Az északi pólus
Gira

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Gira

Koordináták: 38.849562, 20.697084

A sziget fővárosához, Lefkadavároshoz közel eső és könnyen megközelíthető Gira Lefkada egyik legészakibb strandja.

Elhelyezkedés: észak, Lefkadavárostól 2 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, beach bár, időszakosan napágyak és napernyők

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, néhol kövek és sziklák

Gira az Agios Ioannis strand északi folytatása, mely a régi szélmalmok sorát elhagyva kezdődik, és a keskeny földnyelv északkeleti részén ér véget. A víz a többi lefkadai strandhoz képest lassabban mélyül, a föveny világos színű aprókavicsokkal borított.
Gira megközelítése nagyon egyszerű, mivel az Agios Ioannist is útba ejtő aszfaltcsík mellett található közvetlenül: a központi részt a Blue Sea beach bar foglalja el, melyet táblával is jelezhetnek. A strand nem tartozik a legnépszerűbb tengerpartok közé ezen a görög szigeten, így Girán zsúfoltság sosem fordul elő. Főként a fővárosből, és annak környékéről jönnek ide a helyiek, és a nyugodt kikapcsolódásra vágyók. Kiépítve Gira csupán a beach bárnál van, ahol napernyőket és napágyakat lehet bérelni. A beach bártól nem messze Agios Ioannis irányában egy kantint is rendszeresen felállítanak, mely mögött egy tágas területen parkolásra is lehetőség adódik.
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban Girát és érdekes környékét!

Lefkada digitális útikönyvben további érdekességeket, leírásokat és hasznos információkat találsz Lefkada legészakabbi partvidékéről!

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Gira értékelés

A sziget kevésbé látogatott partszakaszai közé tartozó Gira a családias környezetet kedvelő, tömegtől elhatárolódó nyaralók számára lehet érdekes úticél.

Látvány

A sziget más strandjai mellett ugyan elhalványulhat, de önmagában kellemes partszakasz.

Kiépítettség

A beach bárnál és környékén szinte teljesen kiépített, de a partszakasz zöme érintetlen.

Elérés

Végig széles aszfaltozott úton, parkolási lehetőségekkel, Lefkadavároshoz igen közel.

Családbarát

Zömmel aprókavicsos part, közepesen gyors mélyüléssel. A sziklapadok csúszósak lehetnek, a szél délutánonként megerősödhet.
Szállásinfó Gira közelében
Gira Lefkada legészakabbi fekvő pontján fekszik, gyakorlatilag Lefkadaváros szomszédságában. A strandhoz legközelebbi szállások a sziget fővárosában, illetve a szintén igen közeli Agios Ioannisban vannak.
A sziget fővárosa, Lefkadaváros Agios Ioannistól mindössze két kilométerre helyezkedik el, rendkívül bájos és fotogén kisváros: számos tavernával, üzlettel, sétálóutcával, pezsgő esti élettel.
Agios Ioannis régiója meglehetősen nyugodt, mivel az apartmanok és studiók szellősen, gyakran egymástól nagyobb távolságra épültek Lefkada ezen vidékén. A tavernák és bárok a part közelében üzemelnek, fentebb pedig szupermarket várja az ide érkezőket.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook