Délvidéki hangulat
Vasiliki

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Vasiliki

További nevei: Vassiliki

Az egyik leghangulatosabb lefkadai kisváros a sziget déli részén, egy védett öbölben fekszik.

Elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 40 km-re délre

Koordináták: 38.626991, 20.607706

Vasiliki Nidri és Lefkadaváros társaságában a legkedveltebb üdülőtelepülések közé tartozik Lefkadán, ám valamivel csendesebb és nyugodtabb, mint az északi települések.
A kiváló görög ételeket felszolgáló éttermek, kávézók, bárok, szupermarketek, pékségek természetesen éppúgy megtalálhatóak Vasilikiben is, mint máshol Lefkadán, azonban itt nem sok tivornyázó vagy diszkózó emberrel találkozni, mivel hangos szórakozóhely nincs a településen.
Vasiliki nyaralás, Lefkada
Szállodából a környéken igen kevés épült, inkább apartmanok és studiók sorakoznak a település házai között. Mivel Vasiliki mérete nem nagy, akár egy órás sétával is körüljárható, és a lefkadai városka kikötői része is könnyen elérhető.

A kikötői sétányon egymás mellett sorakoznak a hangulatos tavernák és bárok, mögöttük hajók ringanak a vízen - esténként ez a rész Vassiliki legnyüzsgőbb pontja. Bár erre a részre nappal az autóval behajtás megengedett, kor estétől  elzárják az utcát a forgalom elől, és a gyalogosok veszik át a főszerepet.

Vasiliki kikötőjéből több kirándulóhajó és komp indul a strandokra, sőt akár a szomszédos Jón-szigetekre, többek között Kefalóniára és Ithakára is.  A lefkadai település nagy előnye, hogy a nyugati strandok könnyen elérhetőek, főleg a déliek, köztük Porto Katsiki és Egremni. A település saját strandja némileg elhalványul az alig néhány kilométerre fekvő Agiofili beach árnyékában, ám nyáron itt is vannak strandolók szép számmal. Az öböl másik oldalában, mindössze negyed órás sétára található Ponti, ami Vasiliki mellett a szörfösök fő paradicsoma. Itt az öböl végében megforduló, 'Eric' nevű speciális szelet kihasználva nyárról-nyárra több ezer szörfös űzi hobbiját.

 

Vasiliki
Vasiliki kikötőjében számos bár és taverna várja a nyaralókat
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évi utasbiztosítási információkért, ajánlott utasbiztosításokért és kalkulátorért kattints ide!

Bérelhető apartmanok, studiók, villák és szállodák Vasilikiben és környékén:

Meltemi Studios (2-4 fő)

Isalos Apartman (2 fő)

Kavadias Apartments (3 – 6 fő)

Vasso’s studios (2 – 4 fő)

Akrotiri Apartman (2-3 fő)

Hotel Odeon (3 - 4 fő)

Art Sailing (2 - 3 fő)

Katerina Rooms (2 - 5 fő)

Maistralo

Romanza Studios

Xristina Studios (2-4 fő)

A lefkadai kisváros kikötője a sétálóutca mellett húzódik
Vasiliki
Vasiliki a kisebb települések közé tartozik, ám utcáin szinte minden megtalálható
Nyugodt hangulatát sokan kedvelik
Szállások Vasilikiben és környékén
Vasiliki (Vassiliki) kifejezetten bájos halászfalu, melynek természeti környezete is megkapó. Sok rajongója van, akik esküsznek rá, hiszen kis mérete miatt könnyen felfedezhető és bejárható, ám ennek ellenére bővelkedik bárokban, éttermekben, ajándékboltokban, és egyén különféle üzletekben. Kikötőjéből kirándulóhajók is indulnak, melyekkel Lefkada legszebb nyugati strandjai közül több tengerpartra is könnyen el lehet jutni. Vasiliki környékén népszerű továbbá a szomszédos Ponti, amely a szörfösök paradicsomaként is ismert. Pontiban is több tucatnyi apartman és studió kiadó, így érdemes lehet erre a környékre is vetni egy pillantást: a két település mindössze két perces autózásra található egymástól.
Kiadó apartmanok, bérelhető studiók Vasilikiben, Lefkadán
Vasiliki kiadó apartmanjainak és studióinak zöme a település központjának egy kilométeres sugarában helyezkedik el, így a legtöbb helyről könnyen megközelíthető a kikötő, és maga a centrum is. A főszezoni hetekben nehézkes jó árban jó apartmant találni, aki erre környékre tervezi nyaralását, érdemes lehet előre lefoglalni a szállást.
Ponti apartman, studio
Ponti a szörfösök első számú bázisa Lefkadán, azonban nem csak nekik, hanem mindenkinek kínálnak kiadó apartmanokat és studiókat. A Pontiban lévő szállásokat néha kedvezőbb áron lehet megcsípni, mint a Vasilikiben lévőket, illetve a későn ébredők számára célszerű itt is szétnézni, ha Vasilikiben a nyári hónapokra már megteltek volna a szállások.
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évben ajánlott utasbiztosítási információkért és kalkulátorért kattints ide!
Lefkada digitális útikönyv

Vasilikiről további olvasnivalót és információkat a Lefkada digitális útikönyvben találsz.

Ha sok más lefkadai érdekesség mellett Vasiliki is érdekel, ne habozz: rendeld meg a magyar nyelvű, részletes lefkadai tudásbázist!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada / Vasiliki webkamera

Pillants rá az élő képre, hogy milyen az aktuális időjárás Lefkadán, és mi történik éppen Vasilikiben!

Kattints a képre az aktuális webkamera képért!

(új ablakban nyílik)

Lefkada webcam, Vasiliki web camera

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai
Like Lefkada!
Lefkada Facebook