Lefkada tippek

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Nyaralási tippek Lefkadára

Néhány hasznos információ, ha Lefkadán nyaralsz

Tippek

 • Egy kisebb, 1-2 napos kirándulás, vagy 3-4 napos hosszú hétvége nem elég Lefkadára. Bár a sziget mérete nem túl nagy, a strandok és látnivalók sokasága miatt még egy hét alatt sem unatkozik az itt nyaraló - ha teheted, minimum egy hetes nyaralást tervezz!
 • A tengerparti éttermek többségében kiváló minőségű ételekkel várnak - azonban a tengertől távolabb eső települések tavernáiban is jó a kiszolgálás, finomak az étkek, és lehet, hogy még az árak is barátságosabbak. 
 • Az étlapok a legtöbb lefkadai tavernánál kint vannak, szabadon lapozgathatod, megnézheted őket. Ezt érdemes is megtenni, ugyanis komolyabb eltérések is lehetnek étterem és étterem között. Angol nyelven szinten minden étlap olvasható, de van amit olaszra, németre, és néhány más európai ország nyelvére is lefordítottak. Az étlapokat, étel- és italajánlatokat viszont ne fotózd le, mert ezt a legtöbb helyen nem szívlelik, és szólhatnak érte. 
 • A lefkadai tengerpartok többsége aprókavicsos, és a közhiedelmekkel ellentétben nem feltétlenül szükséges fürdőcipő a legtöbbnél a strandoláshoz. 
 • A világos kavicsok a délutáni órákra könnyen felforrósodhatnak, így mezítláb ne indulj el sehová.

 • A sziklákról vízbe ugrálással csak óvatosan: előtte mindig ellenőrizd le, mi van a felszín alatt.
 • A szigeten kevés a szúnyog, van azonban néhány olyan település, ahol felbukkanhatnak. Mivel szúnyogháló nem minden apartmanban van, gondoskodj szúnyogriasztóról - a helyi szupermarketekben is lehet kapni.
 • A sziget benzinkutakkal jól ellátott, melyek főleg a lakott települések közelében, illetve a sziget keleti részén vannak. Ha a nyugati strandok valamelyikére visz utad, negyed tank alatti üzemanyagmennyiséggel ne indulj el, nehogy nafta nélkül maradj.
 • A navigációs programok térképei az utóbbi időre már elég jól lefedték a szigetet, a főbb utakon kívül a már földutakat is ismerik, emiatt néha félreterveznek. Az egyirányú utcákat azonban nem mindig tudják jól, illetve a közlekedési táblákról se feledkezz meg.
 • A megállni tilos táblát a helyben élő görögök nem veszik túl komolyan. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nyaralóknak is mindent elnéznek, így ha netán Te is kénytelen vagy hosszabb-rövidebb ideig a tilosban állni, ne tölts hosszú időt az autó felügyelete nélkül, mert rendőrök rendszeresen büntetnek érte.
 • A helyi kolostorokban térdet és vállat takaró ruházat viselését elvárják - ilyenkor a bejáratnál van lehetőség vállkendő és hosszú szoknya felvételére.

A többi fontos és érdekes információban a szigetről a Lefkada digitális útikönyv elolvasása segít.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook