A vad dél
Cape Doukato

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Cape Doukato

Koordináták: 38.563096, 20.543046

A Cape Doukato (másik nevén Cape Lefkatas) Lefkada szigetének legdélebbi pontja, magasba nyúló, vad sziklafalak fölött hangulatos világítótoronnyal.

Elhelyezkedés: délnyugat, Lefkadavárostól 50 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló

Kiváló minőségű, alig néhány éve leaszfaltozott út vezet a legendákkal is övezett Cape Doukato-hoz, avagy a Déli-fokhoz - helyenként igazán pazar kilátás fogad eme csodás görög sziget keleti és nyugati részeire egyaránt.
A Cape Doukatonál tágas parkoló fogad: innen vagy a szűk és meredek gyalogösvényen közelíted meg a világítótornyot, vagy a valamivel hosszabb, ám lankásabb, széles úton. A toronyhoz felkapaszkodva gyönyörű a kilátásban lehet részed a sziget nyugati oldalának akár 60-100 méterre is felnyúló meredek falaira, főként amikor délután beragyogja a fehéren világító sziklákat a nap, vagy amikor naplemente idején sárgás-vöröses színbe burkolóznak. A hely emiatt nem csupán vadregényességéről, de különleges naplementéjéről is híres, mivel késő délután, kora este a lenyugvó nap utolsó sugarai különlegesen festhetik meg a sziklákat.
Lefkada déli világítótornya

Az ókorban a legendák szerint Lefkadán itt, a világítótorony mai helyén vetette alá magát Sappho költőnő a habokba szerelmi bánatból (a legendáról és magáról Sapphóról számos más érdekes leírás mellett bővebben a Lefkada digitális útikönyben olvashatsz). A Cape Doukato semmilyen formában nem kiépített, a világítótoronyba sincs mód belépni, csak kívülről tekinthető meg. A világítótorony előtti meredek részt néhány éve erős kerítéssel zárták le, nehogy véletlenül megszédüljön valaki és leessen a magas sziklafalról.

A parkolóból tiszta időben jól kivehetőek Lefkada déli testvérszigetei, többek között Kefalónia és Ithaka is.
A lefkadai világítótorony közelről 
Biztositas.hu utasbiztosítási kuponkedvezmény

Spórolj! LEFKADA.HU UTASBIZTOSÍTÁSI KUPONKEDVEZMÉNY

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosítási ajánlatait, válaszd ki a számodra legjobbat, és kösd meg biztosításod olcsóbban a LEFKADA.HU kedvezménykuponjával!
Tovább a kedvezményhez...
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET a sziget legdélebbi pontjáról a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói. Nyaralási információk Rodoszról, Rodosz GUIDE