Lakka beach

LAKKA BEACH

Laka beach, Paralia Lakka

A Lefkada keleti oldalán fekvő látványos strand, a Lakka beach Nidritől mindössze hét kilométerre fekszik.

A Geni-félsziget (Yeni, Yenion) keleti oldalán megbújó strandot közúton ne keressük, ugyanis fontos információ, hogy a térkép szerint hiába megy út a közelben, a meredek domborzat miatt nem lehet ide lesétálni. Részben ez is oka annak, hogy a Lakka beach partján szinte soha nincs zsúfoltság, hiszen csak kishajóval, bérelhető motorcsónakkal, vagy fakultatív hajókirándulással megközelíthető.

Lakka beach Lefkada

A ‘hol érdemes Lefkadán búvárkodni?’ kérdésekre a Lakka beach egyik legjobb válasz, ugyanis a helyi tengeri élővilág számos tagja megfigyelhető a közelben a víz alatt. Ha ide jövünk, a búvárszemüveg emiatt kötelező tartozéknak minősül akár idősebbek, akár fiatalabbak vagyunk – a vélemények szerint se hajókirándulásnál, se motorcsónakot bérelve ne felejtsük otthon.

Lakka beach Lefkada strandjai

Lakka strandhoz a Geni-félsziget ezen oldalán található Desimi beach sem található messze, ám onnan átúszni nem ajánlott, mivel ez kb. másfél kilométeres távolság lenne a tengeren.

A Lakka beachet érintő fontos információk

  • Milyen hajókirándulással érdemes ide jönni?
  • Mivel keverik sokan tévesen a Lakka beachet a fórumokon, csoportokban a megközelítésnél?
  • Ha bérelt motorcsónakkal látogatunk ide, mire vigyázzunk nagyon a kikötésnél?
  • Hol vannak azok a részek, ahol általában a legtöbb hal él itt?
  • Melyek a Lakka beach különlegességei, érdekességei?

Ehhez keressük meg a Lakka beach részletes képes leírását a letölthető Lefkada útikalauzban, és olvassuk el azokat az információkat, melyeket mindenképpen tudni érdemes erről a strandról, és amelyekkel az ide látogatásunk szebb is lehet.

Görögország Lefkada szállások egyéni utazással
error: