Nikiana

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Nikiana

További nevei: -

Nikiana a sziget északkeleti részének egyik nagyobb városkája, saját kikötővel, a környéken több tucat apartmannal.

Elhelyezkedés: Lefkadától kb. 10 km-re délre

Megközelíthetőség: 38.760679, 20.719346

A lefkadai település nagyjából félúton található Lefkadaváros és Nidri között, és mivel a keleti főút is áthalad rajta, viszonylag forgalmas.

A főútnak köszönhetően a közlekedés mind északi, mind déli irányban viszonylag gyors, így nyaralók akár jó kompromisszumot jelentő kiindulópontnak is választják a kb. 500 állandó lakossal bíró városkát. A környező dombokon olajfák és mediterrán fenyvesek zöldellnek, így Nikiana természeti környezete is szép. A lefkadai kisváros az átmenőforgalma ellenére a nyugodtabb üdülőtelepülések közé sorolható, rendszerint még a nyári hónapokban sincs zavaró tömeg. Néhány taverna, bár, és kisebb méretű szupermarket található Nikianában. Az éttermek főleg a tenger felőli oldalon helyezkednek el, néhány pedig a főút mentén.

Saját tengerpartja kis és közepes méretű kavicsokkal, kővel borított, néhol homokos, sóderes részek is felbukkannak alattuk. A lassan mélyülő tenger vize általában tiszta és hullámoktól mentes, aminek hőmérsékletére sincs panasz. Nikiana strandja a legtöbb helyen kevéssé van kiépítve, közvetlenül a főút mellett vannak lejáratok hozzá.

További információkat Nikianáról a Lefkada digitális útikönyvben találsz.

Bérelhető apartmanok, studiók, villák és szállodák a lefkadai kisvárosban:

Szállások böngészése, foglalása Nikianában

Nikiana tengerpartja
A főút is áthalad Nikianán

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook