Poros

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Poros

További nevei: -

Lefkada szigetének keleti oldalán fekvő, kis méretű település, melynek épületei a hegyek oldalán emelkednek.

Elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 28 km-re délre

Koordináták: 38.642145, 20.706763

A falucska házai a lankás hegyoldalra épültek, szép kilátással a tengerre - több villa és luxusnyaraló is található erre.

A zöldellő domboldal tele van ciprusokkal, olaj- és narancsfákkal. Poros egész évben nyugodt, ezen a lefkadai településen még nyáron sincs nagy zsongás. A település Mikros Gialos nevű strandja 5 km-re található, melynek közelében 1974-ben alapított kemping is várja a nyaralókat. A strand mellett néhány taverna és bár is található, így minden napszakban nagyobb itt a nyüzsgés, mint magán a település utcáin. 

A közelben található két fő idegenforgalmi látványosság a strandon kívül egy régi, olívaolajat sajtoló présüzem, illetve egy több mint ezer éves várkastély romjai.
Poros, Lefkada
Poros elhelyezkedése festői: zöldellő dombok oldalában épült
Mikros Gialos beach, melyet Poros saját strandjaként, Poros beach-ként is emlegetnek

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook