Lefkada nyaralóközpontja
Nidri

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Nidri

További nevei: Nydri

A nyári forgatagban Nidri Lefkada szigetének egyik legnyüzsgőbb, legszínesebb városa.

Elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 16 km-re délre

Koordináták: 38.705872, 20.708949

A Lefkada keleti oldalán, közvetlenül a tengerparton fekvő település több mint ezer állandó lakossal rendelkezik, de ez a szám sokszorosára duzzad a nyári hónapokban. Ilyenkor a főleg olasz, görög, és kelet-közép-európai turisták teljesen benépesítik a várost, ami nyár közepétől szeptember elejéig gyakran igazi nagyvárosi nyüzsgésre emlékeztet.
Az északi irányból délre tartó főút kettészeli a várost: a tenger felőli oldalon főleg tavernák, éttermek, pékségek, boltok, cukrászdák találhatóak, míg a szárazföld felé eső rész jobbára az apartmanoké. Aki csak átutazóban van, nem szeretne autóval bemenni a településre, és inkább a gyorsabb haladást választaná, annak lehetősége van letérni egy Nidrit elkerülő útra, amivel pár perc alatt kikerülheti a város központját.
Nidri, Lefkada sziget

A kedvelt lefkadai település kikötője közepes méretű, közvetlenül a parti sétány mellett található. Innen indul komp a szomszédos Meganissi, valamint Kefalónia szigetére is, illetve több nagy kirándulóhajó a sziget partvonalának és a környékének bejárására.

Számos Nidribe látogató nyaraló Olaszországból érkezik, így az éttermek egy része az ő kiszolgálásukra állt rá tésztákkal, pizzákkal, olaszos ételekkel. Szerencsére ennek ellenére bőséggel találhatsz a városban hagyományos, görög ételeket felszolgáló tavernákat is - mi mindenképp az utóbbiakat ajánljuk.

Ha nem saját autóval érkezel, Nidriben több autó és motorkölcsönző közül is választhatsz. A nyári hónapokban azonban könnyen megeshet, hogy elfogynak a bérelhető autók, így érdemes lehet előre foglalni. Nidriben szupermarketekből, kávézókból, bárokból sincs hiány, ezeknek többsége reggel 9-10 körül nyit - és egészen késő estig nem is zárnak be.

A lefkadai városkával szemben több kisebb-nagyobb sziget is található, melyek igazán festői külsőt kölcsönöznek a környéknek. A híres Skorpios sziget, ami az Onasszisz család tulajdona volt, is igen közel van a településhez. Ennek emlékére Arisztotelész Onasszisznak, a hajómágnásnak Nidri kikötőjében életnagyságú szobrot is emeltek.

Nidri saját strandjai és partszakaszai az öböl védett jellege miatt a nagyobb szelektől mentesek, így komolyabb hullámzásra nem kell számítanod. A tiszta vizű, lassan mélyülő, ám néhol szűkre szabott, aprókavicsos part ideális lehet családoknak is. Vízisportokra is lehetőséged van, sőt a kikötőben akár motorcsónakot is bérelhetsz, melyekkel bejárhatod a szomszédos szigeteket is. 

A Magyarországról Lefkadára utaztató utazási irodák is főként Nidriben biztosítanak szállást a nyaralóknak.

Bérelhető apartmanok, studiók, villák és szállodák Nidriben és környékén:

Szállások Nidriben (új ablakban nyílik meg)

Nidri, főutca
Nidri zöldellő növényekkel, színpompás virágokkal díszített promenádja
Nidriben akár tenger mellé is kiülhetsz vacsorázni
A kikötői sétányon több tucatnyi taverna és bár működik
Biztositas.hu utasbiztosítási kuponkedvezmény

KUPON KEDVEZMÉNY utasbiztosításodhoz

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosítási ajánlatait, válaszd ki a számodra legjobbat, és kösd meg biztosításod olcsóbban a LEFKADA.HU kedvezménykuponjával!
Tovább a kedvezményhez...
A méretes kikötő Nidriben a kisebb-nagyobb csónakok, kirándulóhajók, yachtok birodalma
A  kikötői promenád Nidri leghangulatosabb helyeinek egyike
A lefkadai városka mögött zöldellő dombok emelkednek
Szállásinfó Nidriről

Nidri Lefkada szigetének egyik, ha nem a legfelkapottabb nyaralóhelye, így a nyári hónapokban igen nagy nyüzsgés fogadhatja az ide utazókat. Nidri azoknak ajánlott, akik kedvelik a nyüzsgést, a bárok, tavernák, ajándéküzletek hosszú sorát, és az estéket is aktívan töltik. A kisváros a nagyobb méretű települések közé tartozik, a szinte teljesen sík központ mellett több apartmant és studiót a környező dombokra húztak fel.

A centrum közelében elhelyezkedő utcák esténként jóval zajosabbak, mint a külváros, így akinek a pihenés is fontos, a központtól távolabb elhelyezkedő szállást válasszon.
Nidri szinte egybeépült az északról és délről szegélyező kis falvakkal, ahol gyakran szintén Nidrihez sorolt szálláshelyekkel várják a turistákat.

Lefkada digitális útikönyv

Nidriben nyaralsz? A nyüzsgő lefkadai kisváros részletes ismertetését a Lefkada digitális útikönyvben találod!

Nidri és környéke érdekes és rendkívül népszerű úticélja sok Lefkada szigetén nyaralónak: segítünk, hogy jobban megismerd ezt a vidéket, és magát a várost is!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.