Pihentető délnyugat
Gialos

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Gialos beach

Koordináták: 38.672879, 20.557548

A Gialos beach Lefkada szigetének nyugati partvonalán fekszik, néhány kilométerre Egremnitől.

Elhelyezkedés: délnyugat, Lefkadavárostól 37 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, beach bár, időszakosan napágyak és napernyők

Föveny: aprókavics, kavics, néhol kövek és sziklák

Gialos tiszta vizében még a nyári hónapokban sem fürdőznek oly nagy számban mint sok más nyugati partszakaszon, mivel kifejezetten hosszú és kanyargós út vezet le a tengerparthoz.

Ehhez a Lefkada délnyugati részén fekvő strandhoz ettől függetlenül az utóbbi években új aszfaltcsíkot is húztak, mely ugyan nem lett kevéssé kanyargós, ám jobb minőségével mégis megkönnyíti a Gialoshoz lejutást. Apró érdekesség, hogy a Gialos beach Egremni északi szomszédja, mindössze egy-két kilométer (és egy méretes sziklakiszögellés) választja el őket egymástól.

 

 

A strand meglehetősen hosszú, melynek egy részén a vízben méretes, kerek kövek nehezítik a bejutást. A köves aljzat miatt egyeseknek fürdőcipő Gialosnál ajánlott lehet, ezeket akár Lefkada valamelyik szupermarketjében is beszerezheted.

Gialos fő parkolója közelében egy kisebb beach-bar üzemel rendszeresen, ahol a szokásos frissítők és néhány étel is kapható. A Lefkadára lakóautóval érkező nyaralók rendszeresen kempingezhetnek a környéken, mivel a strand mögötti tér ideálissá teszi erre - ettől függetlenül a Gialoshoz hasonló partok legnagyobb részén a kempingezés hivatalosan nem engedélyezett.

A part mögött szinte egyből Lefkada magas nyugati hegyei emelkednek
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Lefkada nyugati strandjairól a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Bővített információk, exkluzív írások.

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Gialos értékelés

Az egyik legnyugodtabb hangulattal bíró strand Lefkada szigetének nyugati oldalán, még akár főszezonban is.

Látvány

Hozza a kötelezőt, de fentebbről mutatós igazán.

Kiépítettség

Az alapok megvannak, hogy senki ne érezze magát távol a civilizációtól.

Elérés

Aszfaltozott úton, ám a part mindentől messze esik. Sok a szerpentines kanyar, az út néhol szűkös.

Családbarát

Köves-kavicsos part, havonta többször előfordulhat hullámzás.
Szállásinfó Gialos környékén
Gialos strandja Lefkada délnyugati vidékén helyezkedik el: a legközelebbi település hozzá a hegyvidéki faluként jellemezhető Athani, ahonnan az öt kilométeres út is indul. A közelben a nagyobb falvak közül említésre méltó még továbbá Agios Petros (12 km), Ponti (16 km), és Vasiliki (18 km) is.
Athani Lefkada délnyugati részének legnagyobb hegyvidéki települése, melyhez viszonylag közel esik Porto Katsiki, Gialos és Egremni is. A magaslaton fekvő faluban tavernák, studiók, apartmanok is a nyaralók rendelkezésére állnak.
Agios Petros szintén a sziget délnyugati vidékén épült, ám a főúthoz közelebb, mint más hegyvidéki települések. Előnye, hogy közel van hozzá Ponti és Vasiliki, továbbá Lefkada délnyugati partszakaszai is.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook