Agios Nikitas

AGIOS NIKITAS

Άγιος Νικήτας, Ájosz Nikítász

A Lefkada szigetének északnyugati részén fekvő, az utazók körében igen népszerű Agios Nikitas nyaranta nyüzsgő nyaralóhellyé válik, pedig főszezonon kívül mindössze 140-150 lakossal rendelkezik.

Agios Nikitas Lefkada

Agios Nikitas információk

Koordináták: 38.787376, 20.612386

Helység: 310 80 Görögország

Agios Nikitas elhelyezkedése, merre található: Lefkadavárostól kb. 12 km-re délnyugatra

Szállások: a kisváros helyi apartmanjainak és studióinak listájához csak kattintsunk ide: szállások Agios Nikitasban

Agios Nikitas Lefkada

Agios Nikitas az év nagy részében meglehetősen nyugodt lefkadai település, ám a nyári hónapokban, júniustól szeptemberig a csend tovaszáll, és hónapokig tartó nyüzsgés veszi át a szerepet. A dimbes-dombos részre épült városka ilyenkor alaposan megtelik nyaralókkal és a közeli remek strandokat meglátogatókkal, akik előszeretettel barangolják be a környéket. A téli és tavaszi álmot alvó, nyugodt lefkadai faluból egy csapásra élettel teli kisváros válik, ahol a tavernák szinte sosem üresek, és az utcákon mindig sétál valaki.

Agios Nikitas főutca, sétálóutca

Milyen Agios Nikitas, Lefkada bájos kisvárosa?

Agios Nikitas nagyon könnyen elérhető Lefkadavárosból, a sziget fővárosából is, ugyanis a nyugati partvonalon vezető főút közvetlenül mellette halad el, de a sziget másik felén elterülő Nidri, Vasiliki vagy Nikiana településektől már jóval távolabb fekszik. A Lefkada nyugati oldalán fekvő Agios Nikitas egyik különlegessége, hogy ugyan a főút elhalad a városka külső részén, de a központ belső utcáira autóval behajtás csak kivételes esetekben és időszakban lehetséges, amit annak bejáratánál tábla is jelez. Emiatt az Agios Nikitas központjába bejutás strandolás, étkezés, városlátogatás céljából csak gyalogosan kivitelezhető, van ahonnan csak hosszabb sétával.

Lefkada Agios Nikitas információk, sétálóutca, főutca

Agios Nikitas parkolása és a sétálóutca

A parkolás nyáron Agios Nikitasban nem mindig egyszerű, sőt: mivel nagyobb parkolóhelyekből nem épült túl sok a város körül, sokan a főút szélén állnak meg, ami a nyári hónapokban nem mindig egyszerű feladat. Agios Nikitas parkolási tudnivalóihoz, az egyedi parkolási lehetőségeihez fontos lehet olvasni el a letölthető Lefkada útikalauz információit a város ismertetőjében.

A település sétálóutcája az Agios Nikitas látnivalói közé is beillő strandban végződik, ami megkapó látványt nyújt, azonban kis mérete és a látogatók száma miatt főszezonban igen zsúfolttá is válhat. Agios Nikitas strandja (Paralia Agios Nikitas, Παραλία Άγιος Νικήτας) emiatt elsősorban az itteni apartmanok és studiók vendégeit szolgálja ki, és nagyobb szabad területeket itt csak a reggeli órákban találunk.

Lefkada Agios Nikitas strand

Agios Nikitas főutcáján éttermek, klasszikus görög tavernák, kávézók, szupermarketek működnek egymás mellett, és várják a helyben lakó, illetve a strandolásból visszaérkező nyaralókat.

Üzletek, boltok, szupermarketek, éttermek Agios Nikitasban

A lefkadai települést körben ölelő dombokra több apartman és szálloda is épült, gyakran látványos kilátással magára városra és az öbölre. Agios Nikitas egyik fő vonzereje, hogy igen jó strandok vannak a környéken: innen indulnak hajók a nem messze lévő, tágas öbölt képező Mylos beach-re, Lefkada egyik legszebb strandjára is, továbbá a sokak által kedvelt Kathisma beach és a Pefkoulia beach sincsenek messze.

Agios Nikitas Lefkada tudnivalók, elhelyezkedése

Agios Nikitas szállásai Lefkada szigetén, a helyi apartmanok és studiók

Agios Nikitas kivételes helyzetben van a Lefkada nyugati oldalán elterülő települések között, hiszen saját stranddal rendelkezik, ráadásul több remek tengerpart (Mylos beach, Kathisma beach, Pefkoulia beach) alig néhány kilométeres távon belül közelíthető meg. Mivel a kisváros elhelyezkedése miatt igen népszerű úticél a nyaralók között, nem árthat tudni, hogy az itteni szállások gyakran valamivel magasabb árúak is lehetnek, mint a keleti part apartmanjai és studiói. A főutcán és annak környékén több taverna és bár is működik, sőt ezeken felül szupermarketeket és autókölcsönzőt is találni, így a falu teljesen kiszolgálja az ide utazókat.

Lefkada Agios Nikitas szállás

A helyi szállásokról a véleményeket, tapasztalatokat, illetve az apartmanokat, studiókat és villákat Agios Nikitasban ide kattintva találjuk.

Lefkada Agios Nikitas szállás, apartman, studió

Kellemes időtöltést kívánunk Lefkada nyugati oldalának egyik legérdekesebb településén, Agios Nikitasban!

Amit Agios Nikitasról fontos tudni, látnivalók, hasznos információk

  • Milyen a hírhedt parkolás Agios Nikitasban? Mire figyeljünk nagyon ha itt állunk meg, és miért büntetik meg gyakran itt a nyaralókat?
  • Milyen Agios Nikitas strandja, melyek a részei, hol és mit találunk?
  • Mire fordítsunk kiemelt figyelmet, ha itt akarunk szállást foglalni?
  • Milyen Agios Nikitas a térképen látott, beszámolókban olvasott információkon túl?
  • Mit érdemes megnézni, melyek Agios Nikitas látnivalói?

Ha a fentiek és további fontos vagy hasznos dolgok is érdekelnek bennünket, érdemes ezúttal is megkeresni és elolvasni Agios Nikitas város részletes leírását a frissített Lefkada útikönyvben, illetve a strandoknál a városi tengerpart leírását is kifejezetten ajánlott átnézni.

Apartman Lefkada
error: