Barion Pixel

AGIOS NIKITAS BEACH (Agios Nikitas strandja)

Paralia Agios Nikitas, Παραλία Άγιος Νικήτας

Agios Nikitas strandja a település előterében lévő családias, szép természeti környezetben lévő lefkadai tengerpart, aprókavicsos partszakasszal.

Agios Nikitas beach Lefkada (Agios Nikitas strandja)

Hol található Agios Ioannis strandja: északnyugat, Lefkadavárostól 14 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton, majd járdán

Kiépítettség: parkolók (a főút mentén), tavernák, bárok, vízimentő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, néhol kövek és sziklák

Agios Nikitas szállásai, a helyi apartmanok és studiók véleményei és értékelései: szálláshelyek Agios Nikitasban (a link új ablakban nyílik)

Agios Nikitas strandja Lefkada

Agios Nikitas igen kedvelt kisváros a Lefkada szigetén nyaralók körében, így a tengerparton és annak közelében egész nyáron pezseg az élet. Fontos információ és jó tudni, hogy Agios Nikitas speciális település, melynek központi főutcájára nem lehet csak bizonyos időközönként behajtani, így a parkolás a városon kívül megoldott. Ennek következtében a közeli kisebb-nagyobb parkolókban, valamint a főút mentén hosszú kocsisorok állnak – némi szemfülesség és főszezonban nagy szerencse is szükséges egy-egy közelebbi parkolóhely elcsípéséhez.

Agios Nikitas strandja Lefkadán

Agios Nikitas strand információk

Agios Nikitas város strandja, azaz az Agios Nikitas beach kb. 100 méter hosszan húzódik, és közvetlenül a várost átszelő fő sétálóutca végénél található. A mindössze nyolc-tíz méter széles, aprókavicsos és köves föveny előtt a vízben kisebb-nagyobb sziklák hevernek, előttük csónakok ringatóznak a vízen.

Agios Nikitas beach Lefkada

A part mögött egyből kezdődik a tavernák és bárok sora, így a frissítőért nem kell messzebbre mennie az itt pihenőknek. A hangulatos lefkadai település strandjáról kiváló kilátás nyílik a sziget zöldellő északi részére, és a Pefkoulia beach néven ismert látványos tengerpartra, melyet Lefkada legjobb strandjai között említenek a vélemények.

Agios Nikitas strand (Agios Nikitas beach) Lefkada

Fontos információ sok Lefkadán nyaralónak, hogy Agios Nikitas strandjáról indulnak a kishajók, azaz vízitaxik menetrend szerint a szomszédos Mylos beachre is, amennyiben a hullámzás is megengedi a partra szállást. A legszebb helyi tengerpartok között is emlegetett Mylosra ezen felül túraútvonal is van, mely a Lefkada nyugati részén fekvő kisváros központjából, Agios Nikitas sétálóutcájától indul.

Agios Nikitas beach Lefkada sziget strandja

Mit érdemes tudni Agios Nikitasról és a strandjáról?

Agios Nikitas sokak érdeklődésére méltán számot tartó település, így sok olyan fontos dolog van róla, a strandról és környékéről egyaránt, amiket kifejezetten érdemes tudnunk.

  • Miért emlegeti sok lefkadai beszámoló parkolási csődként Agios Nikitast? Mit érdemes erről tudni, és milyen hasznos információk vannak Agios Nikitas parkolásáról?
  • Miért büntetnek itt gyakran Agios Nikitasban a rendőrök, és hogyan kerüljük el a büntetést, illetve a rendszámlevételt?
  • Mire figyeljünk oda Agios Nikitasban történő szállásfoglalás esetén, melyre sokan sajnos csak a helyszínen döbbennek rá?
  • Mit kell tudni a Mylos beachre történő kishajóval (vízitaxival) történő áthajózásról, és a hegyen át történő túráról?

Egyszerűen csak keressük meg a letölthető útikalauzban a települések leírásánál Agios Nikitast, valamint Lefkada strandjainál Agios Nikitas strandját és a Mylos beachet, hogy hasznos, őszintén leírt információk is segíthessenek nekünk.

Hol érdemes szállást foglalni Agios Nikitasban?

Agios Nikitas Lefkada nyugati részének egyetlen nagyobbnak számító kisvárosa, mely közvetlenül a tengerparton fekszik. Kivételes földrajzi helyzete miatt méretéhez képest roppant népszerű úticél, és saját strandja, az Agios Nikitas beach mellett több híres lefkadai strand (Mylos beach, Kathisma beach, Pefkoulia beach) alig néhány kilométeren belül található tőle.

A kisváros szállásainak árai főszezonban általában tükrözik a nyugati parti exkluzív elhelyezkedést, de aki itt szeretné tölteni nyaralását, érdemes néznie a szállásajánlatokat, mivel időszaktól függően egyedi leértékelések és akciók előfordulhatnak.

Agios Nikitas beach strand információk és vélemények

A helyi apartmanokról, studiókról és szállodákról véleményeket, értékeléseket itt találunk: szállások Agios Nikitasban és környékén… (kattintsunk nyugodtan, új lapon nyílik)

Agios Nikitas strand vélemények

A Lefkadán a szebb városi strandok közé tartozó Agios Nikitas partja (Agios Nikitas beach, Παραλία Άγιος Νικήτας) nyaranta rendkívül népszerű, ám a vélemények szerint gyakran igen zsúfolt partszakasza a szigetnek. A városi strand, azaz az Agios Nikitas beach elérése, megközelítése a település fő sétálóutcája felől, illetve a központból gyalogosan történhet. Partja zömmel aprókavicsos és köves, közepesen gyors mélyüléssel, mely néha hullámzik, de összességében legtöbbször gyerekeknek is megfelelő lehet.

Nagyon érdemes Agios Nikitasban történő szállásfoglalás előtt a helyi apartmanok, studiók véleményeit is elolvasni (ehhez csak kattintsunk ide), illetve a vélemények szerint a letölthető Lefkada digitális útikalauz ide vágó, részletes leírásai is nagyon hasznosak a nyaralóknak.

error: