A vad dél
Cape Doukato

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Cape Doukato

Koordináták: 38.563096, 20.543046

A Cape Doukato (másik nevén Cape Lefkatas) Lefkada szigetének legdélebbi pontja, magasba nyúló, vad sziklafalak fölött hangulatos világítótoronnyal.

Elhelyezkedés: délnyugat, Lefkadavárostól 50 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló

Kiváló minőségű, alig néhány éve leaszfaltozott út vezet a legendákkal is övezett Cape Doukato-hoz, avagy a Déli-fokhoz - helyenként igazán pazar kilátás fogad eme csodás görög sziget keleti és nyugati részeire egyaránt.
A Cape Doukatonál tágas parkoló fogad: innen vagy a szűk és meredek gyalogösvényen közelíted meg a világítótornyot, vagy a valamivel hosszabb, ám lankásabb, széles úton. A toronyhoz felkapaszkodva gyönyörű a kilátásban lehet részed a sziget nyugati oldalának akár 60-100 méterre is felnyúló meredek falaira, főként amikor délután beragyogja a fehéren világító sziklákat a nap, vagy amikor naplemente idején sárgás-vöröses színbe burkolóznak. A hely emiatt nem csupán vadregényességéről, de különleges naplementéjéről is híres, mivel késő délután, kora este a lenyugvó nap utolsó sugarai különlegesen festhetik meg a sziklákat.
Lefkada déli világítótornya

Az ókorban a legendák szerint Lefkadán itt, a világítótorony mai helyén vetette alá magát Sappho költőnő a habokba szerelmi bánatból (a legendáról és magáról Sapphóról számos más érdekes leírás mellett bővebben a Lefkada digitális útikönyben olvashatsz). A Cape Doukato semmilyen formában nem kiépített, a világítótoronyba sincs mód belépni, csak kívülről tekinthető meg. A világítótorony előtti meredek részt néhány éve erős kerítéssel zárták le, nehogy véletlenül megszédüljön valaki és leessen a magas sziklafalról.

A parkolóból tiszta időben jól kivehetőek Lefkada déli testvérszigetei, többek között Kefalónia és Ithaka is.
A lefkadai világítótorony közelről 
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évi utasbiztosítási információkért, ajánlott utasbiztosításokért és kalkulátorért kattints ide!
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET a sziget legdélebbi pontjáról a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz
Like Lefkada!
Lefkada Facebook