Lefkada nyaralóközpontja
Nidri

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Nidri

További nevei: Nydri

A nyári forgatagban Nidri Lefkada szigetének egyik legnyüzsgőbb, legszínesebb városa.

Elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 16 km-re délre

Koordináták: 38.705872, 20.708949

A Lefkada keleti oldalán, közvetlenül a tengerparton fekvő település több mint ezer állandó lakossal rendelkezik, de ez a szám sokszorosára duzzad a nyári hónapokban. Ilyenkor a főleg olasz, görög, és kelet-közép-európai turisták teljesen benépesítik a várost, ami nyár közepétől szeptember elejéig gyakran igazi nagyvárosi nyüzsgésre emlékeztet.
Az északi irányból délre tartó főút kettészeli a várost: a tenger felőli oldalon főleg tavernák, éttermek, pékségek, boltok, cukrászdák találhatóak, míg a szárazföld felé eső rész jobbára az apartmanoké. Aki csak átutazóban van, nem szeretne autóval bemenni a településre, és inkább a gyorsabb haladást választaná, annak lehetősége van letérni egy Nidrit elkerülő útra, amivel pár perc alatt kikerülheti a város központját.
Nidri, Lefkada sziget

A kedvelt lefkadai település kikötője közepes méretű, közvetlenül a parti sétány mellett található. Innen indul komp a szomszédos Meganissi, valamint Kefalónia szigetére is, illetve több nagy kirándulóhajó a sziget partvonalának és a környékének bejárására.

Számos Nidribe látogató nyaraló Olaszországból érkezik, így az éttermek egy része az ő kiszolgálásukra állt rá tésztákkal, pizzákkal, olaszos ételekkel. Szerencsére ennek ellenére bőséggel találhatsz a városban hagyományos, görög ételeket felszolgáló tavernákat is - mi mindenképp az utóbbiakat ajánljuk.

Ha nem saját autóval érkezel, Nidriben több autó és motorkölcsönző közül is választhatsz. A nyári hónapokban azonban könnyen megeshet, hogy elfogynak a bérelhető autók, így érdemes lehet előre foglalni. Nidriben szupermarketekből, kávézókból, bárokból sincs hiány, ezeknek többsége reggel 9-10 körül nyit - és egészen késő estig nem is zárnak be.

A lefkadai városkával szemben több kisebb-nagyobb sziget is található, melyek igazán festői külsőt kölcsönöznek a környéknek. A híres Skorpios sziget, ami az Onasszisz család tulajdona volt, is igen közel van a településhez. Ennek emlékére Arisztotelész Onasszisznak, a hajómágnásnak Nidri kikötőjében életnagyságú szobrot is emeltek.

Nidri saját strandjai és partszakaszai az öböl védett jellege miatt a nagyobb szelektől mentesek, így komolyabb hullámzásra nem kell számítanod. A tiszta vizű, lassan mélyülő, ám néhol szűkre szabott, aprókavicsos part ideális lehet családoknak is. Vízisportokra is lehetőséged van, sőt a kikötőben akár motorcsónakot is bérelhetsz, melyekkel bejárhatod a szomszédos szigeteket is. 

A Magyarországról Lefkadára utaztató utazási irodák is főként Nidriben biztosítanak szállást a nyaralóknak.

Nidriről a további érdekes és hasznos információkat, tippeket és extrákat a friss Lefkada digitális útikönyvben találod!

Nidri zöldellő növényekkel, színpompás virágokkal díszített promenádja
Nidriben akár tenger mellé is kiülhetsz vacsorázni
A kikötői sétányon több tucatnyi taverna és bár működik
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évi utasbiztosítási információkért, ajánlott utasbiztosításokért és kalkulátorért kattints ide!

Apartmanok, studiók szállodák Nidriben és környékén

Lefkadai nyaralók által ajánlott szállások Nidriben:

G George (2-4 fő)

Sundys Studios

Anko & Anko Apartman (2-3 fő)

Dimitris Zois Apartman (2-3 fő)

The Beach House (4-8 fő)

Santa Maura Apartman (2-4 fő)

Gogo Rooms (2 fő)

Pillipos Studios (2-4 fő)

Bounatsa Apartman (2-4 fő)

Ionion Apartments & Studios (2-6 fő)

 

További szállások Nidriben... (új ablakban nyílik meg)
A méretes kikötő Nidriben a kisebb-nagyobb csónakok, kirándulóhajók, yachtok birodalma
A  kikötői promenád Nidri leghangulatosabb helyeinek egyike
A lefkadai városka mögött zöldellő dombok emelkednek
Szállásinfó Nidriről

Nidri Lefkada szigetének egyik, ha nem a legfelkapottabb nyaralóhelye, így a nyári hónapokban igen nagy nyüzsgés fogadhatja az ide utazókat. Nidri azoknak ajánlott, akik kedvelik a nyüzsgést, a bárok, tavernák, ajándéküzletek hosszú sorát, és az estéket is aktívan töltik. A kisváros a nagyobb méretű települések közé tartozik, a szinte teljesen sík központ mellett több apartmant és studiót a környező dombokra húztak fel.

A centrum közelében elhelyezkedő utcák esténként jóval zajosabbak, mint a külváros, így akinek a pihenés is fontos, a központtól távolabb elhelyezkedő szállást válasszon.
Nidri szinte egybeépült az északról és délről szegélyező kis falvakkal, ahol gyakran szintén Nidrihez sorolt szálláshelyekkel várják a turistákat.

Lefkada digitális útikönyv

Nidriben nyaralsz? A nyüzsgő lefkadai kisváros részletes ismertetését a Lefkada digitális útikönyvben találod!

Nidri és környéke érdekes és rendkívül népszerű úticélja sok Lefkada szigetén nyaralónak: segítünk, hogy jobban megismerd ezt a vidéket, és magát a várost is!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Nidri, főutca

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói. Nyaralási információk Rodoszról, Rodosz GUIDE
Like Lefkada!
Lefkada Facebook