Mik Lefkada legjobb látnivalói?

Mik Lefkada legjobb látnivalói? Rejtett gyöngyszemek, érdekességek

Lefkada szigetét sokan a Görögország legszebb strandjai közé sorolt tengerpartjai miatt látogatják, ám meglehetősen sok látnivaló és érdekesség vár még ránk. Lefkada legjobb látnivalói között több rejtett gyöngyszem, kevéssé ismert különlegesség is akad, melyek felett a legtöbben elsiklanak a térképeken, a fórumokon, közösségi oldalakon pedig egy szó sem esik róluk.

Remek strandjai miatt a közhiedelem és sok utazó egyaránt úgy tartja számon, hogy Lefkadán a tengerpartok jelentik az attrakciókat, ami mellett alig van látnivaló, és a néhány kötelező felfedeznivalóként számontartott kolostor, kilátópont és vízesés kivételével szinte alig vannak megtekintésre érdemes helyek.

Ezzel mindig mulatságos szembesülni, mert kevés ennél nagyobb tévedés van, viszont emiatt sajnos sok nyaraló néhány lefkadai top strandon és az ismertebb nyaralóhelyeken kívül alig ismeri meg ezt a remek szigetet. Szerencsére azonban akit érdekel Lefkada, azokat a legszebb strandok és a sziget ismertebb nevezetességei mellett még számos további érdekes, izgalmas és egyedi dolog várja, hiszen Lefkada legjobb látnivalói között rejtett gyöngyszemek és sok más kuriózum is megtalálható.

Lefkada rejtett gyöngyszemei, legjobb látnivalói

Mit érdemes megnézni Lefkadán? A sziget legjobb látnivalói

Lefkadán nem csupán az egykori velencei vár, Agia Mavra erőd (Agia Mavra Castle) várja a nyaralókat, hanem az egykori török erődítmény, Ali pasa egykori vára is bejárható, ahonnan látványos kilátás nyílik a sziget magaslataira. A sziget leghíresebb kolostorának a Faneromeni kolostort (Faneromeni Monastery) tartják, ám Lefkadán a több tucatnyi kisebb-nagyobb kápolna és templom mellett további érdekes, időtlen hangulatú kolostorok is találhatóak. Ezek között fedezhetjük fel többek között a sziget alapító atyáinak barlanglakját, a sziget őstölgyesének régi kolostorát, az egykori méhészetet birtokló kolostort, de a főváros középkori templomai is Lefkada legjobb látnivalói közé tartoznak.

Mik Lefkada legjobb látnivalói?

Lefkada múzeumai

Lefkada múzeumairól a nyaralók viszonylag keveset tudnak, még kevesebbet látogatnak, pedig érdekesek is vannak közöttük, és meglehetősen széles a paletta. Tengerészeti múzeum, Régészeti Múzeum, illetve több Néprajzi Múzeum is meglátogatható olyan további érdekes lefkadai múzeumok mellett, mint pl. az olíva olaj felfolgozását bemutató múzeum. A szigethez emellett olyan híres emberek kapcsolódnak, mint Wilhelm Dörpfeld német régész, Arisztotelész Onasszisz hajómágnás, vagy Angelos Sikelianos író, akik emlékezetére szintén több emlékművet is szenteltek Lefkadán.

Lefkada legjobb múzeumai, milyen múzeumok vannak Lefkadán?

Lefkada ismert látnivalói és rejtett kincsei

Természetileg igen látványos a több ezer éves múltra visszatekintő, egyben túraútvonalnak is beillő őstölgyes (Σκάρων), vagy a sziget egyik legmagasabb pontjára épített Profitis Ilias kápolna (Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία), sőt itt Lefkada legjobb látnivalóihoz tartozó radarállomás is akad első osztályú panorámával. A velencei idők sólepárlója, a parton egymás mellett húzódó szélmalmok már a középkor és az újabb idők emlékei, de a régmúltból akár ősi házrom maradványok, lefkadai királysírok, sőt bronzkori barlang is megtekinthető az ókor híres régészeti leletei között Lefkadán, melyeknek gyakran a története is rendkívül érdekes.

Lefkada látnivalói, túraútvonalak

És ez még mindig csak néhány szelete annak, ami a szigetre érkezőket várja és mind felfedezésért kiáltanak, mint Lefkada legjobb látnivalói. Ehhez kapcsolódó, hogy az utazók szerint feltétlenül érdemes megnyitni az aktuális Lefkada digitális útikönyvet és átnézni a Látnivalók fejezetet, mert ott Lefkada látnivalóihoz kapcsolódóan sok olyan tudnivaló, érdekesség és tipp kerül részletezésre, melyről a térképeken vagy a csoportokban nem nagyon lehet olvasni semmit.

Hogyan a legjobb megismerni Lefkadát és a látnivalóit?

Sokunk izgalmas tapasztalata, hogy azok az utazók, akik rendesen átnézik a ‘Lefkada látnivalói’ fejezetet, valamint az egész letölthető útikalauzt az elejétől a végéig, ők sokkal több mindent fognak tudni Lefkadáról, mint az a nyaraló, aki ezt nem tartja fontosnak. A visszajelzések szerint általában azok maradnak le az extra ismeretek nagy részéről és a fontosabb, érdekesebb tudnivalókról, akik tévesen azt hiszik, hogy elegendő végigmazsolázni a térképet, elolvasni az utazási csoportok hozzászólásait, képeket és videókat nézegetni.

Szerencsére azonban jó hír, hogy az utazók egyre inkább kíváncsiak Lefkada titkaira, és amennyiben talpraesett nyaralók vagyunk és átnézzük az aktuális letölthető útikalauzban lévő információkat és tudnivalókat, tartalmasabb élményt szerezhetünk ebből a szigetből. Érdemes ezért rászánni egy kis időt és lehetőleg minden fejezetet az elejétől a végéig átnézni, hiszen így minden téren jobb, kerekebb, szebb és élménydúsabb lehet a nyaralásunk.

Mik Lefkada legjobb látnivalói és strandjai

Kellemes felfedezést, szép élményeket kívánunk Lefkada legjobb látnivalónak meglátogatása során!

error: