Desimi beach

DESIMI BEACH

Dessimi beach, Paralia Desimi, görög nyelven: Παραλία Δεσίμι

A Nidrivel szemközt elterülő Geni-félsziget legismertebb strandja a Desimi beach (Dessimi), melynek közvetlen közelében lefkadai kempingek is működnek.

Lefkada Desimi beach

Desimi beach információk

Koordináták: 38.673375, 20.713067

Desimi beach elhelyezkedés, merre található: kelet, Lefkadavárostól 22 km-re, Nidri közelében

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, beach bár, tavernák, csónakbérlési lehetőség

Föveny: aprókavicsos, kavicsos

A közelben lévő szállások a Nidrihez is közeli Geni félsziget (Yenion, Jéni) apartmanjait és studióit jelentik. A Geni-félsziget szállásaihoz, illetve az itteni szálláshelyek véleményeihez csak kattintsunk ide (új lapon nyílik).

Desimi beach információk Lefkada keleti oldalának strandjai

A Lefkada keleti oldalán vezető főúttól mindössze két kilométerre elterülő Desimi beach, avagy Desimi strand a zöldeskék színű tengervizével a nyugodt légkört keresők egyik választása, ám néha még azoknak is tetszik, akik elsősorban a nagy nyugati strandok miatt érkeznek a szigetre. A Desimi beach Nidrihez is viszonylag közel esik, mivel csupán 5 kilométerre fekszik egymástól a Geni-félsziget eme strandja és a népszerű lefkadai kisváros.

Lefkada Desimi beach

A Desimi strandról Lefkada keleti oldalán

A Desimi beach, avagy Παραλία Δεσίμι partja aránylag hosszú, ám szélessége meglehetősen csekély: emiatt kissé szűkösnek is bizonyulhat, főként főszezoni időszakban. A legzsúfoltabb nyári hetek kivételével ennek ellenére találni lehet olyan helyeket, ahová leszúrható a saját napernyő, mivel a bérelhető napernyők és napágyak itt nem jellemzőek. A fürdőzők háta mögött néhány kisebb bárban és tavernában van lehetőség étkezésre, vagy a szomj csillapítására.

Desimi beach Lefkada

Távolabb a fürdőzőktől a vízben csónakok és kisebb hajók ringanak – sokat ezek közül a Desimi beach kempingjeiben lakók hoznak magukkal, akik innen kelnek útra a környék felfedezésére. A strandon csónakbérlésre is lehetőség adódik, ezzel Lefkada egyik csónakbérlő helyének számít, ahonnan kiindulva könnyen felfedezhetőek a közeli partok, sőt a szigettel szemközti Meganisi szigetre is át lehet innen csónakázni.

A Desimi beachen búvárkodni is érdemes lehet Lefkadán

A ‘hol érdemes Lefkadán búvárkodni?’ kérdésekre néha előjön a Desimi beach is válaszként, melynek vizében valóban érdemes alámerülni, és búvárszemüveggel gyönyörködni a tenger alatti élővilágban. Elsősorban a parttól kicsit távolabbi, tengerifüves részeken úszkálnak nagyobb számban kisebb-nagyobb halak, nem ritkán csapatokba verődve – megpillantásuk természetesen szerencse kérdése is, de mi általában sok kis halat látunk itt. Ezt azt is támogatja, hogy a Desimi beachen, avagy Dessiminél a víztükör rendszerint csendes, mivel a környező dombok védő jellege miatt sem a szél, sem a tengeráramlatok, sem nagyobb hullámok nem zavarják a nyugodt fürdőzést.

Desimi beach kemping (Dessimi)

Desimi beach vélemények, értékelés

A nyugodt légkörű Desimi strandja a sziget keleti oldalának ismertebb strandjai közé tartozik, mely zöldellő hegyek között elterülő, zöldeskék vizű lefkadai tengerpart. Kiépítettsége átlagos, kempingjeit sokan látogatják, helyi tavernák és csónakbérlési lehetőségei is vannak. Elérése aszfaltozott úton történik, és szerencsére megközelíteni sem túl bonyolult, mivel a strand a főúthoz is közel fekszik. A vélemények a nyugodtságát emelik ki, továbbá előnye hogy Nidrihez is közel fekszik.

Szállások a közelben

Desimi a Geni-félszigeten fekszik (így is találkozni vele: Jenion, Yenion, Jéni), mely alig öt kilométeres távolság Nidritől. A környék meglehetősen nyugodt, Geni legtöbb apartmanja a Vlicho és Nidri felé tekintő oldalon található. Az egyszerűbb studiók, többféle apartman, sőt akár medencés szállások éppen úgy elérhetőek, mint Lefkada sziget más pontjain.

A helyi szállásokhoz, a Geni-félsziget (Jéni) apartmanjaihoz ide kattintsunk… (a link új ablakban nyílik)

Mivel csupán alig néhány kilométeres távolságban fekszik, Nidri is ajánlható a közeli szállások közül. Nidri Lefkada szigetének egyik legpezsgőbb települése, több tucatnyi szállással, széles ár- és kategóriaválasztékkal, sőt a kikötőjéből indul a legtöbb kirándulóhajó Lefkada strandjaihoz és a környező szigetekhez.

Görögország Lefkada szállások apartmanok foglalás
error: