Virágba borulva
Sivota

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Sivota

További nevei: Syvota

Sivota csendes, aprócska méretű halászfalu Lefkada szigetének délkeleti részén, Vasiliki és Nidri között.

Elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 32 km-re délre

Koordináták: 38.624874, 20.681306

A keleten vezető főúton Sivota kikötőjének képével illusztrált tábla jelzi, honnan kanyarog le az út a városkába. Nyugodtságára jellemző, hogy még főszezonban sem zsúfolt, kifejezetten a pihenni vágyók választása.
Tágas természetes kikötője hullámoktól mentes, így sok yacht és vitorlás horgonyozik itt rendszeresen - a felső tízezer tagjai is előszeretettel látogatnak ide pihenni.
Sivota, Lefkada sziget egyik legszebb települése
A bájos kikötő mögött hangulatos, virágokkal befuttatott tavernák és bárok emelkednek, néhány apartman társaságában. Sivota saját strandja nagyon kis méretű - a kikötő környékén vannak kisebb kavicsos részek, ahol lehetőség adódik a vízbe merészkedni, továbbá egy-két apró öböl fedezhető fel a dombok és a tenger találkozásánál.

Mivel a főútról letérni nem nagy kitérő, ha a sziget keleti részén barangolsz, érdemes lehet ellátogatnod ide, eltölteni egy kis időt ebben a hangulatos lefkadai kikötővároskában!

 

Bérelhető apartmanok, studiók, villák és szállodák Sivotában és környékén:

Szállások Sivotában (új ablakban nyílik meg)

Sivota
Az öböl Sivotánál 
Sivota kikötőjében végig kisebb-nagyobb hajók, yachtok, csónakok horgonyoznak
Sivota
Virágerdő Sivota egyik tavernája fölött
A part menti promenád meghatározói a tavernák és bárok
Szállásinfó Sivotáról
Sivota (avagy Syvota, Szívota) kifejezetten azok számára ajánlott szálláshelyként, akik kedvelik a nyugalmas kikötői csendéleteket, és nem lételemük a nyüzsgés. Sivotában több taverna, szupermarket és ajándéküzlet is található, így békés hangulata ellenére az ide utazók számára szinte mindent biztosít, amit egy kis nyaralófalucskának kell. Nyüzsgésért északra Nidri (16 km), délebbre Vasilikibe (10 km) lehet átautózni.
Apartmanok és studiók Sivotában, Lefkadán
Vasiliki kiadó apartmanjainak és studióinak zöme a település központjának egy kilométeres sugarában helyezkedik el, így a legtöbb helyről könnyen megközelíthető a kikötő, és maga a centrum is. A főszezoni hetekben nehézkes jó árban jó apartmant találni, aki erre környékre tervezi nyaralását, érdemes lehet előre lefoglalni a szállást.

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook