Lefkada repülővel 2024

Lefkada repülővel – repülős nyaralás 2024-ben és repülőtér információk

Lefkada Magyarországról repülővel is elérhető, mely sokak számára könnyen és gyorsan elérhetővé teszi a szigetet. A repülés Budapestről Lefkadára utazási irodával és fapados repülővel egyaránt kivitelezhető, de lássuk, milyen tudnivalók vannak erről.

Hogyan érhető el Lefkada repülővel Magyarországról, Budapestről?

Görögországban sok népszerű szigetnek van saját repülőtere, ahonnan rendszeresen érkeznek a nyári hónapokban Magyarországról is repülőjáratok. Budapestről olyan görög nyaralóhelyekre lehet közvetlenül eljutni repülővel, mint a történelmi látnivalókban gazdag Rodosz, a hatalmas Kréta, a bájos Kefalónia, a vad Karpathos, illetve a népszerű Korfu és Zakynthos szigetek is már hosszú idő óta elérhetőek.

Lefkada kifejezetten speciális ebből a szempontól, ugyanis saját repülőtere nincs – a sziget földrajzi adottságai, hegyes-völgyes tájai nem teszik alkalmassá olyan egybefüggő sík terület kialakítására, ahol a hosszú kifutópályákat, illetve az ehhez kapcsolódó nemzetközi légikikötő infrastruktúráját lehetne kialakítani.

Ennek ellenére Lefkada repülővel mégis elérhető Magyarországról, mivel a sziget közelében, Preveza város mellett egy nemzetközi repülőtér működik, ahová Európa számos országa mellett az utóbbi években már Budapestről is érkeznek közvetlen repülőjáratok.

Lefkada repülővel Magyarországról Budapestről

A Lefkadától kb. húsz kilométeres távolságra, északra fekvő Aktio Nemzetközi Repülőtér (Aktion International Airport, Αεροδρόμιο Ακτίου, kódja PVK), az első számú repülőtérnek számít a görög szárazföld északnyugati oldalán, melynek légiforgalma elsősorban a Lefkada szigetére és a Parga környékére érkezőket szolgálja ki.

Szállások Lefkadára repülővel utazáshoz

Lefkadai szálláskereséshez az alábbi boxban adjuk meg az érkezési és a távozási dátumot, hogy hány fővel érkezünk, majd máris láthatóak az ajánlatok a térképen, és foglalni is tudunk.

 

Lefkada Budapestről repülővel

Lefkada szigete repülővel a magyar nyaralók egy részének a közvetlen járatok hiánya miatt sokáig elérhetetlenek számított Magyarországról, Budapestről, emiatt a legtöbben egyénileg, autóval utaztak a szigetre. Ez az állapot csak 2019 júliusától változott meg, amikor a fapados Ryanair légitársaság a nyári szezonban több hónapon át működő járatot üzemeltetett Budapest (BUD) és Preveza (PVK) között. A prevezai repülőtér közvetlen magyar kapcsolata így sokak számára hozta közelebb a mind Lefkadát, mind Görögország nyugati részén Parga környékét, hiszen már nem csupán autóval vagy busszal érkezhettek a nyaralók.

A Ryanair azóta is üzemelteti a Budapest – Preveza közötti járatát, és mivel időközben már magyar utazási irodák is szerették volna megismertetni Lefkadát a magyarországi utazókkal, így nyári időszakban külön nyaralójáratok, azaz charterjáratok is indultak. A Lefkadára repülővel nyaralást szervező utazási irodák döntően a Smartwings légitársaság segítségével viszik utasaikat, amely a magyar utazási irodák fő partnere a szervezett görög repülős nyaralásoknál.

2021-ben, 2022-ben és 2023-ban így mind egyéni szervezésű nyaralással, mind utazási irodával, szervezett körülmények között megközelíthető volt Lefkada repülővel, és az idei 2024-re is ez jellemző.

Fontos: utasbiztosítást kössünk, akár egyénileg, akár utazási irodával utazunk repülővel Lefkadára! Kattintsunk ide a 2024-ben ajánlott utasbiztosításhoz, ha erre a szigetre vagy Görögországba utazunk.

Repülési idő Lefkadára

A Magyarország és a Lefkada (avagy a prevezai repülőtér) közötti repülési menetidő átlagosan kb. 1 óra 40 perc, melyet a Ryanair repülőgépei és a Smartwings charterek is igyekeznek tartani közvetlen út esetén. Járat összevonások miatt az utazási irodák által bérelt Smartwings charternél előfordult, hogy a más repülőtérre is vitt utasokat, vagy máshol vett fel utasokat a repülőgép, ilyen esetekben a menetidő hosszabb.

Ha Lefkadán keresünk szállást, és 2024-ben repülővel utazunk egyénileg, mindig érdemes előre lefoglalni a szállást: lefkadai apartmanok és studiók, illetve az értékeléseik ide kattintva találhatóak!

Görögország Lefkada szállás apartman

Repülés Lefkadára, Preveza repülőterére – transzfer szükséges!

A repülővel Magyarországról Lefkadára utazókat Prevezánál teszi le a repülőgép, a szigettől bő húsz kilométerre. A prevezai repülőtérről az utazási irodás szervezett nyaralások esetében külön transzferbusz szállítja a nyaralókat a szálláshelyekre, míg az egyéni utazóknak saját maguknak kell gondoskodniuk a Lefkadára jutásról, a transzferről.

A prevezai repülőtértől Lefkadára a transzfer lehet helyi buszjárat vagy taxi, illetve a repülőtéri autóbérlés. Figyelem: a helyi buszjáratok gyakran nem mindig optimálisak a repülőtér és Lefkada között, mivel azok menetrendje sűrűn eltért a Ryanair gép landolásától – volt olyan év, amikor a késői érkezés miatt már nem volt Lefkadára helyi buszjárat.

A buszokkal tervezésnél lehet még fontos, hogy a reptéri buszok Preveza repülőtere Lefkadaváros között közlekednek, így ha Nidriben, Vasilikiben, Agios Nikitasban vagy máshol foglaltunk szállást, a fővárosból ezekre a helyekre további buszt vagy taxit kell keresni. A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás ha Lefkadára repülővel utazunk, ha a prevezai repülőtér és a lefkadai szálláshely között taxi, bérelt autó, vagy a direkt transzfer szolgáltatást veszünk igénybe.

A prevezai repülőtér (PVK) információk

A prevezai repülőtér hivatalos neve: Aktion Nemzetközi Repülőtér (kód: PVK) Aktion International Airport, Αεροδρόμιο Ακτίου

Koordináták: 38.931157, 20.772904

A Preveza városától alig három kilométerre, egy keskeny földnyelvre épített prevezai repülőtér a 60-as évek végétől fogadja az utasokat. Hivatalos neve, az Aktion Nemzetközi Repülőtér a szomszédos Aktion (Actium) falutól ered, ám a legtöbben Preveza közelsége miatt a város repülőtereként, prevezai repülőtérként hivatkoznak rá. A repülőteret ugyan katonai célokra is használják, ám a polgári forgalom napjainkban jóval jelentősebb, hiszen rajta keresztül Lefkada repülővel is elérhető, továbbá a Parga környékére érkezőket is kiszolgálja.

Preveza repülőtér, Lefkada melletti repülőtér

Az elmúlt néhány évben a kisebb méretű nemzetközi repülőterek közé sorolható prevezai légikikötő utasszáma megduplázódott, egy évben már már több mint félmillió utast fogadott, Lefkada repülővel is népszerű lett sok európai nemzet körében – egyedüli visszaesést a COVID-19 miatti turisztikai korlátozások okozták. A prevezai repülőtér főépületében a távozási oldalon Duty Free Shop, büfé, az érkezésin nemzetközileg ismertebb autóbérlő cégek irodái üzemelnek.

A prevezai repülőtér kinti részén taxiállomás, illetve buszmegálló is található, menetrend szerinti buszok utóbbitól indulnak Lefkadára.

A prevezai repülőteret tévesen (sajnos gyakran még az utazási irodák is) Lefkada repülőtér, avagy Lefkada airport névvel szokták említeni, azonban ez semmilyen szinten nem állja meg a helyét: a légikikötő a sziget legközelebbi pontjától még légvonalban is több mint tíz kilométerre, autózva pedig kb. 20 kilométeres távolságra fekszik, a görög szárazföldön.

Repülővel Lefkadára 2024-ben

Ha érdekel bennünket Lefkada repülővel 2024-ben, akár több lehetőségeket is számba tudunk venni, attól függően, honnan indulnánk.

  • Budapest (BUD) – Preveza (PVK) járat, a fapados repülőjáratot a Ryanair üzemelteti
  • Bécs (VIE )- Preveza (PVK), pl. Laudamotion légitársaság
  • Átszállással a Budapest (BUD) – Athén (ATH)- Preveza (PVK) útvonalon

Az utazási irodák által szervezett, június és szeptember közötti periódusok repülős nyaralásáról, charterjáratairól Lefkadára 2024-ben a magyar utazási irodák adnak tájékoztatást.

Utasbiztosítás Lefkadára itt!

Egyénileg szállás Lefkada

A lefkadai szállásokat egyéni utazáshoz, illetve véleményeket, tapasztalatokat a helyi apartmanokról, studiókról ide kattintva találjuk.

Kellemes utazást és jó repülést kívánunk mindenkinek, aki 2024-ben Lefkada szigetére repülővel érkezik nyaralni!

error: