Gialos beach

GIALOS BEACH

Paralia Gialos, Gialou

A Gialos beach Lefkada szigetének nyugati partvonalán fekszik, néhány kilométerre Egremnitől.

Gialos beach információk

Koordináták: 38.672879, 20.557548

Elhelyezkedés, merre található: délnyugat, Lefkadavárostól 37 km-re, Athani falu közelében

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, beach bár, időszakosan bérelhető napágyak és napernyők

Föveny: aprókavics, kavics, a vízben néhol kövek és sziklák

Gialos beach Lefkada

Gialos strand megközelítése

A Gialos beach rendszerint tiszta vizében még a nyári hónapokban sem fürdőznek oly nagy számban, mint Lefkada szigetének több más nyugati tengerpartján, mivel a főbb településektől távol esik, és kifejezetten hosszú és kanyargós út vezet le a tengerparthoz. A Lefkada déli részén fekvő strandhoz vezető út Athani faluból és annak környékéről ágazik le, melynek lenti részét nemrégiben felújították.

Ez ugyan nem lett kevéssé kanyargós, mint régebben volt, ám valamelyest megkönnyíti a Gialoshoz lejutás egy szeletét. Apró érdekesség, hogy a Gialos beach a Lefkada egyik legszebb strandjaként elhíresült Egremni beach északi szomszédja, ugyanis mindössze egy-két kilométeres távolság (és egy méretes sziklakiszögellés) választja el őket egymástól.

Gialos beach út, Lefkada strand információk

Milyen strand a Gialos Lefkadán?

A lefkadai Gialos beach meglehetősen hosszú part, melynek egy részén a vízben méretes, kerek kövek nehezítik a bejutást. A köves aljzat miatt egyeseknek fürdőcipő Gialosnál ajánlott lehet, ezeket akár Lefkada valamelyik szupermarketjében is beszerezhetőek. Lent az út végén a Gialos parkolója közelében kis beach bárak üzemelnek júniustól az őszi hónapokig rendszeresen, ahol a szokásos frissítők, üdítőitalok és néhány egyszerűbb étel is kapható a Fresco, a Cactus Cantina és a Medousa vendéglátóhelyeken.

Gialos beach Lefkada

A Lefkadára lakóautóval érkező nyaralók rendszeresen kempingezhetnek a környéken, mivel a strand mögötti tér ideálissá teszi erre, de ettől függetlenül a Gialoshoz hasonló partok legnagyobb részén, illetve Lefkada nyugati oldalának strandjain a kempingezés hivatalosan nem engedélyezett.

Szállások a Gialos beach közelében

A Gialos strandjához legközelebbi település a hegyvidéki faluként jellemezhető Athani (Athanion), ahonnan az öt kilométeres út is indul. A közelben a nagyobb falvak közül említésre méltó még továbbá Agios Petros (10 km), Ponti (13 km), és Vasiliki (15 km) is.
Athani Lefkada délnyugati részének legnagyobb hegyvidéki települése, melyhez viszonylag közel esik Porto Katsiki beach, a Gialos beach és az Egremni beach is. A magaslaton fekvő faluban tavernák, studiók, apartmanok is a nyaralók rendelkezésére állnak.

Apartman Lefkada szállás

Vélemény a Gialos strandról Lefkadán

A Gialos beach Lefkada egyik legnyugodtabb hangulattal bíró strandja a sziget nyugati oldalán, kis szerencsével akár még főszezonban is lehet kifogni kevésbé zsúfolt napokat. Látványban hozza a kötelezőt, de fentebbről, a magasabban fekvő kilátási pontokról mutatós igazán ez a part.

Kiépítettsége közepesen jónak mondható, hogy senki ne érezze magát távol a civilizációtól, és így nem kell túl messzire menni a nyaralóknak helyi bárok frissítőiért sem. Gialos elérése aszfaltozott úton történik, ami az újraaszfaltozott részek kivételével több helyen is rossz minőségű, sok szerpentines kanyarral.

Gialos Lefkada
error: