Nyugati dombokon
Kalamitsi

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Kalamitsi

További nevei: -

Kalamitsi Lefkada szigetének egyik legősibb, és egyben a nyugati part egyik legnagyobb méretű települése.

Elhelyezkedés: Lefkadától kb. 20 km-re délnyugatra

Koordináták: 38.756203, 20.603172

Kalamitsi egész évben zöldellő, rendkívül dús növényzettel büszkélkedő környékéről is híres, a körülötte emelkedő dombokon pedig a nyugati partra csodálatos kilátást biztosító épületek sorakoznak.

A napjainkban kb. háromszáz fős lakossággal bíró Kalamitsi a 17-18. században gyakran előforduló kalóztámadások miatt költözött a tengerparti részekről a hegyekbe, ahol így már viszonylagos védettséget élvezett. A négyszáz méteres magasságba épült településen bőven akad szintkülönbség, a lakóházak és apartmanok között szűk utcák kanyarognak. Kalamitsiben több hagyományos görög taverna is megtalálható, melyek finom falatokkal örvendeztetik meg az ide látogatókat.

Bár Kalamitsi nyugodt település, nyaranta sokan átutaznak rajta, mivel a nyugati főút is átvonul a városon. A közelben találhatóak a Lefkada legszebb strandjai közé sorolt Kavalikefta és Megali Petra tengerpartok, ahol főként a kalandvágyók élvezik a zavartalan napsütést és a Jón-tenger hullámait. 

Apró érdekesség, hogy ha szemfüles vagy, a település közelében több régi templomot, és 13 régi szélmalmot is megpillanthatsz!

Ajánlott apartmanok, studiók, villák és szállodák Kalamitsiben

Kalamitsi Lefkadán elsősorban azoknak ajánlott, akiknek fontos a nyugati strandok közelsége, és hegyvidék környezetben szeretnének pihenni, távol a nyaralóvárosok zajától. 

Néhány kilométerre számos remek strand található (Kavalikefta, Megali Petra, Avali, stb), Kalamitsiből ezek kanyargós, helyenként meredek úton közelíthetőek meg, így autó vagy motor feltétlenül szükséges.

Apartmanok, studiók

Fantastico Studios #6 (2 fős)

Fantastico Studios #2 (2+1 fős)

Lenia Studios (3 fős)

Panoramic View (2 fő)

Sunset View Studios (2-5 fő)

Villák

Villa Matula (4-6 fő)

Villa Etoni (max 8)

Almond Villa (6 fő)

Eliandreia Villa (max 22 fő)
Kalamitsi környéke: zöldellő dombok, amerre a szem ellát
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Lefkadáról a DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Ismerd meg jobban Lefkada strandjait, látnivalóit, településeit és számos más érdekes és hasznos információ társaságában, exkluzív magyar nyelvű leírásokon és képeken keresztül.

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook