunk ezen a kivételes görög szigeten!

Apartman Lefkada
error: