Sivota (Syvota)

Σύβοτα

A kifejezetten csendes, és meglehetősen aprócska méretű Sivota Lefkada délkeleti részének bájos halászfaluja, mely a sziget Vasiliki és Nidri közötti részén terül el.

Lefkada Sivota (Syvota)

Sivota információk

Koordináták: 38.624874, 20.681306

Sivota megközelítése, elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 32 km-re délre, Nidri és Vasiliki között

További nevei: Syvota, Szívota, görög nyelven: Σύβοτα

Szállások: apartmanok és studiók Sivotában, a nyaralók véleményei és értékelései a helyi szállásokról

Lefkada Sivota (Syvota)

A keleten vezető főúton Sivota, avagy Syvota kikötőjének képével illusztrált tábla is jelzi, honnan kanyarog le az út a Lefkada apró falucskájába. A hely nyugodtságára jellemző, hogy a parkolója kivételével még főszezonban sem igazán hat zsúfoltnak, és a település kifejezetten a pihenni vágyók választása.

A lefkadai Sivota, avagy Syvota

Sivota kikötője, avagy a lefkadai halászfalu központja

Sivota (Σύβοτα) tágas természetes kikötője hullámoktól mentes, így viszonylag sok yacht, vitorlás és motorcsónak horgonyozik itt rendszeresen – a felső tízezer tagjai is előszeretettel látogatnak el ide pihenni, illetve kötnek ki itt. A Sivota látnivalói közé tartozó kikötő felettébb bájos látványt nyújt, mely egy halászfalu hangulatával ajándékozza meg a nyaralókat. A kikötő mögött dekoratív, virágokkal befuttatott tavernák és kávézók emelkednek, majd a lakóházak és kiadó apartmanok, studiók jönnek egyre magasabbra épülve. A kikötőben akár csónakbérlés is lehetséges, melyről gyakran hirdetőtáblák is tájékoztatják az ide látogatókat.

Lefkada Syvota látnivalók
Sivota látnivalói, legjobb éttermek

Sivota strandja nagyon aprócska méretű, így Sivota beachként sem igazán emlegeti senki – itt a kikötő környékén vannak kisebb kavicsos részek, ahol lehetőség adódik a vízbe merészkedni, továbbá egy-két apró öböl fedezhető fel a dombok és a tenger találkozásánál.

Sivota, Syvota Lefkada
Lefkada Sivota információk, tudnivalók

Szállások a lefkadai Sivotában

Sivota (avagy Syvota, Szívota, Σύβοτα) kifejezetten azok számára ajánlott nyaraláshoz szálláshelyként Lefkada szigetén, akik kedvelik a nyugalmas kikötői csendéleteket, és nem lételemük a nyüzsgés. Mivel a faluban több étterem, szupermarket és ajándéküzlet is található, így békés hangulata ellenére az ide utazók számára alapfokon szinte mindent biztosít, amire egy nyaralóhelyen elkélhet.

Sivota Lefkada csónakbérlés

Nagyobb nyüzsgésért, éjszakai életért Sivotából északra Nidri (16 km), vagy délebbre Vasiliki településekre (10 km) érdemes innen átautózni. Sivota kiadó apartmanjai és studiói nem csupán a településközpont közelségében helyezkednek el, hanem a környező dombokon is van néhány belőlük elszórtan, így érdemes előtte megnézni róluk a képeket, hol is fekszenek.

A lefkadai Sivota látnivalók Nidri és Vasiliki között

A főszezoni hetekben itt néha nehézkesebb jó árban apartmant találni, így aki erre környékre tervezi nyaralását, érdemes előre lefoglalni a szállást. Ha érdekelhet bennünket a szállásfoglalás Sivotában Lefkadán, csak kattintsunk a következő linkre az apartmanokhoz és a studiókhoz, illetve a nyaralók véleményeihez: Sivota szállásai és a szálláshelyek véleményei, értékelései… (új lapon nyílik)

Sivota Lefkada szállás, apartman, studio

Sivota vélemények

A tapasztalatok, vélemények közül a legtöbb azt hangsúlyozza, hogy mivel a főútról letérni nem nagy kitérő, ha a sziget keleti részén barangolunk, érdemes ellátogatnunk ide. Sivota kifejezetten megkapó a nyaralók véleménye szerint, ahol eltölteni egy kis időt, körbesétálni az öblöt hozzájárul a lefkadai nyaralás szebbé tételéhez, és a többség a helyi éttermeket is kifejezetten dicséri.

Sivota információk
Sivota nyaralás

Kellemes sétát kívánunk Lefkada egyik legvirágosabb halászfalujában, melynek néhány étterme akár a sziget látnivalói közé is beillik!

Görögország Lefkada szállások egyéni utazással
error: