Odüsszeusz szigete
Ithaka

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Ithaka

Az legendákból is jól ismert Odüsszeusz szigeteként fémjelzett Ithaka a valóságban is létezik, Lefkadától mindössze tíz kilométerre emelkedik ki a Jón-tengerből.

A legendákon túl zöldellő dombjairól és türkiz öbleiről híres Ithaka aránylag kis méretű sziget: mindössze 23 kilométer hosszú, legszélesebb pontján pedig 6 kilométeres. A Kefalónia keleti partvonalával szinte párhuzamos, hosszúkás Ithakát alig háromezren lakják, és az itt élők zöme a fővárosban, Vathyban éli mindennapjait.

Ithakát az ókortól, időszámításunk előtt 3000-től lakják: apró érdekesség, hogy Odüsszeusz legendás útjait is erre az időszakra teszik a régészek. Ithaka dicső birodalomként működött, több jel szerint az egész Jón-szigetek térségének központja lehetett.

Ithaka szigetének fővárosa, egyben legnagyobb települése Vathi: egy rendkívül tágas természetes öbölben fekszik. A kisváros hangulatos, rendkívül bájos kisváros, mely még nyáron is kifejezetten csendesnek mondható. Kikötője mentén több kávézó és taverna, továbbá különféle üzletek működnek. A hajók közelében Odüsszeusz szobra emelkedik, ezzel is a sziget legendás mivoltát öregbítve.

Ithakának hegyes-völgyes természeti adottságainak köszönhetően nincs repülőtere, így a tömegturizmus sem jellemző. Az ide utazók zöme a szomszédos Kefalónia és Lefkada szigetekről érkezik hajókirándulásokkal és komppal, így a legtöbb nyaraló néhány óránál nem tölt több időt a szigeten.
Ithaka, Görögország
Szállások Ithakán
A nyári szezonban akár napi szinten közlekedő kompoknak köszönhetően bárki megszállhat Ithakán, aki a Jón-szigetek egyik legszebb, tömegturizmustól mentes szigetén szeretne eltölteni néhány nyugodt napot. A főváros, Vathy kikötőjében motort vagy autót bérelve az egész sziget körbejárható, strandjai kényelmesen felfedezhetőek.

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook