Egremni beach

EGREMNI BEACH

Paralia Egremni, Egremnoi, Gremni, Egkremni beach, Παραλία Εγκρεμνοί

A Lefkada legszebb strandjai közé tartozó Egremni beach nem tartozik a legkönnyebben megközelíthető lefkadai strandok közé, ám a hely méretei és pazar látványa sokakat kárpótolnak: többek véleménye és a rajongói szerint ez a tengerpart Lefkada sziget egyik gyöngyszeme.

Egremni beach Lefkada

Egremni beach információk

Koordináták: 38.641270, 20.560618 (parkoló)

Egremni elhelyezkedése, hol található: délnyugat, Lefkadavárostól 38 km-re

Megközelítés: hajókirándulás, fakultatív program, 2021-től pedig a szárazföld felől is autóval vagy motorral, új lépcsőn

Föveny: aprókavicsos, kavicsos

Szállások Egremni közelében: a legközelebbi település a strandhoz a nyugati hegyekben elterülő Athani falu, ahol apartmanok, studiók és villák várják vendégeiket. Szállás információk, vélemények Athani és környékének szállásairól… (új lapon nyílik)

Egremni strand információk

A lefkadai Egremni beachet sok nyaraló emeli kedvencei sorába: a türkizkék színű vizet világos színű kavicsok keretezik, mely mögött szinte egyből emelkednek magasra Lefkada sziget nyugati oldalának világos színű hegyei.

Egremni beach Lefkada
Mint a paradicsom: a kék minden színében játszó tenger, fehéren ragyogó föveny

Egremni megközelítése autóval és motorral, a lépcsők és a strand története

Egremni története kifejezetten érdekes, melyről érdemes tudni a nyaralóknak. Hosszú évekig csak hosszas gyalogúton, több mint 300 lépcsőfokon volt megközelíthető a szárazföld felől, ám egy földrengés úgy megrongálta az ide vezető utat és a strand lépcsőit, hogy a lejutás ebből az irányból évekig nem volt biztonságos az Egremnire autóval és motorral érkezők számára. A hírportálok a földrengést és Egremni akkori helyzetét oly drámaian jellemezték, miszerint ‘a rengés, mely elpusztította Görögország egyik legszebb strandját’.

Egremni strand kilátó autóval, motorral
Egremni strand, Lefkada egyik legszebb tengerpartja

A strand azonban nem pusztult el, a tenger néhány hónap alatt elmosta a sziklafal leszakadt maradványait. Az Egremni beachre vezető utat már a földrengést követően nem sokkal el is kezdték újraaszfaltozni, de az utolsó szakasz kijavítása, és a meredekebb részek új lépcsővel történő helyettesítése csak a 2021-es szezonra vált végre megoldottá – a partra levezető fémlépcsőt ugyanis csak ekkor tették helyére. Egremni ezzel ismét megközelíthető az új lépcsőkön át, a parkolóig a szárazföld felől pedig autóval, motorral és quaddal el lehet jutni. A teljes Egremni sztorihoz érdemes odalapozni a Lefkada útikönyvben Egremni teljes leírásához, és olvassuk el a strand érdekes történetét.

Egremni beach információk Lefkada szigeten

Egremni strandjával a térképeken, közlekedési táblákon Paralia Egkremni, Παραλία Εγκρεμνοί, Gremni beach néven egyaránt találkozhatunk helyenként, így ne lepődjünk meg ha nem csak a legismertebb nevén látjuk viszont.

Az Egremni beach hajóval

Egremni strandja hajókirándulások formájában is elérhető, hiszen több hajó is útba ejti fakultatív kirándulások részeként, melyek Nidri és Vasiliki települések kikötőiből indulnak. Az Egremnire induló kirándulóhajók aktuális programtól függően néhány órás időtartamra teszik itt ki utasaikat, de akár az is előfordulhat, hogy a nagy hullámzás miatt egyáltalán nem kötnek ki, és csak a parttól távolabb megállva adnak lehetőséget a tengerben fürdésre.

Egremni beach hajókirándulás, fakultatív program

Egremni vélemények és információk

A Lefkada legszebb strandjai közé tartozó Egremni sok utazó véleménye szerint bámulatos látvány és élmény, és immár ismét mind hajóval, mind a szárazföld felől megközelíthető. Néhány nyaraló szerint a part szépsége még Lefkadán is párját ritkítja, ám lent nem kiépített, és ezért kevéssé kényelmesnek minősülő part. Az Egremni beachet kirándulóhajóval, fakultatív kirándulással, és a szárazföld felől autóval vagy motorral egyaránt lehetséges megközelíteni, de fontos tudnivaló, hogy utóbbi esetekben a meredek lépcsőkön sokak számára megerőltető sétára érdemes számítani.

Egremni strand Lefkada sziget
Nem Photoshop: Egremninél a tenger így tobzódik a színekben

Sok Egremniről szóló vélemény kiemeli, hogy a strand kilátója az egyik legszebb kilátást nyújtja az ott autóval, motorral vagy quaddal megállóknak, mely még Lefkada szigetén is kivételes. A legközelebbi tengerpartok hozzá a híres Porto Katsiki beach délen és a Gialos beach északon, amik szintén a nyugati part ismertebb strandjai közé tartoznak.

Egremni beach Lefkada

Hol érdemes szállást foglalni az Egremni beach környékén?

Az Egremni strandhoz legközelebbi település Athani falu, ahol több studió és apartman is foglalható. Athani kb. 3 kilométerre található Egremnitől, és a másik lefkadai strand, a Gialos beach is innen, Athaniból érhető el kacskaringós levezető úton. Szállásokért Athaniban, illetve a falu környékén lévő apartmanok, studiók és villák értékeléséhez csak kattintsunk ide.

Görögország Lefkada szállás apartman

További információk és érdekességek a lefkadai Egremni strandról

  • Milyen az Egremni beach gyerekekkel?
  • Mire készüljünk, ha Egremnire gyalog sétálnánk le?
  • Kinek és hogyan érdemes megközelíteni Egremnit, autóval vagy hajóval jobb?
  • Miért tartják Egremnit szépsége ellenére Lefkada egyik legveszélyesebb strandjának?
  • Mit érdemes tudni Athani faluról, a legközelebbi településről?

Ha hasznos és érdekes információkat szeretnénk olvasni Egremniről, akkor a letölthető Lefkada útikalauzban olvassuk el az őszinte leírást a strandról és környékéről, illetve gyerekes családoknak ezen felül erősen ajánlott az útikalauz végén olvasható ‘Lefkada gyerekekkel’ melléklet is, mielőtt ide látogatnak!

Egremni beach guide Lefkada
Lefkada Egremni

Az Egremni strand a vélemények szerint nem csak Lefkada sziget, de egész Görögország legszebb strandjai közé tartozik.

Apartman Lefkada
Lefkada szállások
Apartmanok, studiók a szigeten
error: